Dagens tip: Slip for ligegyldige funktioner med Facebooks lynhurtige Messenger Lite-app

Facebook Messenger er en af de mest benyttede kommunikation-apps i Danmark, men har du en Android-telefon, får du en bedre Messenger-oplevelse med Facebooks Lite-app.

Danskerne elsker Facebook Messenger og bruger appen i stor stil til at kommunikere til Gud og hver mand.

Men Facebook prøver i stigende grad at tilføje ekstrafunktioner, smiley-stickers, ekstra menuer og andre ligegyldigheder, som - i hvert fald for nogle - ødelægger brugeroplevelsen.

Hvis du er en af dem, eller bare ønsker dig en hurtigere, mere skrabet Messenger app, kan du med fordel hente Messenger Lite.

Det er en app oprindeligt rettet mod lande med dårlig dækning, og hvor folk hovedsageligt benyttede svage, men meget billige smartphones.

Derfor findes appen også kun til Android og ikke til de generelt dyrere iPhones. 

Messenger Lite fylder markant mindre end den oprindelige Messenger-app, og kræver langt mindre ressourcer af din telefon.

Den oprindelige Messenger-app fylder 110 MB og benytter 112 MB hukommelse (har ikke appen åben), og Lite fylder 15 MB og benytter 28 MB hukommelse (har ikke appen åben).

Det betyder, at appen åbner hurtigere, samtaler startes mere tjept og batteriet drænes langsommere.

Læs også: Danskerne er vilde med Facebook Messenger - nu kommer der reklamer i chatten

Må leve uden funktioner
Det betyder også, at mange ekstrafunktioner i Messenger-appen ikke findes i Lite-appen.

Det gælder blandt andet Spil-sektionen (ja, Messenger har en samling af spil…), gruppeoversigt, ingen flotte Facebook-filtre til fotos og du ikke kan bruge Lite som en SMS-apps ligesom Messenger-appen. Du bliver heller ikke konstant mindet om, at du kan synkronisere dine kontakter med Facebook.

Det betyder også, at fotos i første omgang hentes ned i en lavere kvalitet, og at du ikke kan føre videosamtaler via appen.

Du kan heller ikke have samtaler til at svæve rundt i “talebobler,” som du ellers kan med Messenger på en Android-telefon.

Du mister også animerede gifs. En hurtigere Messenger-oplevelse kræver ofre, men du kan stadig foretage taleopkald med dine venner. 

Hvis du ikke har brug for ovenstående, er Messenger Lite en bedre app for dig.

Læs også: Mark Zuckerberg: Derfor tvinger vi vores brugere til at bruge Messenger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.