Artikel top billede

Fik du solgt på toppen? Bitcoin-kursen buldrer pludselig nedad

Kryptovaluta som Bitcoin og Ethereum er blevet yderst populære som betalingsformer, når virksomheder skal rejse midler fra investorer. Nu har kinesisk forbud fået kurserne til at styrtdykke.

Kina og Sydkorea har forbudt virksomheder at udstede egne krypto-valutaer som alternativ til aktier, når der skal indsamles penge til at udvide forretningen.

Fænomenet kaldes Initial Coin Offering (ICO) og er en form for digitalt alternativ til den klassiske børsintroduktion.

Investorerne køber virksomhedens digitale ”tokens”, der som regel er baseret på krypto-valuta som bitcoin eller Ethereum, og med hver token hører en grad af medejerskab i virksomheden.

Betalingen foregår som regel også i krypto-valuta - oftest Ethereum - og derfor er ICO en mere eller mindre anonym og ureguleret måde for virksomheder at rejse midler på.

Det bryder man sig ikke om i Østasien, Hvor både Kina og Sydkorea altså har forbudt ICO som investeringsplatform, og ifølge Coindesk kan det mærkes på markedet.

Værdien af en bitcoin faldt tirsdag til 4300 dollars efter fredag at have nået sit hidtidige højdepunkt på 5000 dollars.

Samtidig faldt Ethereum, der er den mest anvendte valuta til ICO, med 15 procent ifølge Business Insider, og det samlede marked for krypto-valuta gik ned med omkring 18 procent.

USA holder øje

De kinesiske og sydkoreanske myndigheder har forbudt ICO-investeringer med henvisning til, at det er en oplagt metode til hvidvask af penge, fordi de digitale valutaer er anonyme og stort set uregulerede.

Det gør ICO velegnet til svindel, da det er uklart, hvordan investorer står juridisk i forhold til en virksomhed, når de har købt virksomhedens ”tokens”.

Indtil videre er der på verdensplan foretaget ICO-investeringer for omkring 10 milliarder kroner i 2017, og Kina er ikke det eneste land, der ser på investeringsformen med stigende skepsis.

For nylig meldte de amerikanske myndigheder således ud, at ICO i USA skal leve op til den almindelige værdipapirlovgivning.

Læs også: 

Politiet: Sådan bliver bitcoins brugt af de kriminelle i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere