Rekord: Aldrig har den danske it-branche haft så høj en omsætning - men eksporten halter efter

Den danske it-branche sætter ny rekord: Aldrig nogensinde har de danske it-virksomheder landet så høj en omsætning som i det første halve år af 2017.

Den danske it-branche har vind i sejlene. Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik omsatte de danske it-virksomheder i de første seks måneder af 2017 for godt 110 milliarder kroner.

Det svarer til en stigning på 3,3 procent sammenlignet med de første seks måneder af 2016, som også var en rekord på dette tidspunkt.

Ifølge tallene er det ikke mindst eksporten af it-ydelser, der er årsag til fremgangen, lyder det i en meddelelse fra foreningen.

“Her har særligt softwarevirksomhederne været gode til at tænke internationalt, og over halvdelen af deres omsætning kommer nu fra eksport,” lyder det fra IDC-analytiker Anders Elbak i en meddelelse fra IT-Branchen.

Ifølge IT-Branchens tal udgør eksporten 29,1 procent af den samlede omsætning. Selv om det er udtryk for en ret høj vækst i forhold til samme periode i fjor, er det stadig alt for lidt, mener IT-Branchen.

“Ser man på tværs af alle erhverv i Danmark, udgør eksporten i gennemsnit 35,1 procent af den samlede omsætning. Da vi sælger it-løsninger og services, der relativt nemt kan bruges i andre lande, bør vores eksportandel ligge højere end 35 procent. Så der ligger et stort vækstpotentiale for branchen i at tænke mere internationalt,” siger Birgitte Hass, der er administrerende direktør i IT-Branchen.

Ifølge interesseorganisationens sammentælling beskæftigede den danske it-branche i juni 85.737 mennesker.

Langt de fleste er beskæftiget i Aarhus og København. Det kan du læse mere om her: Storbyerne løber med it-væksten: København og Aarhus støvsuger Danmark for it-arbejdskraft

Computerworld udgav i sidste uge den årlige Top 100, hvor vi gennemgår de enkelte it-brancher og vinderne og taberne inden for hver kategori.

Vores sammentælling af de 499 største it-virksomheder herhjemme viser, at der er rigtig god vind i sejlene med markante vækstrater i forhold til sidste år.

Du kan hente vores store Top 100-magasin her: Gratis Top 100-magasin fra Computerworld: Her er vindere og tabere blandt 500 store danske it-firmaer

Analysehuset Gartner vurderer desuden, at væksten globalt set vil fortsætte for it-branchen, hvor forventningen er, at der i 2018 vil blive omsat for gigantiske 23,43 billioner kroner - altså 23.430 milliarder kroner. Det svarer til en samlet vækst på 4,3 procent i forhold til 2017.

Læs også:

Stor analyse af 499 danske [b]it
-firmaers regnskaber: Sådan går det netop nu i den danske it-branche

De bedste af de største [b]it-virksomheder i Danmark er grundlagt i Danmark: Se listen her

Den danske it-branche vokser: Så mange danskere er beskæftiget i it-branchen[/b]
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Queue-it har håndteret en milliard brugere den seneste måned: "Det er en rimelig vild stigning - men platformen har på intet tidspunkt vaklet"
Aldrig før har danske Queue-it skulle håndtere så mange brugere i selskabet virtuelle køsystem. Men platformen har ikke vaklet på noget tidspunkt, fortæller medstifter Camilla Ley Valentin. Se hvordan selskabet har klaret den eksplosive tilgang af brugere.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.