Artikel top billede

Fremadstormende Huawei sender klar besked til Apple med ny kampagne: Vil 'æde æblet'

Huawei, der længe har kapret markedsandele på smartphonemarkedet, markerer nu med en ny videoreklame, at selskabet går direkte efter Apples position på markedet.

Et af de mest legendariske reklamefremstød i it-industriens historie er Apples 1984-video, der blev vist første gang i forbindelse med Super Bowl det år.

Her introducerede Apple sin Macintosh-computer og samtidig hånede Apple den gammeldags tilgang til 'maskiner'. På det tidspunkt var det i høj grad IBM, tankerne blev ledt hen på.

Nu bliver Apple selv udsat for en lignende kampagne. Denne gang er det på smartphone-markedet, og det er Huawei, der er afsenderen.

Her anvendes ikke slet skjulte hentydninger om, at det er Apple, der henvises til, men langt mere direkte budskaber.

Faktisk går Huawei så direkte til værks, at selskabet i den nye GIF-kampagne, der lige nu ruller på de sociale medier, fortærer et æble og dermed understreger, at Huawei har til hensigt at spise endnu mere af Apples markedsandel.

Det skal - hvis man skal tro det kinesiske selskab - ske med den kommende Huawei Mate 10, der udkommer i næste måned.

“Take the next step with Huawei,” lyder budskabet i GIF'en, som du blandt andet kan se på Twitter her.

Huawei og Apple i hård kamp

Huawei har i de senere år haft stor succes på det globale smartphonemarked, og selskabet har vundet masser af kunder - også her i Europa - med dets relativt billige smartphones, der ofte byder på gode specifikationer.

Det er dog fortsat Apple, der er verdens andenstørste smartphoneproducent, mens Samsung har et solidt tag i førstepladsen.

I analysefirmaet Gartners opgørelse over salget af smartphones på globalt plan i andet kvartal 2017 ligger Huawei på tredjepladsen med en markedsandel på 9,8 procent - den var i samme kvartal 2016 på 8,9 procent, så Huawei vinder terræn. 

Samtidig var Apple gået tilbage fra en markedsandel på 12,9 procent til nu 12,1 procent.

Begge selskaber har et godt stykke op til Samsung, der har 22,5 procent af markedet.  

Læs mere om det her: Dugfriske tal fra smartphonemarkedet: Sådan klarer de førende producenter og styresystemer sig

Her er Apples berømte reklame fra 1984:

Læs også:

Overblik: Her er de nye iPhones og fem af de bedste Android-telefoner - se sammenligningen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.