Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Elektronikkæde åbner nye butikker til salg af brugt elektronik / Netcompany-boss: Vi skriger på arbejdskraft / Uber ‘holder pause’ i Norge

Elektronikkæde åbner nye butikker til salg af brugt elektronik. Netcompany-boss: Vi skriger på arbejdskraft. Uber ‘holder pause’ i Norge. Direktør: It-sikkerhed handler ikke længere kun om teknik. I dag begynder den store Atea-sag.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Elektronikkæde åbner nye butikker til salg af brugt elektronik

Elektronikkæden Blue City åbner syv nye forretninger til næste år, skriver Børsen..

Kæden har i dag i fem butikker, som sælger brugt elektronik, som Blue City har opkøbt, reparereret og klargjort til salg.

“Vi har underskrevet et lejemål på et butikslokale i Odense, og vi er også på vej i Aalborg. Så vi har nået to af syv nye butikker. Vi havde håbet at nå tre i år, men det kommer nok ikke til at ske,” siger direktør Søren Hellmann til avisen.

Netcompany-boss: Vi skriger på arbejdskraft

Danske it-virksomheder skriver på arbejdskraft i en grad, der gør, at Danmark bør åbne døren for europæiske arbejdskraft frem for at skabe forhindringer.

Det mener Netcompany-direktør André Rogaczewski til Børsen.

Han mener, at det ‘er helt forfejlet’ at begynde at diskustere arbejdskraftens fri bevægelighed, da det ifølge ham er ‘en af de væsentlige grundpiller i at skabe et fredeligt Europa.’

Desuden har virksomhederne brug for folk lige nu.

“Vi har brug for arbejdskraft lige nu, og hvis vi tager de seneste 15-17 år, så havde vi aldrig kunnet skabe det Danmark, der er væsentligt rigere end for 20 år siden, hvis ikke vi havde haft adgang til europæiske arbejdskraft. Det er også den situation, vi står i nu, og jeg tror ikke helt, at folk har forstået, hvor det er, vi er. Vi skriger på arbejdskraft,” siger han til avisen.

Uber ‘holder pause’ i Norge

Den kontroversielle kørselstjeneste Uber har besluttet sig for at holde pause på ubestemt tid fra sine aktiviteter i Norge.

Det sker ifølge en meddelelse, fordi Uber ønsker at ‘signalere, at vi ønsker at blive reguleret,’ som det hedder.

Der har - som andre steder - været heftig diskussion om tjenesten i Norge, hvor den etablerede taxaindustri har blæst til kamp.

Norges Taxiforbund mener, at Ubers beslutning om pausen blot er et spil for galleriet, som skal presse den norske regering til at give grønt lys.

Uber er under pres i en række lande og har blandt andet trukket sig ud af Danmark, er blevet forbudt i London og er på hold i Canada.

Læs også: Uber ramt af møgsag på møgsag: Så slemt står det til for Uber lige nu.

Direktør: It-sikkerhed handler ikke længere kun om teknik

It-sikkerhed er ikke længere et spørgsmål om teknologi, men handler i høj grad om en vedholdende indsats blandt alle medarbejdere - også på direktions- og bestyrelsesniveau.

“Alle, fra receptionisen til bestyrelsesformanden, skal vide, hvad det her handler om. For alle kan blive påvirket, afhængigt af, hvordan de it-kriminelle sniger sig ind,” siger østrigeren Walter H. Bohmayr, der er chef for it-sikkerhedsområdet i Boston Consulting Group, til Finans.

Ifølge ham tror virksomheds-ledelserne ofte, at virksomhederne er sikre, hvis de har en dygtig it-direktør eller sikkerhedschef. Men det er forkert.

“Cybersikkerhed handler om alle afdelinger,” påpeger han.

I dag begynder den store Atea-sag

Klokken 09:00 i dag slår Retten i Glostrup dørene op for den første af i alt 32 berammede retsdage i hovedsagen i den såkaldte Atea-sag, hvor en række personer er tiltalt for at have modtaget bestikkelse i forbindelse med indkøb af it-udstyr i forskelligt omfang.

I den kommende tid skal tiltalerne mod tre tidligere ledere i Region Sjælland samt tidligere Atea-chefer behandles.

Indtil videre er 13 personer ud af i alt 60 sigtede blevet kendt skyldige i at have modtaget bestikkelse, mens blot to er blevet frikendt.

De tre tidligere regions-chefer er tiltalt for at have modtaget blandt andet rejser og computere fra Atea i ‘smørelse.’

Computerworld dækker dagens retsmøde ‘live’, så du kan følge med i udviklingen.

Læs også: Den store it-bestikkelsessag: Problemet rækker langt dybere end bare Region Sjælland.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere