Artikel top billede

Læk: Intels næste desktop-processorer klar til oktober - det kan du vente dig

Intel annoncerede sine første ottende generation-processorer for blot en måned siden, men der kan meget vel være nyt fra Intel inden længe, afslører et læk.

Tilbage i august annoncerede Intel sine første processorer fra den ottende generation af Intel Core i-processorer.

Annonceringen var knap så bombastisk som forventet og indeholdt kun de annoncerede Kaby Lake R-processorer i den strømsvage U-serie til bærbare computere.

Det kan du læse mere om her: Intel løfter sløret for næste processor-generation: Så meget hurtigere bliver efterårets nye bærbare computere

Dog lovede Intel også, at der inden året er omme vil være nyt på desktop-fronten med den kommende Coffee Lake-familie af processorer, og et for tidligt tweet fra motherboard-producenten Gigabyte peger nu på en dato: 5 oktober.

Det skriver PCworld.

Tweetet, som du kan se et screenshot af i PCworlds artikel fra før Gigabytes premium-brand Auros igen slettede det, viser blandt andet et nyt motherboard i og datoen 5/10/17.

Det bekræfter andre lækkede oplysninger fra Intel selv, der lægger op til en oktober-lancering sammen med et nyt bundkort kaldet Z370-bundkort, hvilket passer til Gigabytes tweet.

Seks kerner!

Så hvad vil Intels næste generation af desktop-processorer byde på? En ting er sikkert: Intel er blevet truet af AMD med Ryzen-processorer, der har vist sig at stå mål med Intels bedste, men til en langt lavere pris.

For første gang i en længere årrække ser det derfor ud til, at Intel rent faktisk udgiver et produkt, som ikke blot er marginalt bedre end sidste års udgave.

Læs: Test af AMD Ryzen 3: Fabelagtig processor til de prisbevidste

Nuværende i5- og i7-processorer har fire kerner, og hvor i7-processorerne har hyperthreading. Den kommende ottendegeneration, Coffee Lake, bliver skubbet op til seks kerner, hvilket er et stort spring rent ydeevne-mæssigt.

Der er endnu ikke meget info omkring de kommende processorer, men lækket indpakning til i5- og i7-processorerne viser, at seks-kerner, hyperthreading, Turbo Boost 2.0, support af 2-channel DDR4 og Optane hukommelse og Intel UHD Graphic 630 (den samme som sidder i Kaby Lake-processorerne).

Læs også: Nyt våben i processor-krigen: Intel lancerer Core i9-processor med hele atten kerner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere