Artikel top billede

I dag kan Nets-medarbejdere trække milliard-gevinst hjem: Står til at score kassen

En række topmedarbejdere hos betalingsselskabet Nets kan fra i dag score kassen. De kan nemlig indløse et incitamentsprogram til op imod 1,3 milliarder kroner.

Tirsdag åbnes der op for, at "nøglemedarbejdere" hos betalingsgiganten Nets kan indløse deres incitamentsprogram. 

Det betyder, at de potentielt kan hæve 1,3 milliarder kroner, hvis de sælger de resterende aktier, de blev tildelt i forbindelse med børsnoteringen for knap et år siden. Det skriver Børsen.

Muligheden for at hæve milliongevinsten kommer i dag, da den såkaldte "låste periode" for salg af aktier fra programmet ophører. Den første tredjedel af programmet blev solgt ved børsnoteringen i september sidste år og indbragte i omegnen af 660 millioner kroner. 

Læs mere om Nets her: Nets bekræfter: Vi forhandler om et salg af virksomheden: Amerikanske kapitalfonde er interesserede

Skeptisk professor

Selvom det tegner til at blive en dejlig tid for de omkring 70 nøglemedarbejdere, der har fået tildelt programmet, så vækker den her type belønning, der i øvrigt er den største i Norden nogensinde, ikke den store glæde hos Michael Møller, der er professor på Copenhagen Business School (CBS).

"Jeg er relativt skeptisk overfor disse incitamentsprogrammer, da der er så mange andre effekter af dem," siger han.

Det bør understreges, at en række medarbejdere er afskåret fra at sælge deres del af programmet, da de i følge Børsen kan have insider-viden om et kommende salg til en kapitalfond.

Der er heller ingen tvang for at realisere programmet, da medarbejderne kan håbe på en øget kurs og dermed en større gevinst ved et senere salg. 

Læs mere om Nets her: Store forandringer på vej i den finansielle sektor: Nets vil hjælpe bankerne med at få styr på sikkerheden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere