Artikel top billede

Fremadstormende Huawei sender klar besked til Apple med ny kampagne: Vil 'æde æblet'

Huawei, der længe har kapret markedsandele på smartphonemarkedet, markerer nu med en ny videoreklame, at selskabet går direkte efter Apples position på markedet.

Et af de mest legendariske reklamefremstød i it-industriens historie er Apples 1984-video, der blev vist første gang i forbindelse med Super Bowl det år.

Her introducerede Apple sin Macintosh-computer og samtidig hånede Apple den gammeldags tilgang til 'maskiner'. På det tidspunkt var det i høj grad IBM, tankerne blev ledt hen på.

Nu bliver Apple selv udsat for en lignende kampagne. Denne gang er det på smartphone-markedet, og det er Huawei, der er afsenderen.

Her anvendes ikke slet skjulte hentydninger om, at det er Apple, der henvises til, men langt mere direkte budskaber.

Faktisk går Huawei så direkte til værks, at selskabet i den nye GIF-kampagne, der lige nu ruller på de sociale medier, fortærer et æble og dermed understreger, at Huawei har til hensigt at spise endnu mere af Apples markedsandel.

Det skal - hvis man skal tro det kinesiske selskab - ske med den kommende Huawei Mate 10, der udkommer i næste måned.

“Take the next step with Huawei,” lyder budskabet i GIF'en, som du blandt andet kan se på Twitter her.

Huawei og Apple i hård kamp

Huawei har i de senere år haft stor succes på det globale smartphonemarked, og selskabet har vundet masser af kunder - også her i Europa - med dets relativt billige smartphones, der ofte byder på gode specifikationer.

Det er dog fortsat Apple, der er verdens andenstørste smartphoneproducent, mens Samsung har et solidt tag i førstepladsen.

I analysefirmaet Gartners opgørelse over salget af smartphones på globalt plan i andet kvartal 2017 ligger Huawei på tredjepladsen med en markedsandel på 9,8 procent - den var i samme kvartal 2016 på 8,9 procent, så Huawei vinder terræn. 

Samtidig var Apple gået tilbage fra en markedsandel på 12,9 procent til nu 12,1 procent.

Begge selskaber har et godt stykke op til Samsung, der har 22,5 procent af markedet.  

Læs mere om det her: Dugfriske tal fra smartphonemarkedet: Sådan klarer de førende producenter og styresystemer sig

Her er Apples berømte reklame fra 1984:

Læs også:

Overblik: Her er de nye iPhones og fem af de bedste Android-telefoner - se sammenligningen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere