Artikel top billede

Kim Nielsen, formand for IT-Branchen og direktør for Canon Danmark bød velkommen til foreningens fødselsdag.

IT-Branchen fyldte 100 år - og runder medlem nummer 500

Mandag fyldte IT-Branchen, som repræsenterer en stor del af de danske it- og televirksomheder, 100 år.

Mandag fyldte IT-Branchen, som repræsenterer en stor del af de danske it- og televirksomheder, 100 år.

Foreningen, som oprindeligt hed ”Foreningen af Skrivemaskine Importører i Danmark”, blev oprindeligt stiftet af grosserer Alfred Fischer tilbage i 1917.

Men gennem flere sammenlægninger endte foreningen med navnet IT-Branchen i 2006, og sammen med DI Digital organiserer IT-Branchen en stor del af de større danske it-virksomheder.

IT-Branchens runde dag blev fejret i foreningens lokaler på Børsen i København, hvor formand for IT-Branchen og direktør for Canon Danmark, Kim Nielsen, holdt velkomsttalen.

Formanden benyttede desuden lejligheden til at byde velkommen til foreningens medlem nummer 500, danske Cardlay, som håndterer processen omkring kreditkort.

Kim Nielsen fortalte samtidig, at mens stifterens Alfred Fischers firma i dag er en del af it-virksomheden EG, så er foreningens ældste selvstændige medlem Bording Data, der kan spore sine aner tilbage til 1929.

Formanden benyttede også lejligheden til at understrege den store rolle som it i dag spiller i samfundet - og det ansvar, der følger med rollen. En rolle som foreningen blandt andet har løftet gennem samarbejdet om Coding Class-projektet, hvor 104 danske skoleklasser får adgang til bedre undervisning i it- og teknologi.

Læs mere om Coding Class-initiativet her: "Vi har skabt en næsten eksponentiel succes, men nu er det op til politikerne"

Fødselsdagen blev rundet af med rapperen Per Vers, som med udgangspunkt i receptionsgæsternes bidrag af ord fra it-branchen, satte ord som datalæk på vers.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.