Artikel top billede

Først var det forkerte maskiner, nu dumper leverandørerne: Aarhus Kommune tvunget til at udskyde kæmpe-udbud for anden gang

Aarhus Kommune kæmper fortsat med sit hardware-udbud til op imod 350 millioner kroner. Ingen af de bud, der er kommet ind lever op til mindstekravene. Nu er alt udsat igen.

I landets næst-største by vil man gerne købe computere og tilhørende udstyr for op til 350 millioner kroner, men det viser sig at være sværere end først antaget. 

Faktisk er det så svært, at kommunen nu har pillet det oprindelige udbud ned og slået et nyt op. Det skyldes, at alle de tilbud, som kommunen har modtaget, har været  ukonditionsmæssige.

Det betyder, at de virksomheder, der har budt på opgaven, ikke har svaret korrekt på minimumskravene.

"Aarhus Kommune modtog inden udløbet af tilbudsfristen tre tilbud, men kunne i forbindelse med gennemgangen af de indkomne tilbud desværre konstatere, at alle tre trilbud var ukonditionsmæssige," forklarer Anders Jørgensen, der er it-chef i Aarhus Kommune.

I skulle have tildelt ordren på mandag, ikke sandt?

"Jo, men det kan vi selvsagt ikke, når ingen af de indkomne tilbud er konditionsmæssige,"

Hvad betyder det, når I siger, at tilbuddene ikke har været konditionsmæssige?

"Det er nogle mindstekrav, som man ikke har besvaret korrekt."

Kan man så ikke bare diskvalificere dem,  der ikke har svaret korrekt og køre videre med de andre?

"Jo, men vi kan ifølge udbudsloven ikke køre videre, når ingen af dem har svaret rigtigt, ligesom en af tilbudsgiverne ikke opfylder de økonomiske egnethedskriterier."

Tidligere problemer

Allerede i foråret kunne Computerworld fortælle, at landets næststørste kommune er i færd med at skifte hele pc-parken ud og står klar med op til 350 millioner kroner til at gennemføre projektet. 

Læs mere om det her: Kommunal kæmpeordre på vej: Vil købe hardware og it-udstyr for op mod 350 millioner kroner

Der gik dog ikke længe, før det første knas med millionudbuddet opstod.

I juni måned var kommunen nødt til at udskyde udbuddet, da man måtte indse, at de ønskede pc-skærme er på vej ud ad markedet.

Læs mere om udfordringerne her: Aarhus Kommune udskyder hardware-udbud til 350 millioner kroner efter skærm-bommert

Nu er den så gal igen

Men selvom man har skubbet og mast udbuddet fremad og har haft en lang proces med spørgsmål og svar, så kunne ingen af byderne altså svare de krav, kommunen har stillet.

Er det byderne, der har for mange spørgsmål, eller har I været for upræcise til at begynde med?

"Det ved jeg ikke. Der er altid spørgsmål og svar i sådan et udbud, og det er der ikke noget unormalt ved. Det unormale er, at ingen af de tilbud, der er kommet, er konditionsmæssige," siger Anders Jørgensen.

Han har dog stor tiltro til, at man med det nye udbud får en aftale. 

"Jeg har meget stor tiltro til, at vi lander en aftale i den her omgang. Forskellen er, at vi har givet os selv muligheden for en forhandling. Hvis der så opstår nogle problemer, så kan man få dem præciseret. Så det er min klare forventning, at vi lander en aftale, og vi glæder os rigtig meget til at få det her på plads," lyder det fra it-chefen. 

Med den nye deadline forventes det, at kontrakten tildeles i uge 5 og underskrives 12. februar 2018.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.