Artikel top billede

Se opgørelsen: Så mange iOS- og Android-enheder har det nyeste styresystem - der er himmelvid forskel på de to platforme

Størstedelen af iOS-enhederne har i dag den nyeste udgave af styresystemet, mens billedet er et helt andet på Android-siden.

89 procent af alle aktive iPhones har den seneste version af Apples styresystem, iOS 10.

De resterende 11 procent består primært af enheder, der afvikler det næstnyeste styresystem, iOS 9 og kun 2 procent iOS-enheder har ældre versioner. Tallene stammer fra den 6. september fra Apple selv.

Oversigten ændrer sig nok voldsomt efter d. 19 september, hvor den næste version af iOS udkommer, iOS 11, men Apple er generelt god til at få udsendt opdateringer.

Sidste år havde knap 60 procent af alle iOS-enheder iOS 10 kun to måneder efter lancering.

Dette kan lade sig gøre, da Apple selv styrer al software, og hverken skal igennem udbydere eller andre smartphoneproducenter.

Sådan ser det ud med Android

Helt anderledes ser det ud på Android-siden.

Her udsendes opdateringer ikke direkte fra Google til telefonerne, men skal via producenterne og til tider også via teleselskaberne.

Den seneste oversigt over udbredelsen af Android-versioner viser også, at det langt fra er alle smartphones, der er fuldt opdaterede med Googles kode.

Android Nougat udkom sidste år ved denne tid, og i dag er 15,8 procent af alle Android-enheder udstyret med Android Nougat. Den mest udbredte version af Android er Android Marshmallow, version 6.0, på hele 32 procent.

Android Marshmallow udkom d. 5 oktober 2015.

Modtager stadig sikkerhedsopdateringer

Android Oreo, version 8.0, er allerede blevet udgivet af Google, og flere producenter har også meldt ud, at opdateringer er på vej til de nyeste smartphones.

Du kan se listen er: Nyt Android-system på vej: Se her hvornår det (måske) kommer til din telefon

Ikke-opdaterede Android-telefoner går glip af nye funktioner eller optimeringer, der eksempelvis kan give bedre batterilevetid.

Omvendt modtager de fleste ældre telefoner stadig sikkerhedsopdateringer særskilt fra de store system-opdateringer. Den seneste sikkerhedsopdatering til Marshmallow-telefoner blev eksempelvis udsendt i juni.

Google forsøger med Android Oreo at addressere problemet med Project Treble, der gør det markant lettere for producenterne at opdatere deres tilpasninger i Android betydeligt hurtigere, hvilket i teorien bør give hurtigere opdateringer i fremtiden.

Du kan læse om Android Oreo her: Google: Sådan bliver næste version af Android
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.