Artikel top billede

Fik du solgt på toppen? Bitcoin-kursen buldrer pludselig nedad

Kryptovaluta som Bitcoin og Ethereum er blevet yderst populære som betalingsformer, når virksomheder skal rejse midler fra investorer. Nu har kinesisk forbud fået kurserne til at styrtdykke.

Kina og Sydkorea har forbudt virksomheder at udstede egne krypto-valutaer som alternativ til aktier, når der skal indsamles penge til at udvide forretningen.

Fænomenet kaldes Initial Coin Offering (ICO) og er en form for digitalt alternativ til den klassiske børsintroduktion.

Investorerne køber virksomhedens digitale ”tokens”, der som regel er baseret på krypto-valuta som bitcoin eller Ethereum, og med hver token hører en grad af medejerskab i virksomheden.

Betalingen foregår som regel også i krypto-valuta - oftest Ethereum - og derfor er ICO en mere eller mindre anonym og ureguleret måde for virksomheder at rejse midler på.

Det bryder man sig ikke om i Østasien, Hvor både Kina og Sydkorea altså har forbudt ICO som investeringsplatform, og ifølge Coindesk kan det mærkes på markedet.

Værdien af en bitcoin faldt tirsdag til 4300 dollars efter fredag at have nået sit hidtidige højdepunkt på 5000 dollars.

Samtidig faldt Ethereum, der er den mest anvendte valuta til ICO, med 15 procent ifølge Business Insider, og det samlede marked for krypto-valuta gik ned med omkring 18 procent.

USA holder øje

De kinesiske og sydkoreanske myndigheder har forbudt ICO-investeringer med henvisning til, at det er en oplagt metode til hvidvask af penge, fordi de digitale valutaer er anonyme og stort set uregulerede.

Det gør ICO velegnet til svindel, da det er uklart, hvordan investorer står juridisk i forhold til en virksomhed, når de har købt virksomhedens ”tokens”.

Indtil videre er der på verdensplan foretaget ICO-investeringer for omkring 10 milliarder kroner i 2017, og Kina er ikke det eneste land, der ser på investeringsformen med stigende skepsis.

For nylig meldte de amerikanske myndigheder således ud, at ICO i USA skal leve op til den almindelige værdipapirlovgivning.

Læs også: 

Politiet: Sådan bliver bitcoins brugt af de kriminelle i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.