Artikel top billede

(Foto: Mads Elkær)

Afgørelse kan få store konsekvenser: I dag kan Margrethe Vestager tabe vigtig sag mod Intel

Det kan få store konsekvenser for EU-Kommisionens fremfærd mod verdens it-giganter, hvis Intel i dag vinder en afgørende appel-sag.

EU’s konkurrencekommisær Margrethe Vestager (R) har gennem de seneste år udstedt regninger for over 100 milliarder kroner til it-giganter, der ifølge EU-kommisionen har misbrugt deres dominerende markedsposition.

Men i dag kan fremfærden mod it-giganterne lide et tilbageslag, skriver mediet politico.eu.

For i dag skal EU-domstolen tage stilling til en appel-sag om en 1 milliard dollar stor bøde som Intel modtog i 2009.

Hvis Intel får medhold i sagen vil det ifølge Politico få direkte konsekvenser for de undersøgelser af konkurrenceforholdene hos amerikanske it-giganter som kommisionen er i gang med.

Eksempelvis er kommisionen i øjeblikket ved at kigge både Qualcomm og Google efter i sømmene. 

Historisk dom

Ifølge Politico er det knap 40 år siden, at EU-Kommisionen sidste gang tabte en appelsag ved EU-domstolen, men det vurderes at Intel i dette tilfælde har gode kort på hånden.

I 2009 vurderede EU-kommisionen, at Intel misbrugte sin dominerende position på chipmarkedet til at tilbyde rabatter eller kontante betalinger til kunder, der undlod at gøre forretninger med Intel konkurrence Advanced Micro Devices.

En praksis der ifølge EU-kommisionen var ulovlig, men konkurrencemyndighederne i USA valgte modsat EU-kommisionen ikke at forfølge sagen, og indgik i stedet et forlig med Intel.

Læs også:
Margrethe Vestager udsteder den ene kæmperegning efter den anden - her er alle EU’s sager mod tech-giganterne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere