Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Kontroversiel dansk it-rigmand sælger sine firmaer til medarbejdere

Den kontroversielle it-rigmand Magnus Kjøller sælger CM Network og Forbrugerpost til fire medarbejdere.

Den kontroversielle danske it-rigmand Magnus Borgen Kjøller sælger to af sine selskaber, nemlig CM Networld og Forbrugerpost, meddeler han.

Køberne af de to selskaber er fire medarbejdere, Karsten H. Bech, René Kolmos, Lone Regnarsson og Brian K. Snedvig, der bliver administrerende direktør.

CM Network udvikler forskellige former for internetkoncepter, mens Forbrugerpost sælger online-abonnementer på forskellige fysiske varer.

De to selskaber har været med til at gøre Magnus Kjøller velhavende.

CM Network - der står bag blandt andet Pointworld - har i de seneste tre år samlet landet overskud efter skat på knap 30 millioner kroner, mens Forbrugerpost i de seneste tre har landet et samlet overskud på godt 10 millioner kroner.

For begge virksomheder gælder det, at deres indtjening for alvor har taget fart i løbet af de seneste tre år.

“Det er naturligvis meget emotionelt at sælge Forbrugerpost og CM Network, som har været en del af mit liv de seneste henholdsvis ni år og 18 år. Jeg er dog meget tryg ved at give stafetten videre til en gruppe af nøglemedarbejdere, som til sammen har været i virksomhederne i mere end 25 år,” lyder det fra Magnus Borgen Kjøller.

Parterne oplyser ikke salgsprisen for de to selskaber.

De fire nye ejere vil nu drive virksomhederne videre fra hovedkvarteret i Aalborg.

“Vi overtager sunde forretninger med de bedste kolleger, som vi alle har et nært forhold til. Vi ser frem til at kunne arbejde sammen med alle i de næste mange år. Fundamentet er solidt og vi kan slet ikke vente med at komme i gang,” meddeler de.

Bor i Dubai

Med salget afslutter Magnus Kjøller - der bor i Dubai og blandt andet også står bag Lotto24 - en vigtig etape i sit liv som forretningsmand, i det der på mange måder har været netop CM Network og Forbrugerpost, der har dannet grundlag for hans formue, som han har brugt på blandt andet dyre biler og ejendomsinvesteringer.

Læs også: It-blærerøve luftede Ferrarier og Lamborghinier på danske plader

Men CM Network har også været i offentlighedens søgelys flere gange.

Selskabet er tidligere blevet politianmeldt, og Forbrugerombudsmanden har haft kig på selskabets forretningsmetoder.

Magnus Kjøller meddeler, at han nu vil koncentrere sig om sine investeringer samt om sit arbejde med business angel og iværksætter-rådgiver.

Også her er hans forretningsmetoder imidlertid blevet kritiseret i grove vendinger. Således kaldte investeringsøkonomi i Nordnet, Per Hansen, i foråret i Børsen nogle iværksætterlån fra Magnus Kjøller for ‘fuldstændigt vanvittigt’ og ‘’tyveri ved højlys dag’.

Magnus Borgen Kjøller solgte for et par uger siden ud af sine ejendomme, hvilket indbragte ham 223 millioner kroner.

Læs også:

It-dansker i Dubai: Sådan slipper du for at betale skat

KPMG om it-mands skattetricks: "Det er ikke vores råd"

Pointshop.dk anklages for luskede forretningsbetingelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere