Artikel top billede

Kim Nielsen, formand for IT-Branchen og direktør for Canon Danmark bød velkommen til foreningens fødselsdag.

IT-Branchen fyldte 100 år - og runder medlem nummer 500

Mandag fyldte IT-Branchen, som repræsenterer en stor del af de danske it- og televirksomheder, 100 år.

Mandag fyldte IT-Branchen, som repræsenterer en stor del af de danske it- og televirksomheder, 100 år.

Foreningen, som oprindeligt hed ”Foreningen af Skrivemaskine Importører i Danmark”, blev oprindeligt stiftet af grosserer Alfred Fischer tilbage i 1917.

Men gennem flere sammenlægninger endte foreningen med navnet IT-Branchen i 2006, og sammen med DI Digital organiserer IT-Branchen en stor del af de større danske it-virksomheder.

IT-Branchens runde dag blev fejret i foreningens lokaler på Børsen i København, hvor formand for IT-Branchen og direktør for Canon Danmark, Kim Nielsen, holdt velkomsttalen.

Formanden benyttede desuden lejligheden til at byde velkommen til foreningens medlem nummer 500, danske Cardlay, som håndterer processen omkring kreditkort.

Kim Nielsen fortalte samtidig, at mens stifterens Alfred Fischers firma i dag er en del af it-virksomheden EG, så er foreningens ældste selvstændige medlem Bording Data, der kan spore sine aner tilbage til 1929.

Formanden benyttede også lejligheden til at understrege den store rolle som it i dag spiller i samfundet - og det ansvar, der følger med rollen. En rolle som foreningen blandt andet har løftet gennem samarbejdet om Coding Class-projektet, hvor 104 danske skoleklasser får adgang til bedre undervisning i it- og teknologi.

Læs mere om Coding Class-initiativet her: "Vi har skabt en næsten eksponentiel succes, men nu er det op til politikerne"

Fødselsdagen blev rundet af med rapperen Per Vers, som med udgangspunkt i receptionsgæsternes bidrag af ord fra it-branchen, satte ord som datalæk på vers.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere