Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Nets opretter ny udviklingsselskab til fremtidens løsninger - får mangemillionær som direktør / KMD på vej med flere opkøb / Firmaet bag Tabulex-løsningen køber op

Nets opretter ny udviklingsselskab til fremtidens løsninger. KMD på vej med flere opkøb. Firmaet bag Tabulex-løsningen køber op. Spotifys værdi buldrer i vejret - er der en børsnotering på vej?.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen.

Nets opretter ny udviklingsselskab til fremtidens løsninger

Nets opretter nye udviklings-selskab, der under navnet Smart Payments skal udvikle nye produkter målrettet til fremtidens betalingsmarked, skriver Børsen.

I spidsen for selskabet, som får 35 ansatte, kommer Susanne Brønnum, der hidtil har været chef for dankortdelen af Nets, Financial & Network Services.

“Fokusset er fortsat at være i front på digitale og smarte betalinger og samarbejde med globale og lokale aktører og disrupte Nets. Vi håber, at både Nets selvfølgelig kan drage fordel, men vi ser også, at verden er mere kompleks, og jo mere kompleks den er, jo mere er der behov for at indgå partnerskaber. Det kan være, at vi kommer til at se, at man betaler med fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse, eller at vi fremadrettet ser biler, der kan køre selv og betale for parkering,” siger hun til avisen.

Ifølge Børsen var hun en af de personer, der for alvor scorede kassen på Nets børsnotering i fjor - angiveligt mere end 100 milloner kroner.

KMD på vej med flere opkøb

KMD's nye bestyrelsesformand, Jens Due Olsen, brugte onsdagen på at tale med journalister fra forskellige danske erhvervsmedier.

Børsen handler artiklen om, at KMD er på 'nordisk opkøbsjagt' og på udkig efter interessante virksomheder i både Danmark, Norge og Sverige.

"Opkøb er et fast punkt på alle vores møder, og vi har altid en pipeline af virksomheder, som vi kigger - også nogle, der er lidt tættere på," siger Jens Due Olsen til avisen.

Computerworld havde også en længere snak med bestyrelsesformanden om fremtidsplanerne, KMD's 'møgsager' og hans egen rolle i forhold til KMD-direktør Eva Berneke.

Det kan du læse her: Ny formand for KMD afblæser alle salgsrygter: "Et muligt salg af KMD fylder ingenting for hverken mig eller selskabet - men det gør møgsagerne'

Firmaet bag Tabulex-løsningen køber op

Den danske it-virksomhed IST, der blandt andet står bag de udbredte Tabulex-løsninger, køber fynske UDDATA af Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier.

UDDATA står bag en række løsninger til ungdomsuddannelser og gymnasier og supplerer dermed ifølge parterne IST’s nuværende portefølje af løsninger til skoleområdet.

Med i handlen følger 25 medarbejdere, der sidder i Svendborg. De vil ifølge parterne blive siddende på deres pladser i byen. IST har med sine 65 medarbejdere i Danmark hjemsted i Roskilde.

Spotifys værdi buldrer i vejret - er der en børsnotering på vej?

Musik-tjenesten Spotifys værdi buldrer i vejret. Ifølge Reuters anslåes virksomhedens værdi for tiden til omkring 100 milliarder kroner, hvilket er 19 milliarder kroner mere end i juni.

Værdifastsættelsen bygger på privathandlede dele af butikken. Fortsætter udviklingen kan det betyde, at Spotify kan runde en værdi på 20 milliarder dollar - 127 milliarder kroner - inden en eventuel børsnotering til næste år.

Spotify har i dag 140 millioner aktive brugere og landede i 2016 en omsætning i omegnen af 20 milliarder kroner.

Iagtagere siger til Reuters, at Spotify bør sigte efter en værdifastsættelse ved en børsnotering på syv gange den forventede omsætning i 2017.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere