Artikel top billede

Dagens tip: Slip for ligegyldige funktioner med Facebooks lynhurtige Messenger Lite-app

Facebook Messenger er en af de mest benyttede kommunikation-apps i Danmark, men har du en Android-telefon, får du en bedre Messenger-oplevelse med Facebooks Lite-app.

Danskerne elsker Facebook Messenger og bruger appen i stor stil til at kommunikere til Gud og hver mand.

Men Facebook prøver i stigende grad at tilføje ekstrafunktioner, smiley-stickers, ekstra menuer og andre ligegyldigheder, som - i hvert fald for nogle - ødelægger brugeroplevelsen.

Hvis du er en af dem, eller bare ønsker dig en hurtigere, mere skrabet Messenger app, kan du med fordel hente Messenger Lite.

Det er en app oprindeligt rettet mod lande med dårlig dækning, og hvor folk hovedsageligt benyttede svage, men meget billige smartphones.

Derfor findes appen også kun til Android og ikke til de generelt dyrere iPhones. 

Messenger Lite fylder markant mindre end den oprindelige Messenger-app, og kræver langt mindre ressourcer af din telefon.

Den oprindelige Messenger-app fylder 110 MB og benytter 112 MB hukommelse (har ikke appen åben), og Lite fylder 15 MB og benytter 28 MB hukommelse (har ikke appen åben).

Det betyder, at appen åbner hurtigere, samtaler startes mere tjept og batteriet drænes langsommere.

Læs også: Danskerne er vilde med Facebook Messenger - nu kommer der reklamer i chatten

Må leve uden funktioner

Det betyder også, at mange ekstrafunktioner i Messenger-appen ikke findes i Lite-appen.

Det gælder blandt andet Spil-sektionen (ja, Messenger har en samling af spil…), gruppeoversigt, ingen flotte Facebook-filtre til fotos og du ikke kan bruge Lite som en SMS-apps ligesom Messenger-appen. Du bliver heller ikke konstant mindet om, at du kan synkronisere dine kontakter med Facebook.

Det betyder også, at fotos i første omgang hentes ned i en lavere kvalitet, og at du ikke kan føre videosamtaler via appen.

Du kan heller ikke have samtaler til at svæve rundt i “talebobler,” som du ellers kan med Messenger på en Android-telefon.

Du mister også animerede gifs. En hurtigere Messenger-oplevelse kræver ofre, men du kan stadig foretage taleopkald med dine venner. 

Hvis du ikke har brug for ovenstående, er Messenger Lite en bedre app for dig.

Læs også: Mark Zuckerberg: Derfor tvinger vi vores brugere til at bruge Messenger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere