Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Rekord: Aldrig har den danske it-branche haft så høj en omsætning - men eksporten halter efter

Den danske it-branche sætter ny rekord: Aldrig nogensinde har de danske it-virksomheder landet så høj en omsætning som i det første halve år af 2017.

Den danske it-branche har vind i sejlene. Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik omsatte de danske it-virksomheder i de første seks måneder af 2017 for godt 110 milliarder kroner.

Det svarer til en stigning på 3,3 procent sammenlignet med de første seks måneder af 2016, som også var en rekord på dette tidspunkt.

Ifølge tallene er det ikke mindst eksporten af it-ydelser, der er årsag til fremgangen, lyder det i en meddelelse fra foreningen.

“Her har særligt softwarevirksomhederne været gode til at tænke internationalt, og over halvdelen af deres omsætning kommer nu fra eksport,” lyder det fra IDC-analytiker Anders Elbak i en meddelelse fra IT-Branchen.

Ifølge IT-Branchens tal udgør eksporten 29,1 procent af den samlede omsætning. Selv om det er udtryk for en ret høj vækst i forhold til samme periode i fjor, er det stadig alt for lidt, mener IT-Branchen.

“Ser man på tværs af alle erhverv i Danmark, udgør eksporten i gennemsnit 35,1 procent af den samlede omsætning. Da vi sælger it-løsninger og services, der relativt nemt kan bruges i andre lande, bør vores eksportandel ligge højere end 35 procent. Så der ligger et stort vækstpotentiale for branchen i at tænke mere internationalt,” siger Birgitte Hass, der er administrerende direktør i IT-Branchen.

Ifølge interesseorganisationens sammentælling beskæftigede den danske it-branche i juni 85.737 mennesker.

Langt de fleste er beskæftiget i Aarhus og København. Det kan du læse mere om her: Storbyerne løber med it-væksten: København og Aarhus støvsuger Danmark for it-arbejdskraft

Computerworld udgav i sidste uge den årlige Top 100, hvor vi gennemgår de enkelte it-brancher og vinderne og taberne inden for hver kategori.

Vores sammentælling af de 499 største it-virksomheder herhjemme viser, at der er rigtig god vind i sejlene med markante vækstrater i forhold til sidste år.

Du kan hente vores store Top 100-magasin her: Gratis Top 100-magasin fra Computerworld: Her er vindere og tabere blandt 500 store danske it-firmaer

Analysehuset Gartner vurderer desuden, at væksten globalt set vil fortsætte for it-branchen, hvor forventningen er, at der i 2018 vil blive omsat for gigantiske 23,43 billioner kroner - altså 23.430 milliarder kroner. Det svarer til en samlet vækst på 4,3 procent i forhold til 2017.

Læs også:

Stor analyse af 499 danske [b]it-firmaers regnskaber: Sådan går det netop nu i den danske it-branche

De bedste af de største [b]it-virksomheder i Danmark er grundlagt i Danmark: Se listen her

Den danske it-branche vokser: Så mange danskere er beskæftiget i it-branchen[/b]
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere