Artikel top billede

Microsoft stopper festen: Lukker musiktjenesten Groove og indleder samarbejde med Spotify

Microsoft lukker sin musiktjeneste Groove og anbefaler i stedet Spotify.

De danske Groove-brugere kan med rette finde frem til den klassiske Kim Larsen-sang, “Om lidt blir her stille.”

For fra 31. december lukker Microsoft endegyldigt ned for sin musiktjeneste Grove efter to års kamp mod Spotify.

Det skriver Microsoft i et blogindlæg.

Inden længe stopper Microsoft med at sælge månedlige abonnementer til tjenesten. Det er planen, at streamingen af musik stopper helt til nytår.

Har nogen købt abonnement længere frem i kalenderen end slutdatoen, vil de få refunderet beløbet.

Microsoft re-brandede sin Xbox Music-app fra Windows 8-æraen til Groove Music for at tage kampen op mod Spotify, Google Music og efterfølgende også Apple Music, men måtte altså give op.

Groove vil i fremtiden stadig blive brugt som en MP3/OneDrive-afspiller for dem, der stadig har musik liggende på harddisken eller i skyen.

Samarbejder med Spotify

Har du playlister liggende i Groove, vil Microsoft samarbejde med Spotify for nemt at overføre playlister til Spotify-tjenesten.

Microsoft og Spotify har tidligere samarbejdet for at få udviklet Spotify-apps til Windows 10, så det er et naturligt skridt for Microsoft.

Groove-brugere vil i den kommende fremtid blive anbefalet at skifte til Spotify i appen.

Med Grooves endeligt er det slut med Microsofts mislykkede musikeventyr. Microsoft prøvede tidligt at konkurrere med Apples iTunes og iPods med Zune-programmet og Zune-MP3-afspillere, men det fik aldrig den succes, som Microsoft håbede på.

Læs også: Er dette Microsofts mobilstrategi? Dropper Windows 10-telefoner (indtil videre) og forbedrer i stedet iPhones og Android
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere