Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Dansk universitet skal bygge verdens første kvantecomputer: Microsoft investerer mere end 100 millioner kroner i projektet

Microsoft investerer mere end 100 millioner kroner i udstyr og mandskab på Københavns Universitet. Investeringen skal føre til udviklingen af verdens første 'almene, modulære kvantecomputer.'

Københavns Universitet og Microsoft indgår samarbejde om at udvikle en ny supercomputer. Målet er at bygge det, som Microsoft og universitetet kalder for verdens første ‘almene kvantecomputer.’

De to parter har netop underskrevet aftalen, der sikrer universitetet et trecifret millionbeløb fra Microsoft over en årrække.

Samtidig stiller selskabet en række medarbejdere til rådighed, som skal arbejde sammen med universitetets forskere.

Udviklingen af kvantecomputeren vil finde sted på Niels Bohr Instituttets såkaldte Center for Quantum Devices, som i flere år har arbejdet på at udvikle en kvantecomputer.

Indkøb af udstyr

Det nye center får navnet ‘Station Q Copenhagen,’ og ifølge aftalen vil Microsoft lægge et trecifret millionbeløb på bordet til indkøb af udstyr og etablering af faciliteter.

Hertil kommer, at Microsoft løbende vil sende penge til universitet til arbejdet.

Microsoft investerer også i tre øvrige centre, som på samme måde skal bidrage til udviklingen af en kvantecomputer. De ligger i Holland, USA og Australien.

“Københavns Universitets kvanteforskning er med til at placere dansk forskning i eliten. Det manifesteres i dag ved, at en it-gigant som Microsoft vælger at oprette udviklingscenter i landet,” meddeler uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V).

Ifølge parterne vil arbejdet fokusere på at udvikle en ‘almen, modulær kvantecomputer, der kan transformere den globale økonomi og løse verdens store problemer.”

I spidsen for arbejdet har Københavns Universitet placeret professor Charles Marcus.

Han fortalte for nogle måneder siden Computerworld om sine store planer, som er blevet kaldt for 'science fiction-projekt' - blandt andet fordi en rigtig kvantecomputer ifølge ham vil blive så kraftig, at vi i dag ikke rigtigt kan forestille os, hvad den vil kunne.

Du kan læse dette interview her: Amerikansk professor er ved at skabe en computer-revolution fra sit laboratorium på Københavns Universitet.

De computere, som vi anvender i dag, får deres regnekraft fra små transistorer, der indeholder bits, som repræsenterer enten et 1-tal eller et 0.

Men med kvantecomputere taler vi ikke om bits, men om såkaldte qubits, der kan være både et 0 og et 1-tal på samme tid.

Læs også:

Ny computer-revolution skydes i gang på dansk universitet - forude venter der vilde og overraskende forandringer

Amerikansk professor er ved at skabe en computer-revolution fra sit laboratorium på Københavns Universitet

Få adgang til IBM's store kvante-computer: Nu åbnes døren for banebrydende teknologi

Kæmpe-projekt: EU sætter 7,5 milliarder kroner af til it-projekt

Google vil udvikle kunstig intelligens med kvantecomputer




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Graduate - Software Automation Program

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere