Artikel top billede

(Foto: Mads Elkær)

Afgørelse kan få store konsekvenser: I dag kan Margrethe Vestager tabe vigtig sag mod Intel

Det kan få store konsekvenser for EU-Kommisionens fremfærd mod verdens it-giganter, hvis Intel i dag vinder en afgørende appel-sag.

EU’s konkurrencekommisær Margrethe Vestager (R) har gennem de seneste år udstedt regninger for over 100 milliarder kroner til it-giganter, der ifølge EU-kommisionen har misbrugt deres dominerende markedsposition.

Men i dag kan fremfærden mod it-giganterne lide et tilbageslag, skriver mediet politico.eu.

For i dag skal EU-domstolen tage stilling til en appel-sag om en 1 milliard dollar stor bøde som Intel modtog i 2009.

Hvis Intel får medhold i sagen vil det ifølge Politico få direkte konsekvenser for de undersøgelser af konkurrenceforholdene hos amerikanske it-giganter som kommisionen er i gang med.

Eksempelvis er kommisionen i øjeblikket ved at kigge både Qualcomm og Google efter i sømmene. 

Historisk dom

Ifølge Politico er det knap 40 år siden, at EU-Kommisionen sidste gang tabte en appelsag ved EU-domstolen, men det vurderes at Intel i dette tilfælde har gode kort på hånden.

I 2009 vurderede EU-kommisionen, at Intel misbrugte sin dominerende position på chipmarkedet til at tilbyde rabatter eller kontante betalinger til kunder, der undlod at gøre forretninger med Intel konkurrence Advanced Micro Devices.

En praksis der ifølge EU-kommisionen var ulovlig, men konkurrencemyndighederne i USA valgte modsat EU-kommisionen ikke at forfølge sagen, og indgik i stedet et forlig med Intel.

Læs også:
Margrethe Vestager udsteder den ene kæmperegning efter den anden - her er alle EU’s sager mod tech-giganterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere