Artikel top billede

Google retter ind i sidste sekund: Opretter særlig shopping-service i EU og undgår dagsbøder

Dagen før deadline retter Google ind og opretter en særlig europæisk afdeling for at leve op til EU's konkurrenceregler efter beskyldninger om konkurrenceforvridning

Google opretter nu en selvstændig afdeling for sin egen shopping service for at imødekomme EU’s krav og beskyldninger om konkurrenceforvridning. 

Den nye selvstrændige afdeling skal byde på annonceplads på lige fod med alle andre, der ønsker at få vist sine annoncer i Googles søgeresultater. 

Det skriver Bloomberg efter at have talt med flere kilder hos EU.

Google har ifølge EU og EU’s konkurrencekommisær, Margrethe Vestager, udnyttet sin position som verdens største søgemaskine til at promovere sine egne tjenester inden for shopping og prissammenligninger over konkurrenternes, og det er konkurrenceforvridende, mener EU.

Google havde først nægtet at leve op til kravene, men her dagen før deadline opretter Google den selvstændige afdeling. Afdelingen vil få sin egen omsætning, som kan bruges til køb af annonceplads.

Læs også: Efter gigantbøde for konkurrenceforvridning: Nu vil Google leve op til EU's krav

Stod til dagbøder

Havde Google valgt ikke at leve op til orden fra EU, stod kodegiganten til at modtage dagsbøder på op imod 5 procent af sin daglige omsætning ud over den allerede 17,8 millarder kroner store bøde, som Google har modtaget.

Det er EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager, der har været med til at rejse sagen mod Google:

"Googles strategi for selskabets sammenlignings-tjenester har ikke kun handlet om at tiltrække kunder ved at gøre produktet bedre end konkurrenternes."

"Google har sørget for, at andre selskaber ikke har fået mulighed for at konkurrere og innovere på området. Og vigtigst: Google har forhindret, at europæiske forbrugere frit kunne vælge mellem tjenester," udtalte Margrethe Vestager i forbindelse med dommen i juni.

Allerede dengang meddelte Google, at man var uenig i dommen og bøden på 2,42 milliarder euro og derfor overvejede at anke.

Læs også: Kæmpebøde til Google: Skal betale 18 milliarder kroner i bøde til EU




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere