Artikel top billede

Morgen-briefing: Kapitalfond overtager mobilselskabet Lebara / Lars Seier, Preben Damgaard og Toke Kruse sammen i it-firma / Dansk iværksætter skal med i Ikea-bootcamp

Kapitalfond overtager mobilselskabet Lebara. Lars Seier, Preben Damgaard og Toke Kruse sammen i it-firma. Dansk iværksætter skal med i Ikea-bootcamp. Trump blokerer for kinesisk køb af amerikansk chipfirma - kineserne er sure

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen.

Kapitalfond overtager mobilselskabet Lebara

Mobilselskabet Lebara får ny ejer i form af den schweiziske kapitalfond Palmarium.

Lebara, der har hovedkvarter i London, har afdelinger i en række lande, erhunder Danmark, Sverue, Norge, Spanien, Frankrig, Australien, Saudi Arabien og Sri Lanka.

Ifølge selskabet selv har det 3,5 millioner kunder og 275.000 butikker.

Lebaras tre stiftere, Ratheesan Yoganathan, Rasiah Ranjith Leon og Baskaran Kandiah, forlader selskabet i forbindelse med salget.

Lars Seier, Preben Damgaard og Toke Kruse sammen i it-firma

Lars Seier fra Saxo Bank, Preben Damgaard fra Navision og Toke Kruse fra Billy, vil sammen ‘revolutionere arbejdsgangene i verdens bogholderier,’ skriver Børsen.

Det skal ske via selskabet Bilagscan. Idemanden er Toke Kruse, der står bag regnskabsprogrammet Billy, mens de to rigmænd er med som investorer. Toke Kruse ejer 40 procent af butikken, mens de to øvrige ejer 20 procent hver. De sidste 20 procens deles af seks medarbejdere.

Ideen er, at en virksomhed kan nøjes med at indsende billeder af bilag til Bilagscan, som derefter selv trækker informationerne ud og lægger dem under de rette poster i økonomisystemet. Der afregnes per bilag.

Dansk iværksætter skal med i Ikea-bootcamp

Den danske iværksætter-virksomhed Anyware Solutions skal i de næste tre måneder deltage i Ikeas bootcamp i Älmhult i Sverige sammen med ni andre opstartsvirksomheder, der er blevet udvalgt blandt 1.300 kandidater.

Bag det to år gamle selskab står Jan H. Christiansen og Morten Bremild. Med sig i bagagen har de en adaptor, der kan skrues i en lampefatning og som indeholder en række forskellige sensorer til at måle fugt, lyd, lys, temperatur, bevægelser i rummet og lignende. Data kan sendes til ejerens smartphone.

På bootcampen får iværksætterne foruden et legat på 150.000 kroner adgang til maskiner, test-faciliteter og rådgivning fra Ikea, ligesom de får et målrettet mentorforløb. Alt er uden forpligtelser i forhold til Ikea.

Du kan se hele listen over de 10 selskaber, som Ikea har udvalgt til sin bootcamp her.

Trump blokerer for kinesisk køb af amerikansk chipfirma - kineserne er vrede

USA’s præsident Donald Trumps beslutning om at blokere for et kinesiske køb af den amerikanske chip-producent Lattice Semiconductor Corp vækker vrede i Kina.

Der var ellers indgået aftale mellem Lattice og kapitalfonden Canyon Bridge Capital Partners, der er delvist understøttet af kinesiske penge, om et salg af selskabet for 1,3 milliarder dollar, hvilket ville gøre det til det største kinesiske opkøb af et amerikansk chipfirma.

Donald Trump meddelte for få dage siden, at Lattice og Canyon Bridge ‘skal tale alle nødvendige skridt til at fuldt og permanent ophævelse af den foreslåede transaktion’ inden for 30 dage.

Det statslige kinesiske nyhedsbureau Xinhua skriver, at Donald Trumps beslutning om at blokere for handelen er ‘skadelig for USA’s vækst og for hele den globale økonomi.’
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.