Apples nye iOS 11 er netop frigivet til iPhone, iPad og iPod: Dette skal du være opmærksom på

Apple har netop frigivet den nyeste version af iOS-styresystemet til iPhone, iPad og iPod, iOS 11. Se her, hvordan du henter styresystemet, og hvad du især skal være opmærksom på.

1,9 GB.

Så meget fylder den nyeste udgave af Apples iOS, der netop er frigivet.

iOS 11, som Apple præsenterede første gang under WWDC i juni, blev gjort tilgængeligt for Apple-kunderne i den endelige version sent tirsdag aften.

Blandt de store nyheder i iOS 11 er forbedrede multitasking-funktioner, en ny App Store, understøttelse af augmentet reality og en række forbedringer af kameraet og foto-delen.

Indsigt: Forstå iOS 11 på tre minutter - og få forklaringen på, hvorfor det er Apples vigtigste styresystem

Du henter iOS 11 ved at gå ind under Instillinger > Generelt > Softwareopdateringer.

Du kan installere styresystemet gratis, hvis du har en af de kompatible Apple-enheder - få overblikket over det her: 

Disse iPhones får ikke iOS 11

Onsdag morgen kan Computerworld konstatere, at iOS 11 hentes ned fra Apples servere uden problemer, og selve installationen tager omkring 15 minutter.   

Hold øje med dine gamle apps
Du skal være opmærksom på, at Apple med iOS 11 kun understøtter 64-bit-apps, hvorfor man ikke kan anvende især meget gamle apps med det nye styresystem.  

Apple har satset på 64-bit, siden selskabet kom med A7-processoren i iPhone 5S. Det har dog hidtil været muligt at køre med både 32-bit-apps og 64-bit-apps, men med iOS 11 er det kun 64-bit, der bliver understøttet.

Det har ingen betydning, hvis vi taler apps som Facebook og Google Maps, der konstant opdateres af selskaberne bag, men hvis det er en specialudviklet app til virksomhedens medarbejdere, der blev udviklet for år tilbage, kan det godt risikere at give problemer.

Spørg derfor it-afdelingen til råds, inden du opdaterer til iOS 11 på din firma-iPhone. 

Hvis du vil tjekke, om du har 32-bit-apps, som du ikke kan undvære, skal du gå ind under Indstillinger > Generelt > Om > Apps.

Læs også vores test af iOS 11:

Test af iOS 11 på en iPad: Den vigtigste opdatering til dato - nu kan din iPad (måske) erstatte pc'en
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Knald eller fald? Det kommer Googles Huawei-forbud til at betyde for din smartphone
Eksisterende og kommende ejere af Huawei telefoner kan se frem til en del usikkerhed omkring Android- og Google-økosystemet på deres smartphones.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
Danske Joachim Ærtebjerg er med i toppen som CTO for Intel i EMEA - hør hans bud på it-udviklingen efter 25 år hos processor-giganten
Tech fra Toppen: Danske Joachim Ærtebjerg har arbejdet for Intel siden de lancerede Pentium-processoren i midten af 90´erne. I dag er han CTO for EMEA-området - og giver her sit bud på it-udviklingen.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Hvad gør du? Printsikkerhed er en trussel for din virksomhed!
Du tænker nok: Er printere virkelig så stort en sikkerhedstrussel? På mange måder ja, for i en tid med konstante angreb, er en printer et nemt og ofte overset mål. Blandt andet viser undersøgelsen i dette whitepaper, at der er 68% større sandsynlighed for at printere er kilden til en ekstern trussel eller brist, end der var i 2016, og hele 118% større sandsynlighed for sker internt. Med dette in mente er det overraskende, at kun 30% af de adspurgte it-professionelle anerkender at printere udgør en sikkerhedsrisiko. Læs dette whitepaper og bliv klar over hvad det er du skal være opmærksom på.