Artikel top billede

Fik du solgt på toppen? Bitcoin-kursen buldrer pludselig nedad

Kryptovaluta som Bitcoin og Ethereum er blevet yderst populære som betalingsformer, når virksomheder skal rejse midler fra investorer. Nu har kinesisk forbud fået kurserne til at styrtdykke.

Kina og Sydkorea har forbudt virksomheder at udstede egne krypto-valutaer som alternativ til aktier, når der skal indsamles penge til at udvide forretningen.

Fænomenet kaldes Initial Coin Offering (ICO) og er en form for digitalt alternativ til den klassiske børsintroduktion.

Investorerne køber virksomhedens digitale ”tokens”, der som regel er baseret på krypto-valuta som bitcoin eller Ethereum, og med hver token hører en grad af medejerskab i virksomheden.

Betalingen foregår som regel også i krypto-valuta - oftest Ethereum - og derfor er ICO en mere eller mindre anonym og ureguleret måde for virksomheder at rejse midler på.

Det bryder man sig ikke om i Østasien, Hvor både Kina og Sydkorea altså har forbudt ICO som investeringsplatform, og ifølge Coindesk kan det mærkes på markedet.

Værdien af en bitcoin faldt tirsdag til 4300 dollars efter fredag at have nået sit hidtidige højdepunkt på 5000 dollars.

Samtidig faldt Ethereum, der er den mest anvendte valuta til ICO, med 15 procent ifølge Business Insider, og det samlede marked for krypto-valuta gik ned med omkring 18 procent.

USA holder øje

De kinesiske og sydkoreanske myndigheder har forbudt ICO-investeringer med henvisning til, at det er en oplagt metode til hvidvask af penge, fordi de digitale valutaer er anonyme og stort set uregulerede.

Det gør ICO velegnet til svindel, da det er uklart, hvordan investorer står juridisk i forhold til en virksomhed, når de har købt virksomhedens ”tokens”.

Indtil videre er der på verdensplan foretaget ICO-investeringer for omkring 10 milliarder kroner i 2017, og Kina er ikke det eneste land, der ser på investeringsformen med stigende skepsis.

For nylig meldte de amerikanske myndigheder således ud, at ICO i USA skal leve op til den almindelige værdipapirlovgivning.

Læs også: 

Politiet: Sådan bliver bitcoins brugt af de kriminelle i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere