Artikel top billede

(Foto: Phil Pell/iStockphoto)

Trods børs-boom: Danske it-virksomheder misser totalt gyldne børs-muligheder

Kun to danske it-virksomheder har fundet vej til børsen i 2017, og det er for lidt.

Det ender kun sjældent med en børsnotering for danske it-iværksættere.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra den danske tech-konference TechBBQ, der løber af stablen tirsdag og onsdag. 

I 2017 har der været 103 børsnoteringer i Europa, og den nordiske børs Nasdaq Nordic har i år haft et rekord stort antal børsnoteringer.

Men alligevel er det kun to danske tech-virksomheder, Conferize og Green Mobility, der har fundet vej til børsen.

Læs også: Dansk it-firma debuterer på børsen - har 1.100 investorer på plads

Det ærger Casper Borring, der er Head of Listings and Capital Market hos Nasdaq Denmark:

“Mindre danske selskaber har svært ved at finde vej til det danske børsmarked qua en børsmæglerstruktur, der fokuserer på store aktier. Iværksættere bør hyldes som rockstjerner.”

“Men iværksættere skal øve sig i at steppe up. De skal brænde for deres virksomhed, og ikke være så fokuserede på exits og cash outs. Danmark har brug for iværksættere der stiler mod børsen, for det er her iværksættere kan gå fra garagen til plus 1000 medarbejdere,” siger han ifølge pressemeddelelsen.

Læs også: Danmark har alle muligheder for at blive en rede for store internationale it-virksomheder - men vi bliver nødt til at fjerne nogle barrierer først
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere