Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Apple tæt på stor aftale med Steven Spielberg - skal producere originalt indhold til Apple / Elbek & Vejrup: Vi har nået største omsætning og overskud nogensinde / Russisk centralbank blokerer for kryptovaluta

Apple tæt på stor aftale med Steven Spielberg - skal producere originalt indhold til Apple. Elbek & Vejrup: Vi har nået største omsætning og overskud nogensinde. Russisk centralbank blokerer for kryptovaluta. Nyt website om EU-persondataforordningen.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Apple tæt på stor aftale med Steven Spielberg - skal producere originalt indhold til Apple

Apple er ved at lægge sidste hånd på en aftale med Steven Spielberg om produktion af 10 nye afsnit af Spielbergs 1980’er-serie ‘Amazing Stories,’ som står til at blive Apples første rigtige store satsning i bestræbelserne på komme ind på film- og seriemarkedet.

Apple meddelte i august, at selskabet havde sat en milliard dollar af til at producere egne film og serier, som skal udfordre HBO, Netflix og Amazon Prime.

Hvert af de 10 afsnit vil få et budget på mindst fem millioner dollar, hedder det.

Det er planen, at de 10 afsnit skal produceres Steven Spielberg-selskabet Amblin Television og NBCUniversal. De er for tiden på udkig efter et ‘major Hollywoord-talent’ til hovedrollen, skriver Reuters.

Apple er allerede i gang med at producere tv-serien Planet of The Apps, der handler om "apps og deres grundlæggere” og som har blandt andre Gwyneth Paltrow og Jessica Alba på rollelisten.

Elbek & Vejrup: Vi har nået største omsætning og overskud nogensinde

It-virksomheden Elbek & Vejrup har via blandt andet opkøb sikret sig den ‘største omsætning og overskud nogensinde,’ lyder det i en udsendt meddelelse.

Omsætningen er steget knap fem procent til 150 millioner kroner, mens overskuddet før skat er steget med 20 procent til 34 millioner kroner.

Elbek & Vejrup peger selv på løbende optimering af de interne arbejdsprocesser samt løbende investeringer i platforme som nogle af hovedforklaringerne på fremgangen.

Russisk centralbank blokerer for kryptovaluta

Den russiske central bank vil blokere for alle investerings-sites, der tilbyder køb og salg af kryptovaluta.

Ifølge chefen for den russiske centralbank, Sergei Shvetsov, er interessen for kryptovaluta stærkt stigende - ikke mindst på grund af udsigten til store gevinster for de meget risikovillige.

Sergei Shvetsov kalder ikke desto mindre kryptovalutaerne for ‘tvivlsomme.’ Han mener, at de som investerings-emner indebærer ‘urimelig høj risiko.’

“Vi kan ikke give investorerne direkte og nem adgang til denne type tvivlsomme instrumenter,” siger han.

Læs også: Finansfolk advarer mod kryptovaluta - er der noget om snakken? Eller kan bitcoin blive fremtidens store valuta?

Nyt website om EU-persondataforordningen

Datatilsynet er klar med et ny-opdateret website dedikeret til den kommende EU-persondataforordning, der træder i kraft 25. maj 2018.

På det nye site - dbreform.dk - vil man blandt andet kunne finde de vejledninger, som Datatilsynet, Digitaliseringsstyrelsen, Erhvervsstyrelsen og Justitministeriet løbende vil offentliggøre.

Ifølge Datatilsynet er dbreform.dk tænkt som et supplement til tilsynets hovedsite, Datatilsynet.dk.

Der vil over de kommende måneder komme konkrete vejledninger om blandt andet samtykke, behandlingssikkerhed, databeskyttelse gennem design, cloud computing og håndtering af brud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere