Artikel top billede

Kim Nielsen, formand for IT-Branchen og direktør for Canon Danmark bød velkommen til foreningens fødselsdag.

IT-Branchen fyldte 100 år - og runder medlem nummer 500

Mandag fyldte IT-Branchen, som repræsenterer en stor del af de danske it- og televirksomheder, 100 år.

Mandag fyldte IT-Branchen, som repræsenterer en stor del af de danske it- og televirksomheder, 100 år.

Foreningen, som oprindeligt hed ”Foreningen af Skrivemaskine Importører i Danmark”, blev oprindeligt stiftet af grosserer Alfred Fischer tilbage i 1917.

Men gennem flere sammenlægninger endte foreningen med navnet IT-Branchen i 2006, og sammen med DI Digital organiserer IT-Branchen en stor del af de større danske it-virksomheder.

IT-Branchens runde dag blev fejret i foreningens lokaler på Børsen i København, hvor formand for IT-Branchen og direktør for Canon Danmark, Kim Nielsen, holdt velkomsttalen.

Formanden benyttede desuden lejligheden til at byde velkommen til foreningens medlem nummer 500, danske Cardlay, som håndterer processen omkring kreditkort.

Kim Nielsen fortalte samtidig, at mens stifterens Alfred Fischers firma i dag er en del af it-virksomheden EG, så er foreningens ældste selvstændige medlem Bording Data, der kan spore sine aner tilbage til 1929.

Formanden benyttede også lejligheden til at understrege den store rolle som it i dag spiller i samfundet - og det ansvar, der følger med rollen. En rolle som foreningen blandt andet har løftet gennem samarbejdet om Coding Class-projektet, hvor 104 danske skoleklasser får adgang til bedre undervisning i it- og teknologi.

Læs mere om Coding Class-initiativet her: "Vi har skabt en næsten eksponentiel succes, men nu er det op til politikerne"

Fødselsdagen blev rundet af med rapperen Per Vers, som med udgangspunkt i receptionsgæsternes bidrag af ord fra it-branchen, satte ord som datalæk på vers.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere