Artikel top billede

Fortalt til: Jacob Ø. Wittorff

Mennesker i IT
Udgivet 27. september 2017 kl. 12.53

"Der er desværre ikke ret mange kvinder i venturekapital-miljøet, og det er et problem.

Jeg ved dog ikke, hvilken betydning det har haft for os. For det er jo altid svært at rejse penge.

Da jeg i begyndelsen pitchede ideen til Clue, der er en menstruationscyklus-tracker, sagde den mandlige investorer til mig, at det var et nicheprodukt.

“Et nicheprodukt?”, svarede jeg. “Halvdelen af verdens befolkning er kvinder, og det er et område, der relaterer sig til reproduktion og dermed også den anden halvdel af jordens befolkning. Det kan man da virkelig ikke kalde for en niche.”

Det siger folk ikke til mig mere. Og i dag har Clue knap 50 ansatte og fået tilført 30 millioner euro i venturekapital.

Gennem de seneste år har der heldigvis været stor fokus på manglende diversitet og folks ubevidste biases.

Så jeg tror, at det i dag er lettere for folk at komme igennem med ideer som mine, men der er stadigvæk en underrepræsentation af kvinder i tech, og selv for en virksomhed som vores er det svært at nå en kønsfordeling på 50/50 i de tekniske stillinger."

Ida Tin, iværksætter og stifter af appen Clue


Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.