Artikel top billede

Trods børs-boom: Danske it-virksomheder misser totalt gyldne børs-muligheder

Kun to danske it-virksomheder har fundet vej til børsen i 2017, og det er for lidt.

Det ender kun sjældent med en børsnotering for danske it-iværksættere.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra den danske tech-konference TechBBQ, der løber af stablen tirsdag og onsdag. 

I 2017 har der været 103 børsnoteringer i Europa, og den nordiske børs Nasdaq Nordic har i år haft et rekord stort antal børsnoteringer.

Men alligevel er det kun to danske tech-virksomheder, Conferize og Green Mobility, der har fundet vej til børsen.

Læs også: Dansk it-firma debuterer på børsen - har 1.100 investorer på plads

Det ærger Casper Borring, der er Head of Listings and Capital Market hos Nasdaq Denmark:

“Mindre danske selskaber har svært ved at finde vej til det danske børsmarked qua en børsmæglerstruktur, der fokuserer på store aktier. Iværksættere bør hyldes som rockstjerner.”

“Men iværksættere skal øve sig i at steppe up. De skal brænde for deres virksomhed, og ikke være så fokuserede på exits og cash outs. Danmark har brug for iværksættere der stiler mod børsen, for det er her iværksættere kan gå fra garagen til plus 1000 medarbejdere,” siger han ifølge pressemeddelelsen.

Læs også: Danmark har alle muligheder for at blive en rede for store internationale it-virksomheder - men vi bliver nødt til at fjerne nogle barrierer først
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere