Artikel top billede

Microsoft stopper festen: Lukker musiktjenesten Groove og indleder samarbejde med Spotify

Microsoft lukker sin musiktjeneste Groove og anbefaler i stedet Spotify.

De danske Groove-brugere kan med rette finde frem til den klassiske Kim Larsen-sang, “Om lidt blir her stille.”

For fra 31. december lukker Microsoft endegyldigt ned for sin musiktjeneste Grove efter to års kamp mod Spotify.

Det skriver Microsoft i et blogindlæg.

Inden længe stopper Microsoft med at sælge månedlige abonnementer til tjenesten. Det er planen, at streamingen af musik stopper helt til nytår.

Har nogen købt abonnement længere frem i kalenderen end slutdatoen, vil de få refunderet beløbet.

Microsoft re-brandede sin Xbox Music-app fra Windows 8-æraen til Groove Music for at tage kampen op mod Spotify, Google Music og efterfølgende også Apple Music, men måtte altså give op.

Groove vil i fremtiden stadig blive brugt som en MP3/OneDrive-afspiller for dem, der stadig har musik liggende på harddisken eller i skyen.

Samarbejder med Spotify

Har du playlister liggende i Groove, vil Microsoft samarbejde med Spotify for nemt at overføre playlister til Spotify-tjenesten.

Microsoft og Spotify har tidligere samarbejdet for at få udviklet Spotify-apps til Windows 10, så det er et naturligt skridt for Microsoft.

Groove-brugere vil i den kommende fremtid blive anbefalet at skifte til Spotify i appen.

Med Grooves endeligt er det slut med Microsofts mislykkede musikeventyr. Microsoft prøvede tidligt at konkurrere med Apples iTunes og iPods med Zune-programmet og Zune-MP3-afspillere, men det fik aldrig den succes, som Microsoft håbede på.

Læs også: Er dette Microsofts mobilstrategi? Dropper Windows 10-telefoner (indtil videre) og forbedrer i stedet iPhones og Android
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Automation Test Manager – QEA

Scan Global Logistics

IT Infrastructure Coordinator

Politiets Efterretningstjeneste

Forretningssystemejere i PET
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere