Artikel top billede

Regeringen vil fremme deleøkonomi og stoppe skattesnyd: På vej med vigtige tiltag for Airbnb-brugere

Regeringen vil give et højere skattefradrag til dem, der blandt andet udlejer deres bolig i kortere perioder, eksempelvis via Airbnb.

Deleøkonomi er en god ting, mener regeringen, der vil fremme danskernes deling af blandt andet boliger. 

Derfor vil regeringen give et højere skattefradrag til dem, der blandt andet udlejer deres bolig i kortere perioder, eksempelvis fra tjenester som den populære Airbnb.

Det skriver Politiken.

Regeringen vil specifik hæve bundfradraget fra de nuværende 24.000 kroner til 36.000 kroner i indtægter på korttidsudlejning af helårsboliger eller sommerhuse.

Dette vil dog kun ske via tjenester, som automatisk indberetter til Skat. Dette skal ske for at stoppe snyd og sikre korrekt beskatning, og samtidig bliver det kun lovligt at udleje sin bolig i 90 dage om året eller kun 30, hvis det sker via en tjeneste, der ikke selv indberetter til Skat.

Omfavner deleøkonomien

Det specifikke forslag omkring udlejling af boligen er et af 22 forslag til at fremme deleøkonomien i Danmark, som regeringen vil fremlægge mandag.

Det nye udspil har et indbygget økonomisk incitament, der skal fremme brug af tjenester, som samarbejder med Skat. Det er blandt andet sket med Airbnb, som Skatteminister Karsten Lauritzen har været i direkte dialog med, og som udtrykker tilfredshed med udspillet, skriver Politiken.

“De foreslåede regler er moderne, klare og enkle for alle parter, og de vil være med til at sikre, at myndighederne modtager dette vigtige finansielle bidrag. Vi takker myndighederne for deres progressive tilgang til sagen; Vi ønsker et godt samarbejde med dem og vil også fremover være branchens førende virksomhed på dette område,” skriver Airbnb ifølge Politiken.

I Danmark har du også andre deletjenester, som ofte benyttes af danske brugere. Det gælder blandt andet GoMore, der både tilbyder samkørsel og egentlig udlejning af din bil til andre.

Læs også: Slagsmål på Københavns Rådhus om Airbnb: Nu har borgmester fået nok
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere