Artikel top billede

Udbetalingssystem ramt af fejl hos KMD: 'Helt uacceptabelt,' mener minister

En fejl hos KMD har ført til, at 4.000 kontantshjælpsmodtagere har fået for meget udbetalt. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) kalder det for "helt uacceptabelt, at der endnu engang er sket en fejl."

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) er igen ude med riven mod KMD, efter en fejl i et it-system har gjort, at 4.000 kontanthjælpsmodtagere har fået udbetalt fuld boligstøtte, selv om de egentlig ikke har været berettiget til den fulde støtte.

“Jeg finder det helt uacceptabelt, at der endnu engang er sket en fejl, og det vil jeg gøre helt klart over for KL, Udbetaling Danmark og deres it-leverandør, KMD,” skriver ministeren i et brev til beskæftigelsesudvalget.

Du kan læse hele brevet her: Orientering om fejl i udbetaling af boligstøtte for oktober måned.

KMD: En teknisk fejl - er nu rettet
KMD bekræfter over for Computerworld, at der har været problemer med ‘kommunikationen mellem to af de systemer, der understøtter kontanthjælpsloftet.'

De har været ‘ramt af en teknisk fejl,' som nu er blevet rettet.

“Vi arbejder løbende på at sikre, at fejl ikke sker, og vi ser på den konkrete fejl med stor alvor. Det er naturligvis ikke tilfredsstillende for nogen parter, at fejlen er indtruffet, og vi skal naturligvis beklage de konsekvenser den måtte have for de berørte borgere,” lyder det fra KMD i en mail til Computerworld underskrevet af områdedirektør Henrik Ulsø.

Minister har tidligere kritiseret KMD

Troels Lund Poulsen har tidligere været ude med riven over for KMD.

For godt en måned siden kaldte han under et åbent samråd KMD’s fejl i forbindelse med udbetalingen af støtte til arbejdsløse for ‘på ingen måder acceptabelt.’

Det skete, efter det i maj kom frem, at KMD på blot 10 måneder har haft 172.117 fejl i udsendte breve eller udbetalinger i forbindelse med indførelse af det nye kontanthjælpsloft.

Det kan du læse mere om her: Minister: Omfattende KMD-fejl er "helt uacceptable, dybt utilfredsstillende og stærkt bekymrende".

Dengang meddelte ministeren, at han 'løbende' mødes med KMD's topchef, Eva Berneke, for at sikre, at selskabet holder fokus på at løse problemerne.

KMD’s nyudnævnte bestyrelsesformand, Jens Due Olsen, fortalte fornylig til Computerworld, at selskabet er meget fokuseret på at rette fejl og problemer og få bugt med de såkaldte 'møgsager.'

Det kan du læse mere om her: Ny formand for KMD afblæser alle salgsrygter: "Et muligt salg af KMD fylder ingenting for hverken mig eller selskabet - men det gør møgsagerne'
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere