Artikel top billede

Morgen-briefing: Elektronikkæde åbner nye butikker til salg af brugt elektronik / Netcompany-boss: Vi skriger på arbejdskraft / Uber ‘holder pause’ i Norge

Elektronikkæde åbner nye butikker til salg af brugt elektronik. Netcompany-boss: Vi skriger på arbejdskraft. Uber ‘holder pause’ i Norge. Direktør: It-sikkerhed handler ikke længere kun om teknik. I dag begynder den store Atea-sag.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Elektronikkæde åbner nye butikker til salg af brugt elektronik

Elektronikkæden Blue City åbner syv nye forretninger til næste år, skriver Børsen..

Kæden har i dag i fem butikker, som sælger brugt elektronik, som Blue City har opkøbt, reparereret og klargjort til salg.

“Vi har underskrevet et lejemål på et butikslokale i Odense, og vi er også på vej i Aalborg. Så vi har nået to af syv nye butikker. Vi havde håbet at nå tre i år, men det kommer nok ikke til at ske,” siger direktør Søren Hellmann til avisen.

Netcompany-boss: Vi skriger på arbejdskraft

Danske it-virksomheder skriver på arbejdskraft i en grad, der gør, at Danmark bør åbne døren for europæiske arbejdskraft frem for at skabe forhindringer.

Det mener Netcompany-direktør André Rogaczewski til Børsen.

Han mener, at det ‘er helt forfejlet’ at begynde at diskustere arbejdskraftens fri bevægelighed, da det ifølge ham er ‘en af de væsentlige grundpiller i at skabe et fredeligt Europa.’

Desuden har virksomhederne brug for folk lige nu.

“Vi har brug for arbejdskraft lige nu, og hvis vi tager de seneste 15-17 år, så havde vi aldrig kunnet skabe det Danmark, der er væsentligt rigere end for 20 år siden, hvis ikke vi havde haft adgang til europæiske arbejdskraft. Det er også den situation, vi står i nu, og jeg tror ikke helt, at folk har forstået, hvor det er, vi er. Vi skriger på arbejdskraft,” siger han til avisen.

Uber ‘holder pause’ i Norge

Den kontroversielle kørselstjeneste Uber har besluttet sig for at holde pause på ubestemt tid fra sine aktiviteter i Norge.

Det sker ifølge en meddelelse, fordi Uber ønsker at ‘signalere, at vi ønsker at blive reguleret,’ som det hedder.

Der har - som andre steder - været heftig diskussion om tjenesten i Norge, hvor den etablerede taxaindustri har blæst til kamp.

Norges Taxiforbund mener, at Ubers beslutning om pausen blot er et spil for galleriet, som skal presse den norske regering til at give grønt lys.

Uber er under pres i en række lande og har blandt andet trukket sig ud af Danmark, er blevet forbudt i London og er på hold i Canada.

Læs også: Uber ramt af møgsag på møgsag: Så slemt står det til for Uber lige nu.

Direktør: It-sikkerhed handler ikke længere kun om teknik

It-sikkerhed er ikke længere et spørgsmål om teknologi, men handler i høj grad om en vedholdende indsats blandt alle medarbejdere - også på direktions- og bestyrelsesniveau.

“Alle, fra receptionisen til bestyrelsesformanden, skal vide, hvad det her handler om. For alle kan blive påvirket, afhængigt af, hvordan de it-kriminelle sniger sig ind,” siger østrigeren Walter H. Bohmayr, der er chef for it-sikkerhedsområdet i Boston Consulting Group, til Finans.

Ifølge ham tror virksomheds-ledelserne ofte, at virksomhederne er sikre, hvis de har en dygtig it-direktør eller sikkerhedschef. Men det er forkert.

“Cybersikkerhed handler om alle afdelinger,” påpeger han.

I dag begynder den store Atea-sag

Klokken 09:00 i dag slår Retten i Glostrup dørene op for den første af i alt 32 berammede retsdage i hovedsagen i den såkaldte Atea-sag, hvor en række personer er tiltalt for at have modtaget bestikkelse i forbindelse med indkøb af it-udstyr i forskelligt omfang.

I den kommende tid skal tiltalerne mod tre tidligere ledere i Region Sjælland samt tidligere Atea-chefer behandles.

Indtil videre er 13 personer ud af i alt 60 sigtede blevet kendt skyldige i at have modtaget bestikkelse, mens blot to er blevet frikendt.

De tre tidligere regions-chefer er tiltalt for at have modtaget blandt andet rejser og computere fra Atea i ‘smørelse.’

Computerworld dækker dagens retsmøde ‘live’, så du kan følge med i udviklingen.

Læs også: Den store it-bestikkelsessag: Problemet rækker langt dybere end bare Region Sjælland.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere