Artikel top billede

Danske producenter af fiberoptiske kabler buldrer igen frem

De danske producenter af fiberoptiske kabler har god vind i sejlene i disse år.

En række af de danske producenter af fiberoptiske kabler har god vind i sejlene, skriver Finans.

De tæller OFS Fitel, Ibsen Photonics og Accelink. De tre selskaber klarede sig igennem krisen efter dotcom-boblens endeligt lige efter årtusindskiftet.

Dengang var der overinstalleret meget fiber, som der ikke var brug for. Men nu er der igen stort behov for fiberoptiske kabler, siger Hans Damsgaard, administrerende direktør i OFS Fitel, til avisen.

Selskabets omsætning er fordoblet på tre år til 760 millioner kroner. Selskabet landede i fjor et overskud på 65 millioner kroner.

“OFS Fitel Denmark producerer flere millioner kilometer fiberkabel om året. Deres produktion kan nå 50 gange rundt om jorden, og de er langt fra den største producent. Jorden er egentlig en garnnøgle viklet ind i optisk fiber. Alt det her data skal jo være i "skyen", men det betyder jo ikke, at det ligger i luften. Alt er igennem fibernet, og i takt med at vi skal bruge mere data, så skal vi også bruge mere fibernet,” siger Søren Isaksen, tidligere chef i danske Giga, der i 2000 blev solgt til Intel for 10 milliarder kroner til avisen.

Læs også:

Fire danske virksomheder der er blevet købt af amerikanske giganter

Voldsomt pres på internettet: Risikerer fiberkablerne ikke at kunne følge med?

Nyt forsknings-gennembrud kan give billigere fiber-netværk

Nye bredbåndsløsninger buldrer frem: Trådløst 5G kan snart levere det samme som fiber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere