Artikel top billede

Microsoft gør klar til VR-krig mod Google og Apple: Afholder stort "mixed reality" event i oktober

Den 3. oktober afholder Microsoft et nyt mixed reality-event omkring sin ambitiøse “mixed reality”-platform, der skal give virtual reality til alle.

Microsoft afholder et nyt event den 3. oktober, som skal omhandle mixed reality.

Mixed reality er Microsofts navn for virtual/augmented reality-verdenen, der omfatter både VR-briller og Microsofts egne holografiske AR-briller, HoloLens.

Eventet afholdes i San Francisco, hvor blandt andet Microsofts MR-chef og opfinder af både HoloLens og Kinect-kameraet, Alex Kipman, vil tale.

Det plejer at være et godt tegn for store nyheder. Dog skriver The Verge, at eventet formodentligt vil omhandle de muligheder, der vil være at finde i den kommende Fall Creators Update, der udkommer den 17. oktober.

Her indbygges MR-universet direkte ind i Windows 10, og det er også datoen, hvor HP, Lenovo, Acer, Dell og andre udgiver sine MR-headset.

Læs også: Hvad kommer efter smartphonen?

Det er headsets, der er markant billigere end både de eksisterende VR-headset såsom HTC Vive og Microsofts egne HoloLens-briller.

The Verge skriver også, at vi ikke skal forvente at se et nyt HoloLens-headset. Det nuværende HoloLens-headset, der kan vise svævende hologrammer for øjnene af dig, koster knap 20.000 kroner og er stadig et developer-produkt.

Microsoft arbejder i øjeblikket på et nyt headset med en indbygget AI-chip, men der er en god chance for, at det først udkommer i 2019. Grunden er, at Microsoft ikke føler sig presset på markedet af konkurrenterne.

Både Apple og Google har ellers taget AR-til sig i deres smartphones.

Læs også: Krystalklart efter Apple-konference: Tre grunde til at Apples næste store satsning bliver AR og VR
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere