Artikel top billede

(Foto: Aarhus Kommune)

Først var det forkerte maskiner, nu dumper leverandørerne: Aarhus Kommune tvunget til at udskyde kæmpe-udbud for anden gang

Aarhus Kommune kæmper fortsat med sit hardware-udbud til op imod 350 millioner kroner. Ingen af de bud, der er kommet ind lever op til mindstekravene. Nu er alt udsat igen.

I landets næst-største by vil man gerne købe computere og tilhørende udstyr for op til 350 millioner kroner, men det viser sig at være sværere end først antaget. 

Faktisk er det så svært, at kommunen nu har pillet det oprindelige udbud ned og slået et nyt op. Det skyldes, at alle de tilbud, som kommunen har modtaget, har været  ukonditionsmæssige.

Det betyder, at de virksomheder, der har budt på opgaven, ikke har svaret korrekt på minimumskravene.

"Aarhus Kommune modtog inden udløbet af tilbudsfristen tre tilbud, men kunne i forbindelse med gennemgangen af de indkomne tilbud desværre konstatere, at alle tre trilbud var ukonditionsmæssige," forklarer Anders Jørgensen, der er it-chef i Aarhus Kommune.

I skulle have tildelt ordren på mandag, ikke sandt?

"Jo, men det kan vi selvsagt ikke, når ingen af de indkomne tilbud er konditionsmæssige,"

Hvad betyder det, når I siger, at tilbuddene ikke har været konditionsmæssige?

"Det er nogle mindstekrav, som man ikke har besvaret korrekt."

Kan man så ikke bare diskvalificere dem,  der ikke har svaret korrekt og køre videre med de andre?

"Jo, men vi kan ifølge udbudsloven ikke køre videre, når ingen af dem har svaret rigtigt, ligesom en af tilbudsgiverne ikke opfylder de økonomiske egnethedskriterier."

Tidligere problemer

Allerede i foråret kunne Computerworld fortælle, at landets næststørste kommune er i færd med at skifte hele pc-parken ud og står klar med op til 350 millioner kroner til at gennemføre projektet. 

Læs mere om det her: Kommunal kæmpeordre på vej: Vil købe hardware og it-udstyr for op mod 350 millioner kroner

Der gik dog ikke længe, før det første knas med millionudbuddet opstod.

I juni måned var kommunen nødt til at udskyde udbuddet, da man måtte indse, at de ønskede pc-skærme er på vej ud ad markedet.

Læs mere om udfordringerne her: Aarhus Kommune udskyder hardware-udbud til 350 millioner kroner efter skærm-bommert

Nu er den så gal igen

Men selvom man har skubbet og mast udbuddet fremad og har haft en lang proces med spørgsmål og svar, så kunne ingen af byderne altså svare de krav, kommunen har stillet.

Er det byderne, der har for mange spørgsmål, eller har I været for upræcise til at begynde med?

"Det ved jeg ikke. Der er altid spørgsmål og svar i sådan et udbud, og det er der ikke noget unormalt ved. Det unormale er, at ingen af de tilbud, der er kommet, er konditionsmæssige," siger Anders Jørgensen.

Han har dog stor tiltro til, at man med det nye udbud får en aftale. 

"Jeg har meget stor tiltro til, at vi lander en aftale i den her omgang. Forskellen er, at vi har givet os selv muligheden for en forhandling. Hvis der så opstår nogle problemer, så kan man få dem præciseret. Så det er min klare forventning, at vi lander en aftale, og vi glæder os rigtig meget til at få det her på plads," lyder det fra it-chefen. 

Med den nye deadline forventes det, at kontrakten tildeles i uge 5 og underskrives 12. februar 2018.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere