Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Kontroversiel dansk it-rigmand sælger sine firmaer til medarbejdere

Den kontroversielle it-rigmand Magnus Kjøller sælger CM Network og Forbrugerpost til fire medarbejdere.

Den kontroversielle danske it-rigmand Magnus Borgen Kjøller sælger to af sine selskaber, nemlig CM Networld og Forbrugerpost, meddeler han.

Køberne af de to selskaber er fire medarbejdere, Karsten H. Bech, René Kolmos, Lone Regnarsson og Brian K. Snedvig, der bliver administrerende direktør.

CM Network udvikler forskellige former for internetkoncepter, mens Forbrugerpost sælger online-abonnementer på forskellige fysiske varer.

De to selskaber har været med til at gøre Magnus Kjøller velhavende.

CM Network - der står bag blandt andet Pointworld - har i de seneste tre år samlet landet overskud efter skat på knap 30 millioner kroner, mens Forbrugerpost i de seneste tre har landet et samlet overskud på godt 10 millioner kroner.

For begge virksomheder gælder det, at deres indtjening for alvor har taget fart i løbet af de seneste tre år.

“Det er naturligvis meget emotionelt at sælge Forbrugerpost og CM Network, som har været en del af mit liv de seneste henholdsvis ni år og 18 år. Jeg er dog meget tryg ved at give stafetten videre til en gruppe af nøglemedarbejdere, som til sammen har været i virksomhederne i mere end 25 år,” lyder det fra Magnus Borgen Kjøller.

Parterne oplyser ikke salgsprisen for de to selskaber.

De fire nye ejere vil nu drive virksomhederne videre fra hovedkvarteret i Aalborg.

“Vi overtager sunde forretninger med de bedste kolleger, som vi alle har et nært forhold til. Vi ser frem til at kunne arbejde sammen med alle i de næste mange år. Fundamentet er solidt og vi kan slet ikke vente med at komme i gang,” meddeler de.

Bor i Dubai

Med salget afslutter Magnus Kjøller - der bor i Dubai og blandt andet også står bag Lotto24 - en vigtig etape i sit liv som forretningsmand, i det der på mange måder har været netop CM Network og Forbrugerpost, der har dannet grundlag for hans formue, som han har brugt på blandt andet dyre biler og ejendomsinvesteringer.

Læs også: It-blærerøve luftede Ferrarier og Lamborghinier på danske plader

Men CM Network har også været i offentlighedens søgelys flere gange.

Selskabet er tidligere blevet politianmeldt, og Forbrugerombudsmanden har haft kig på selskabets forretningsmetoder.

Magnus Kjøller meddeler, at han nu vil koncentrere sig om sine investeringer samt om sit arbejde med business angel og iværksætter-rådgiver.

Også her er hans forretningsmetoder imidlertid blevet kritiseret i grove vendinger. Således kaldte investeringsøkonomi i Nordnet, Per Hansen, i foråret i Børsen nogle iværksætterlån fra Magnus Kjøller for ‘fuldstændigt vanvittigt’ og ‘’tyveri ved højlys dag’.

Magnus Borgen Kjøller solgte for et par uger siden ud af sine ejendomme, hvilket indbragte ham 223 millioner kroner.

Læs også:

It-dansker i Dubai: Sådan slipper du for at betale skat

KPMG om it-mands skattetricks: "Det er ikke vores råd"

Pointshop.dk anklages for luskede forretningsbetingelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere