Artikel top billede

Region: Bøvl med Android og iOS 11 forsinker hjertestartere i nødsituationer

Frivillige i Region Syddanmark har svært ved at rykke ud i tide med hjertestartere. Bøvl med iOS 11 og Android betyder, at de frivillige ikke får besked, når der er brug for dem.

Det er fuldstændig standard, at nye versioner af iOS og Android giver problemer med forskellige apps. Men i Region Syddanmark koster de problemer lige nu dyrebare minutter, når en borger får hjertestop.

Regionen har et system, der via en smartphone-app automatisk tilkalder frivillige med en hjertestarter i nærheden, når en ambulance rykker ud til et hjertestop - Men appen virker ikke med iOS 11 og Android Oreo.

”Vi oplever et stigende antal problemer, som jeg tror hænger sammen med de nye versioner af
Android og IOS,” siger Kim Ahlers, der er leder af AMK-vagtcentralen, til Version2.

Mere konkret er problemet, at applikationen hos de frivillige fryser, lukker ned eller flimrer så meget, at de frivillige ikke kan aflæse den adresse, de skal hen til.

Alarmcentralen er i dialog med leverandøren, FirstAED, og i mellemtiden kan de frivillige tilkaldes via SMS.

Det er dog en del mindre effektivt, da applikationen – når den virker – kan tilkalde de frivillige, der er tættest på hjertestoppet.

Læs også: Tusindvis af danske hjertepatienter kan blive ramt: Pacemakere er sårbare overfor hackerangreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere