Artikel top billede

Se opgørelsen: Så mange iOS- og Android-enheder har det nyeste styresystem - der er himmelvid forskel på de to platforme

Størstedelen af iOS-enhederne har i dag den nyeste udgave af styresystemet, mens billedet er et helt andet på Android-siden.

89 procent af alle aktive iPhones har den seneste version af Apples styresystem, iOS 10.

De resterende 11 procent består primært af enheder, der afvikler det næstnyeste styresystem, iOS 9 og kun 2 procent iOS-enheder har ældre versioner. Tallene stammer fra den 6. september fra Apple selv.

Oversigten ændrer sig nok voldsomt efter d. 19 september, hvor den næste version af iOS udkommer, iOS 11, men Apple er generelt god til at få udsendt opdateringer.

Sidste år havde knap 60 procent af alle iOS-enheder iOS 10 kun to måneder efter lancering.

Dette kan lade sig gøre, da Apple selv styrer al software, og hverken skal igennem udbydere eller andre smartphoneproducenter.

Sådan ser det ud med Android

Helt anderledes ser det ud på Android-siden.

Her udsendes opdateringer ikke direkte fra Google til telefonerne, men skal via producenterne og til tider også via teleselskaberne.

Den seneste oversigt over udbredelsen af Android-versioner viser også, at det langt fra er alle smartphones, der er fuldt opdaterede med Googles kode.

Android Nougat udkom sidste år ved denne tid, og i dag er 15,8 procent af alle Android-enheder udstyret med Android Nougat. Den mest udbredte version af Android er Android Marshmallow, version 6.0, på hele 32 procent.

Android Marshmallow udkom d. 5 oktober 2015.

Modtager stadig sikkerhedsopdateringer

Android Oreo, version 8.0, er allerede blevet udgivet af Google, og flere producenter har også meldt ud, at opdateringer er på vej til de nyeste smartphones.

Du kan se listen er: Nyt Android-system på vej: Se her hvornår det (måske) kommer til din telefon

Ikke-opdaterede Android-telefoner går glip af nye funktioner eller optimeringer, der eksempelvis kan give bedre batterilevetid.

Omvendt modtager de fleste ældre telefoner stadig sikkerhedsopdateringer særskilt fra de store system-opdateringer. Den seneste sikkerhedsopdatering til Marshmallow-telefoner blev eksempelvis udsendt i juni.

Google forsøger med Android Oreo at addressere problemet med Project Treble, der gør det markant lettere for producenterne at opdatere deres tilpasninger i Android betydeligt hurtigere, hvilket i teorien bør give hurtigere opdateringer i fremtiden.

Du kan læse om Android Oreo her: Google: Sådan bliver næste version af Android
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere