Apples nye iOS 11 er netop frigivet til iPhone, iPad og iPod: Dette skal du være opmærksom på

Apple har netop frigivet den nyeste version af iOS-styresystemet til iPhone, iPad og iPod, iOS 11. Se her, hvordan du henter styresystemet, og hvad du især skal være opmærksom på.

1,9 GB.

Så meget fylder den nyeste udgave af Apples iOS, der netop er frigivet.

iOS 11, som Apple præsenterede første gang under WWDC i juni, blev gjort tilgængeligt for Apple-kunderne i den endelige version sent tirsdag aften.

Blandt de store nyheder i iOS 11 er forbedrede multitasking-funktioner, en ny App Store, understøttelse af augmentet reality og en række forbedringer af kameraet og foto-delen.

Indsigt: Forstå iOS 11 på tre minutter - og få forklaringen på, hvorfor det er Apples vigtigste styresystem

Du henter iOS 11 ved at gå ind under Instillinger > Generelt > Softwareopdateringer.

Du kan installere styresystemet gratis, hvis du har en af de kompatible Apple-enheder - få overblikket over det her: 

Disse iPhones får ikke iOS 11

Onsdag morgen kan Computerworld konstatere, at iOS 11 hentes ned fra Apples servere uden problemer, og selve installationen tager omkring 15 minutter.   

Hold øje med dine gamle apps
Du skal være opmærksom på, at Apple med iOS 11 kun understøtter 64-bit-apps, hvorfor man ikke kan anvende især meget gamle apps med det nye styresystem.  

Apple har satset på 64-bit, siden selskabet kom med A7-processoren i iPhone 5S. Det har dog hidtil været muligt at køre med både 32-bit-apps og 64-bit-apps, men med iOS 11 er det kun 64-bit, der bliver understøttet.

Det har ingen betydning, hvis vi taler apps som Facebook og Google Maps, der konstant opdateres af selskaberne bag, men hvis det er en specialudviklet app til virksomhedens medarbejdere, der blev udviklet for år tilbage, kan det godt risikere at give problemer.

Spørg derfor it-afdelingen til råds, inden du opdaterer til iOS 11 på din firma-iPhone. 

Hvis du vil tjekke, om du har 32-bit-apps, som du ikke kan undvære, skal du gå ind under Indstillinger > Generelt > Om > Apps.

Læs også vores test af iOS 11:

Test af iOS 11 på en iPad: Den vigtigste opdatering til dato - nu kan din iPad (måske) erstatte pc'en
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Sådan ser det intelligente drømmekontor ud: Her kæmper 240 mennesker om 150 siddepladser - og de elsker det
I Polys kontor er det lykkedes at klemme 240 ansatte i et kontor med 150 siddepladser. Aligevel er medarbejdertilfredsheden er i den absolutte superliga.
Computerworld
Her er Kinas næste stjernemobil: Huawei P30
Seneste lækkede detaljer om Huaweis næste toptelefon, Huawei P30, lader ikke meget tilbage til fantasien.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.