Artikel top billede

Udbetalingssystem ramt af fejl hos KMD: 'Helt uacceptabelt,' mener minister

En fejl hos KMD har ført til, at 4.000 kontantshjælpsmodtagere har fået for meget udbetalt. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) kalder det for "helt uacceptabelt, at der endnu engang er sket en fejl."

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) er igen ude med riven mod KMD, efter en fejl i et it-system har gjort, at 4.000 kontanthjælpsmodtagere har fået udbetalt fuld boligstøtte, selv om de egentlig ikke har været berettiget til den fulde støtte.

“Jeg finder det helt uacceptabelt, at der endnu engang er sket en fejl, og det vil jeg gøre helt klart over for KL, Udbetaling Danmark og deres it-leverandør, KMD,” skriver ministeren i et brev til beskæftigelsesudvalget.

Du kan læse hele brevet her: Orientering om fejl i udbetaling af boligstøtte for oktober måned.

KMD: En teknisk fejl - er nu rettet
KMD bekræfter over for Computerworld, at der har været problemer med ‘kommunikationen mellem to af de systemer, der understøtter kontanthjælpsloftet.'

De har været ‘ramt af en teknisk fejl,' som nu er blevet rettet.

“Vi arbejder løbende på at sikre, at fejl ikke sker, og vi ser på den konkrete fejl med stor alvor. Det er naturligvis ikke tilfredsstillende for nogen parter, at fejlen er indtruffet, og vi skal naturligvis beklage de konsekvenser den måtte have for de berørte borgere,” lyder det fra KMD i en mail til Computerworld underskrevet af områdedirektør Henrik Ulsø.

Minister har tidligere kritiseret KMD

Troels Lund Poulsen har tidligere været ude med riven over for KMD.

For godt en måned siden kaldte han under et åbent samråd KMD’s fejl i forbindelse med udbetalingen af støtte til arbejdsløse for ‘på ingen måder acceptabelt.’

Det skete, efter det i maj kom frem, at KMD på blot 10 måneder har haft 172.117 fejl i udsendte breve eller udbetalinger i forbindelse med indførelse af det nye kontanthjælpsloft.

Det kan du læse mere om her: Minister: Omfattende KMD-fejl er "helt uacceptable, dybt utilfredsstillende og stærkt bekymrende".

Dengang meddelte ministeren, at han 'løbende' mødes med KMD's topchef, Eva Berneke, for at sikre, at selskabet holder fokus på at løse problemerne.

KMD’s nyudnævnte bestyrelsesformand, Jens Due Olsen, fortalte fornylig til Computerworld, at selskabet er meget fokuseret på at rette fejl og problemer og få bugt med de såkaldte 'møgsager.'

Det kan du læse mere om her: Ny formand for KMD afblæser alle salgsrygter: "Et muligt salg af KMD fylder ingenting for hverken mig eller selskabet - men det gør møgsagerne'
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere