Artikel top billede

I dag kan Nets-medarbejdere trække milliard-gevinst hjem: Står til at score kassen

En række topmedarbejdere hos betalingsselskabet Nets kan fra i dag score kassen. De kan nemlig indløse et incitamentsprogram til op imod 1,3 milliarder kroner.

Tirsdag åbnes der op for, at "nøglemedarbejdere" hos betalingsgiganten Nets kan indløse deres incitamentsprogram. 

Det betyder, at de potentielt kan hæve 1,3 milliarder kroner, hvis de sælger de resterende aktier, de blev tildelt i forbindelse med børsnoteringen for knap et år siden. Det skriver Børsen.

Muligheden for at hæve milliongevinsten kommer i dag, da den såkaldte "låste periode" for salg af aktier fra programmet ophører. Den første tredjedel af programmet blev solgt ved børsnoteringen i september sidste år og indbragte i omegnen af 660 millioner kroner. 

Læs mere om Nets her: Nets bekræfter: Vi forhandler om et salg af virksomheden: Amerikanske kapitalfonde er interesserede

Skeptisk professor

Selvom det tegner til at blive en dejlig tid for de omkring 70 nøglemedarbejdere, der har fået tildelt programmet, så vækker den her type belønning, der i øvrigt er den største i Norden nogensinde, ikke den store glæde hos Michael Møller, der er professor på Copenhagen Business School (CBS).

"Jeg er relativt skeptisk overfor disse incitamentsprogrammer, da der er så mange andre effekter af dem," siger han.

Det bør understreges, at en række medarbejdere er afskåret fra at sælge deres del af programmet, da de i følge Børsen kan have insider-viden om et kommende salg til en kapitalfond.

Der er heller ingen tvang for at realisere programmet, da medarbejderne kan håbe på en øget kurs og dermed en større gevinst ved et senere salg. 

Læs mere om Nets her: Store forandringer på vej i den finansielle sektor: Nets vil hjælpe bankerne med at få styr på sikkerheden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere