Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Danske producenter af fiberoptiske kabler buldrer igen frem

De danske producenter af fiberoptiske kabler har god vind i sejlene i disse år.

En række af de danske producenter af fiberoptiske kabler har god vind i sejlene, skriver Finans.

De tæller OFS Fitel, Ibsen Photonics og Accelink. De tre selskaber klarede sig igennem krisen efter dotcom-boblens endeligt lige efter årtusindskiftet.

Dengang var der overinstalleret meget fiber, som der ikke var brug for. Men nu er der igen stort behov for fiberoptiske kabler, siger Hans Damsgaard, administrerende direktør i OFS Fitel, til avisen.

Selskabets omsætning er fordoblet på tre år til 760 millioner kroner. Selskabet landede i fjor et overskud på 65 millioner kroner.

“OFS Fitel Denmark producerer flere millioner kilometer fiberkabel om året. Deres produktion kan nå 50 gange rundt om jorden, og de er langt fra den største producent. Jorden er egentlig en garnnøgle viklet ind i optisk fiber. Alt det her data skal jo være i "skyen", men det betyder jo ikke, at det ligger i luften. Alt er igennem fibernet, og i takt med at vi skal bruge mere data, så skal vi også bruge mere fibernet,” siger Søren Isaksen, tidligere chef i danske Giga, der i 2000 blev solgt til Intel for 10 milliarder kroner til avisen.

Læs også:

Fire danske virksomheder der er blevet købt af amerikanske giganter

Voldsomt pres på internettet: Risikerer fiberkablerne ikke at kunne følge med?

Nyt forsknings-gennembrud kan give billigere fiber-netværk

Nye bredbåndsløsninger buldrer frem: Trådløst 5G kan snart levere det samme som fiber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.