Artikel top billede

Dagens tip: Slip for ligegyldige funktioner med Facebooks lynhurtige Messenger Lite-app

Facebook Messenger er en af de mest benyttede kommunikation-apps i Danmark, men har du en Android-telefon, får du en bedre Messenger-oplevelse med Facebooks Lite-app.

Danskerne elsker Facebook Messenger og bruger appen i stor stil til at kommunikere til Gud og hver mand.

Men Facebook prøver i stigende grad at tilføje ekstrafunktioner, smiley-stickers, ekstra menuer og andre ligegyldigheder, som - i hvert fald for nogle - ødelægger brugeroplevelsen.

Hvis du er en af dem, eller bare ønsker dig en hurtigere, mere skrabet Messenger app, kan du med fordel hente Messenger Lite.

Det er en app oprindeligt rettet mod lande med dårlig dækning, og hvor folk hovedsageligt benyttede svage, men meget billige smartphones.

Derfor findes appen også kun til Android og ikke til de generelt dyrere iPhones. 

Messenger Lite fylder markant mindre end den oprindelige Messenger-app, og kræver langt mindre ressourcer af din telefon.

Den oprindelige Messenger-app fylder 110 MB og benytter 112 MB hukommelse (har ikke appen åben), og Lite fylder 15 MB og benytter 28 MB hukommelse (har ikke appen åben).

Det betyder, at appen åbner hurtigere, samtaler startes mere tjept og batteriet drænes langsommere.

Læs også: Danskerne er vilde med Facebook Messenger - nu kommer der reklamer i chatten

Må leve uden funktioner

Det betyder også, at mange ekstrafunktioner i Messenger-appen ikke findes i Lite-appen.

Det gælder blandt andet Spil-sektionen (ja, Messenger har en samling af spil…), gruppeoversigt, ingen flotte Facebook-filtre til fotos og du ikke kan bruge Lite som en SMS-apps ligesom Messenger-appen. Du bliver heller ikke konstant mindet om, at du kan synkronisere dine kontakter med Facebook.

Det betyder også, at fotos i første omgang hentes ned i en lavere kvalitet, og at du ikke kan føre videosamtaler via appen.

Du kan heller ikke have samtaler til at svæve rundt i “talebobler,” som du ellers kan med Messenger på en Android-telefon.

Du mister også animerede gifs. En hurtigere Messenger-oplevelse kræver ofre, men du kan stadig foretage taleopkald med dine venner. 

Hvis du ikke har brug for ovenstående, er Messenger Lite en bedre app for dig.

Læs også: Mark Zuckerberg: Derfor tvinger vi vores brugere til at bruge Messenger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere