Artikel top billede

Microsoft gør klar til VR-krig mod Google og Apple: Afholder stort "mixed reality" event i oktober

Den 3. oktober afholder Microsoft et nyt mixed reality-event omkring sin ambitiøse “mixed reality”-platform, der skal give virtual reality til alle.

Microsoft afholder et nyt event den 3. oktober, som skal omhandle mixed reality.

Mixed reality er Microsofts navn for virtual/augmented reality-verdenen, der omfatter både VR-briller og Microsofts egne holografiske AR-briller, HoloLens.

Eventet afholdes i San Francisco, hvor blandt andet Microsofts MR-chef og opfinder af både HoloLens og Kinect-kameraet, Alex Kipman, vil tale.

Det plejer at være et godt tegn for store nyheder. Dog skriver The Verge, at eventet formodentligt vil omhandle de muligheder, der vil være at finde i den kommende Fall Creators Update, der udkommer den 17. oktober.

Her indbygges MR-universet direkte ind i Windows 10, og det er også datoen, hvor HP, Lenovo, Acer, Dell og andre udgiver sine MR-headset.

Læs også: Hvad kommer efter smartphonen?

Det er headsets, der er markant billigere end både de eksisterende VR-headset såsom HTC Vive og Microsofts egne HoloLens-briller.

The Verge skriver også, at vi ikke skal forvente at se et nyt HoloLens-headset. Det nuværende HoloLens-headset, der kan vise svævende hologrammer for øjnene af dig, koster knap 20.000 kroner og er stadig et developer-produkt.

Microsoft arbejder i øjeblikket på et nyt headset med en indbygget AI-chip, men der er en god chance for, at det først udkommer i 2019. Grunden er, at Microsoft ikke føler sig presset på markedet af konkurrenterne.

Både Apple og Google har ellers taget AR-til sig i deres smartphones.

Læs også: Krystalklart efter Apple-konference: Tre grunde til at Apples næste store satsning bliver AR og VR
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere