Artikel top billede

Regeringen vil fremme deleøkonomi og stoppe skattesnyd: På vej med vigtige tiltag for Airbnb-brugere

Regeringen vil give et højere skattefradrag til dem, der blandt andet udlejer deres bolig i kortere perioder, eksempelvis via Airbnb.

Deleøkonomi er en god ting, mener regeringen, der vil fremme danskernes deling af blandt andet boliger. 

Derfor vil regeringen give et højere skattefradrag til dem, der blandt andet udlejer deres bolig i kortere perioder, eksempelvis fra tjenester som den populære Airbnb.

Det skriver Politiken.

Regeringen vil specifik hæve bundfradraget fra de nuværende 24.000 kroner til 36.000 kroner i indtægter på korttidsudlejning af helårsboliger eller sommerhuse.

Dette vil dog kun ske via tjenester, som automatisk indberetter til Skat. Dette skal ske for at stoppe snyd og sikre korrekt beskatning, og samtidig bliver det kun lovligt at udleje sin bolig i 90 dage om året eller kun 30, hvis det sker via en tjeneste, der ikke selv indberetter til Skat.

Omfavner deleøkonomien

Det specifikke forslag omkring udlejling af boligen er et af 22 forslag til at fremme deleøkonomien i Danmark, som regeringen vil fremlægge mandag.

Det nye udspil har et indbygget økonomisk incitament, der skal fremme brug af tjenester, som samarbejder med Skat. Det er blandt andet sket med Airbnb, som Skatteminister Karsten Lauritzen har været i direkte dialog med, og som udtrykker tilfredshed med udspillet, skriver Politiken.

“De foreslåede regler er moderne, klare og enkle for alle parter, og de vil være med til at sikre, at myndighederne modtager dette vigtige finansielle bidrag. Vi takker myndighederne for deres progressive tilgang til sagen; Vi ønsker et godt samarbejde med dem og vil også fremover være branchens førende virksomhed på dette område,” skriver Airbnb ifølge Politiken.

I Danmark har du også andre deletjenester, som ofte benyttes af danske brugere. Det gælder blandt andet GoMore, der både tilbyder samkørsel og egentlig udlejning af din bil til andre.

Læs også: Slagsmål på Københavns Rådhus om Airbnb: Nu har borgmester fået nok
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere