Artikel top billede

Kontroversiel dansk it-rigmand sælger sine firmaer til medarbejdere

Den kontroversielle it-rigmand Magnus Kjøller sælger CM Network og Forbrugerpost til fire medarbejdere.

Den kontroversielle danske it-rigmand Magnus Borgen Kjøller sælger to af sine selskaber, nemlig CM Networld og Forbrugerpost, meddeler han.

Køberne af de to selskaber er fire medarbejdere, Karsten H. Bech, René Kolmos, Lone Regnarsson og Brian K. Snedvig, der bliver administrerende direktør.

CM Network udvikler forskellige former for internetkoncepter, mens Forbrugerpost sælger online-abonnementer på forskellige fysiske varer.

De to selskaber har været med til at gøre Magnus Kjøller velhavende.

CM Network - der står bag blandt andet Pointworld - har i de seneste tre år samlet landet overskud efter skat på knap 30 millioner kroner, mens Forbrugerpost i de seneste tre har landet et samlet overskud på godt 10 millioner kroner.

For begge virksomheder gælder det, at deres indtjening for alvor har taget fart i løbet af de seneste tre år.

“Det er naturligvis meget emotionelt at sælge Forbrugerpost og CM Network, som har været en del af mit liv de seneste henholdsvis ni år og 18 år. Jeg er dog meget tryg ved at give stafetten videre til en gruppe af nøglemedarbejdere, som til sammen har været i virksomhederne i mere end 25 år,” lyder det fra Magnus Borgen Kjøller.

Parterne oplyser ikke salgsprisen for de to selskaber.

De fire nye ejere vil nu drive virksomhederne videre fra hovedkvarteret i Aalborg.

“Vi overtager sunde forretninger med de bedste kolleger, som vi alle har et nært forhold til. Vi ser frem til at kunne arbejde sammen med alle i de næste mange år. Fundamentet er solidt og vi kan slet ikke vente med at komme i gang,” meddeler de.

Bor i Dubai

Med salget afslutter Magnus Kjøller - der bor i Dubai og blandt andet også står bag Lotto24 - en vigtig etape i sit liv som forretningsmand, i det der på mange måder har været netop CM Network og Forbrugerpost, der har dannet grundlag for hans formue, som han har brugt på blandt andet dyre biler og ejendomsinvesteringer.

Læs også: It-blærerøve luftede Ferrarier og Lamborghinier på danske plader

Men CM Network har også været i offentlighedens søgelys flere gange.

Selskabet er tidligere blevet politianmeldt, og Forbrugerombudsmanden har haft kig på selskabets forretningsmetoder.

Magnus Kjøller meddeler, at han nu vil koncentrere sig om sine investeringer samt om sit arbejde med business angel og iværksætter-rådgiver.

Også her er hans forretningsmetoder imidlertid blevet kritiseret i grove vendinger. Således kaldte investeringsøkonomi i Nordnet, Per Hansen, i foråret i Børsen nogle iværksætterlån fra Magnus Kjøller for ‘fuldstændigt vanvittigt’ og ‘’tyveri ved højlys dag’.

Magnus Borgen Kjøller solgte for et par uger siden ud af sine ejendomme, hvilket indbragte ham 223 millioner kroner.

Læs også:

It-dansker i Dubai: Sådan slipper du for at betale skat

KPMG om it-mands skattetricks: "Det er ikke vores råd"

Pointshop.dk anklages for luskede forretningsbetingelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere