Artikel top billede

Dagens tip: Slip for ligegyldige funktioner med Facebooks lynhurtige Messenger Lite-app

Facebook Messenger er en af de mest benyttede kommunikation-apps i Danmark, men har du en Android-telefon, får du en bedre Messenger-oplevelse med Facebooks Lite-app.

Danskerne elsker Facebook Messenger og bruger appen i stor stil til at kommunikere til Gud og hver mand.

Men Facebook prøver i stigende grad at tilføje ekstrafunktioner, smiley-stickers, ekstra menuer og andre ligegyldigheder, som - i hvert fald for nogle - ødelægger brugeroplevelsen.

Hvis du er en af dem, eller bare ønsker dig en hurtigere, mere skrabet Messenger app, kan du med fordel hente Messenger Lite.

Det er en app oprindeligt rettet mod lande med dårlig dækning, og hvor folk hovedsageligt benyttede svage, men meget billige smartphones.

Derfor findes appen også kun til Android og ikke til de generelt dyrere iPhones. 

Messenger Lite fylder markant mindre end den oprindelige Messenger-app, og kræver langt mindre ressourcer af din telefon.

Den oprindelige Messenger-app fylder 110 MB og benytter 112 MB hukommelse (har ikke appen åben), og Lite fylder 15 MB og benytter 28 MB hukommelse (har ikke appen åben).

Det betyder, at appen åbner hurtigere, samtaler startes mere tjept og batteriet drænes langsommere.

Læs også: Danskerne er vilde med Facebook Messenger - nu kommer der reklamer i chatten

Må leve uden funktioner

Det betyder også, at mange ekstrafunktioner i Messenger-appen ikke findes i Lite-appen.

Det gælder blandt andet Spil-sektionen (ja, Messenger har en samling af spil…), gruppeoversigt, ingen flotte Facebook-filtre til fotos og du ikke kan bruge Lite som en SMS-apps ligesom Messenger-appen. Du bliver heller ikke konstant mindet om, at du kan synkronisere dine kontakter med Facebook.

Det betyder også, at fotos i første omgang hentes ned i en lavere kvalitet, og at du ikke kan føre videosamtaler via appen.

Du kan heller ikke have samtaler til at svæve rundt i “talebobler,” som du ellers kan med Messenger på en Android-telefon.

Du mister også animerede gifs. En hurtigere Messenger-oplevelse kræver ofre, men du kan stadig foretage taleopkald med dine venner. 

Hvis du ikke har brug for ovenstående, er Messenger Lite en bedre app for dig.

Læs også: Mark Zuckerberg: Derfor tvinger vi vores brugere til at bruge Messenger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere