Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Rekord: Aldrig har den danske it-branche haft så høj en omsætning - men eksporten halter efter

Den danske it-branche sætter ny rekord: Aldrig nogensinde har de danske it-virksomheder landet så høj en omsætning som i det første halve år af 2017.

Den danske it-branche har vind i sejlene. Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik omsatte de danske it-virksomheder i de første seks måneder af 2017 for godt 110 milliarder kroner.

Det svarer til en stigning på 3,3 procent sammenlignet med de første seks måneder af 2016, som også var en rekord på dette tidspunkt.

Ifølge tallene er det ikke mindst eksporten af it-ydelser, der er årsag til fremgangen, lyder det i en meddelelse fra foreningen.

“Her har særligt softwarevirksomhederne været gode til at tænke internationalt, og over halvdelen af deres omsætning kommer nu fra eksport,” lyder det fra IDC-analytiker Anders Elbak i en meddelelse fra IT-Branchen.

Ifølge IT-Branchens tal udgør eksporten 29,1 procent af den samlede omsætning. Selv om det er udtryk for en ret høj vækst i forhold til samme periode i fjor, er det stadig alt for lidt, mener IT-Branchen.

“Ser man på tværs af alle erhverv i Danmark, udgør eksporten i gennemsnit 35,1 procent af den samlede omsætning. Da vi sælger it-løsninger og services, der relativt nemt kan bruges i andre lande, bør vores eksportandel ligge højere end 35 procent. Så der ligger et stort vækstpotentiale for branchen i at tænke mere internationalt,” siger Birgitte Hass, der er administrerende direktør i IT-Branchen.

Ifølge interesseorganisationens sammentælling beskæftigede den danske it-branche i juni 85.737 mennesker.

Langt de fleste er beskæftiget i Aarhus og København. Det kan du læse mere om her: Storbyerne løber med it-væksten: København og Aarhus støvsuger Danmark for it-arbejdskraft

Computerworld udgav i sidste uge den årlige Top 100, hvor vi gennemgår de enkelte it-brancher og vinderne og taberne inden for hver kategori.

Vores sammentælling af de 499 største it-virksomheder herhjemme viser, at der er rigtig god vind i sejlene med markante vækstrater i forhold til sidste år.

Du kan hente vores store Top 100-magasin her: Gratis Top 100-magasin fra Computerworld: Her er vindere og tabere blandt 500 store danske it-firmaer

Analysehuset Gartner vurderer desuden, at væksten globalt set vil fortsætte for it-branchen, hvor forventningen er, at der i 2018 vil blive omsat for gigantiske 23,43 billioner kroner - altså 23.430 milliarder kroner. Det svarer til en samlet vækst på 4,3 procent i forhold til 2017.

Læs også:

Stor analyse af 499 danske [b]it-firmaers regnskaber: Sådan går det netop nu i den danske it-branche

De bedste af de største [b]it-virksomheder i Danmark er grundlagt i Danmark: Se listen her

Den danske it-branche vokser: Så mange danskere er beskæftiget i it-branchen[/b]
[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere