Artikel top billede

I dag kan Nets-medarbejdere trække milliard-gevinst hjem: Står til at score kassen

En række topmedarbejdere hos betalingsselskabet Nets kan fra i dag score kassen. De kan nemlig indløse et incitamentsprogram til op imod 1,3 milliarder kroner.

Tirsdag åbnes der op for, at "nøglemedarbejdere" hos betalingsgiganten Nets kan indløse deres incitamentsprogram. 

Det betyder, at de potentielt kan hæve 1,3 milliarder kroner, hvis de sælger de resterende aktier, de blev tildelt i forbindelse med børsnoteringen for knap et år siden. Det skriver Børsen.

Muligheden for at hæve milliongevinsten kommer i dag, da den såkaldte "låste periode" for salg af aktier fra programmet ophører. Den første tredjedel af programmet blev solgt ved børsnoteringen i september sidste år og indbragte i omegnen af 660 millioner kroner. 

Læs mere om Nets her: Nets bekræfter: Vi forhandler om et salg af virksomheden: Amerikanske kapitalfonde er interesserede

Skeptisk professor

Selvom det tegner til at blive en dejlig tid for de omkring 70 nøglemedarbejdere, der har fået tildelt programmet, så vækker den her type belønning, der i øvrigt er den største i Norden nogensinde, ikke den store glæde hos Michael Møller, der er professor på Copenhagen Business School (CBS).

"Jeg er relativt skeptisk overfor disse incitamentsprogrammer, da der er så mange andre effekter af dem," siger han.

Det bør understreges, at en række medarbejdere er afskåret fra at sælge deres del af programmet, da de i følge Børsen kan have insider-viden om et kommende salg til en kapitalfond.

Der er heller ingen tvang for at realisere programmet, da medarbejderne kan håbe på en øget kurs og dermed en større gevinst ved et senere salg. 

Læs mere om Nets her: Store forandringer på vej i den finansielle sektor: Nets vil hjælpe bankerne med at få styr på sikkerheden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere