Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Danske producenter af fiberoptiske kabler buldrer igen frem

De danske producenter af fiberoptiske kabler har god vind i sejlene i disse år.

En række af de danske producenter af fiberoptiske kabler har god vind i sejlene, skriver Finans.

De tæller OFS Fitel, Ibsen Photonics og Accelink. De tre selskaber klarede sig igennem krisen efter dotcom-boblens endeligt lige efter årtusindskiftet.

Dengang var der overinstalleret meget fiber, som der ikke var brug for. Men nu er der igen stort behov for fiberoptiske kabler, siger Hans Damsgaard, administrerende direktør i OFS Fitel, til avisen.

Selskabets omsætning er fordoblet på tre år til 760 millioner kroner. Selskabet landede i fjor et overskud på 65 millioner kroner.

“OFS Fitel Denmark producerer flere millioner kilometer fiberkabel om året. Deres produktion kan nå 50 gange rundt om jorden, og de er langt fra den største producent. Jorden er egentlig en garnnøgle viklet ind i optisk fiber. Alt det her data skal jo være i "skyen", men det betyder jo ikke, at det ligger i luften. Alt er igennem fibernet, og i takt med at vi skal bruge mere data, så skal vi også bruge mere fibernet,” siger Søren Isaksen, tidligere chef i danske Giga, der i 2000 blev solgt til Intel for 10 milliarder kroner til avisen.

Læs også:

Fire danske virksomheder der er blevet købt af amerikanske giganter

Voldsomt pres på internettet: Risikerer fiberkablerne ikke at kunne følge med?

Nyt forsknings-gennembrud kan give billigere fiber-netværk

Nye bredbåndsløsninger buldrer frem: Trådløst 5G kan snart levere det samme som fiber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere