Artikel top billede

Se opgørelsen: Så mange iOS- og Android-enheder har det nyeste styresystem - der er himmelvid forskel på de to platforme

Størstedelen af iOS-enhederne har i dag den nyeste udgave af styresystemet, mens billedet er et helt andet på Android-siden.

89 procent af alle aktive iPhones har den seneste version af Apples styresystem, iOS 10.

De resterende 11 procent består primært af enheder, der afvikler det næstnyeste styresystem, iOS 9 og kun 2 procent iOS-enheder har ældre versioner. Tallene stammer fra den 6. september fra Apple selv.

Oversigten ændrer sig nok voldsomt efter d. 19 september, hvor den næste version af iOS udkommer, iOS 11, men Apple er generelt god til at få udsendt opdateringer.

Sidste år havde knap 60 procent af alle iOS-enheder iOS 10 kun to måneder efter lancering.

Dette kan lade sig gøre, da Apple selv styrer al software, og hverken skal igennem udbydere eller andre smartphoneproducenter.

Sådan ser det ud med Android

Helt anderledes ser det ud på Android-siden.

Her udsendes opdateringer ikke direkte fra Google til telefonerne, men skal via producenterne og til tider også via teleselskaberne.

Den seneste oversigt over udbredelsen af Android-versioner viser også, at det langt fra er alle smartphones, der er fuldt opdaterede med Googles kode.

Android Nougat udkom sidste år ved denne tid, og i dag er 15,8 procent af alle Android-enheder udstyret med Android Nougat. Den mest udbredte version af Android er Android Marshmallow, version 6.0, på hele 32 procent.

Android Marshmallow udkom d. 5 oktober 2015.

Modtager stadig sikkerhedsopdateringer

Android Oreo, version 8.0, er allerede blevet udgivet af Google, og flere producenter har også meldt ud, at opdateringer er på vej til de nyeste smartphones.

Du kan se listen er: Nyt Android-system på vej: Se her hvornår det (måske) kommer til din telefon

Ikke-opdaterede Android-telefoner går glip af nye funktioner eller optimeringer, der eksempelvis kan give bedre batterilevetid.

Omvendt modtager de fleste ældre telefoner stadig sikkerhedsopdateringer særskilt fra de store system-opdateringer. Den seneste sikkerhedsopdatering til Marshmallow-telefoner blev eksempelvis udsendt i juni.

Google forsøger med Android Oreo at addressere problemet med Project Treble, der gør det markant lettere for producenterne at opdatere deres tilpasninger i Android betydeligt hurtigere, hvilket i teorien bør give hurtigere opdateringer i fremtiden.

Du kan læse om Android Oreo her: Google: Sådan bliver næste version af Android
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere