Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Minister: Omfattende KMD-fejl er "helt uacceptable, dybt utilfredsstillende og stærkt bekymrende"

Beskæftigelseminister Troels Lund Poulsen (V) finder KMD's omfattende fejl i kontanthjælpsystemet 'dybt utilfredsstillende.'

Helt uacceptabelt, dybt utilfredsstillende og stærkt bekymrende. Sådan lød det torsdag fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) om KMD’s mange fejl i forbindelse med udbetalingen af støtte til arbejdsløse.

Det skete på et åbent samråd i Folketinget indkaldt af beskæftigelsesudvalget, som du kan se optagelsen af her: Åbent samråd om IT-koks.

Her ville socialdemokraten Leif Lahn Jensen blandt andet have at vide, om Troels Lund Poulsen finder det ‘acceptabelt,’ at der er sket 11 it-koks i forbindelse med implementeringen af kontanthjælpsloftet.’

“Jeg finder det på ingen måder acceptabelt,” lød det fra ministeren.

I maj kom det frem, at KMD på blot 10 måneder har haft 172.117 fejl i udsendte breve eller udbetalinger i forbindelse med indførelse af det nye kontantshjælpsloft.

Eksempelvis udsendte selskabet i juni 2016 udsendte varslingsbreve til alle de borgere, der er berørt af 225-timers reglen.

Der var dog fejl i samtlige 50.000 breve, og der gik en uge, før de korrekte breve efterfølgende blev sendt ud.

Desuden gik 2.000 borgere glip af særlig støtte, ligesom 43.000 modtog fejlagtige sats-vurderinger. Der var desuden en række øvrige fejl.

Det kan du læse mere om her: KMD har haft 172.117 fejl på 10 måneder i kontantshjælps-system.

Også dengang udtrykte Troels Lund Poulsen stor bekymring.

På samrådet oplyste ministeren, at han ‘løbende’ mødes med KMD-direktør Eva Berneke for at sikre, at selskabet holder fokus på at løse problemerne.

Ifølge ham har KMD allokeret mange ressourcer over mod at få korrigeret projektet.

Ministen oplyste videre, at har en ‘klar forventning’ om, at KMD nu ikke har flere fejl i systemet.

KMD oplyser til Computerworld, at selskabet ingen kommentarer har til kritikken.

Læs også:

Forstå KMD's store ledelsesrokade: Det handler manøvren i virkeligheden om

Tre måneder efter KMD lagde 100 millioner kroner på bordet er kommunernes kritik helt forstummet: "KMD har eksekveret fuldstændig"

KMD står i et slemt dilemma: Nu er der fri bane for de vrede kunder

Erstatningskrav for 1,6 milliarder kroner er ikke KMD-direktør Eva Bernekes største problem for tiden: "KMD har begivet sig ind på en rute, der er meget farlig"

Efter nyt krav: KMD har nu erstatningskrav på mere end 1,6 milliarder kroner hængende over hovedet
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere