Artikel top billede

Kim Nielsen, formand for IT-Branchen og direktør for Canon Danmark bød velkommen til foreningens fødselsdag.

IT-Branchen fyldte 100 år - og runder medlem nummer 500

Mandag fyldte IT-Branchen, som repræsenterer en stor del af de danske it- og televirksomheder, 100 år.

Mandag fyldte IT-Branchen, som repræsenterer en stor del af de danske it- og televirksomheder, 100 år.

Foreningen, som oprindeligt hed ”Foreningen af Skrivemaskine Importører i Danmark”, blev oprindeligt stiftet af grosserer Alfred Fischer tilbage i 1917.

Men gennem flere sammenlægninger endte foreningen med navnet IT-Branchen i 2006, og sammen med DI Digital organiserer IT-Branchen en stor del af de større danske it-virksomheder.

IT-Branchens runde dag blev fejret i foreningens lokaler på Børsen i København, hvor formand for IT-Branchen og direktør for Canon Danmark, Kim Nielsen, holdt velkomsttalen.

Formanden benyttede desuden lejligheden til at byde velkommen til foreningens medlem nummer 500, danske Cardlay, som håndterer processen omkring kreditkort.

Kim Nielsen fortalte samtidig, at mens stifterens Alfred Fischers firma i dag er en del af it-virksomheden EG, så er foreningens ældste selvstændige medlem Bording Data, der kan spore sine aner tilbage til 1929.

Formanden benyttede også lejligheden til at understrege den store rolle som it i dag spiller i samfundet - og det ansvar, der følger med rollen. En rolle som foreningen blandt andet har løftet gennem samarbejdet om Coding Class-projektet, hvor 104 danske skoleklasser får adgang til bedre undervisning i it- og teknologi.

Læs mere om Coding Class-initiativet her: "Vi har skabt en næsten eksponentiel succes, men nu er det op til politikerne"

Fødselsdagen blev rundet af med rapperen Per Vers, som med udgangspunkt i receptionsgæsternes bidrag af ord fra it-branchen, satte ord som datalæk på vers.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere