Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Apple tæt på stor aftale med Steven Spielberg - skal producere originalt indhold til Apple / Elbek & Vejrup: Vi har nået største omsætning og overskud nogensinde / Russisk centralbank blokerer for kryptovaluta

Apple tæt på stor aftale med Steven Spielberg - skal producere originalt indhold til Apple. Elbek & Vejrup: Vi har nået største omsætning og overskud nogensinde. Russisk centralbank blokerer for kryptovaluta. Nyt website om EU-persondataforordningen.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Apple tæt på stor aftale med Steven Spielberg - skal producere originalt indhold til Apple

Apple er ved at lægge sidste hånd på en aftale med Steven Spielberg om produktion af 10 nye afsnit af Spielbergs 1980’er-serie ‘Amazing Stories,’ som står til at blive Apples første rigtige store satsning i bestræbelserne på komme ind på film- og seriemarkedet.

Apple meddelte i august, at selskabet havde sat en milliard dollar af til at producere egne film og serier, som skal udfordre HBO, Netflix og Amazon Prime.

Hvert af de 10 afsnit vil få et budget på mindst fem millioner dollar, hedder det.

Det er planen, at de 10 afsnit skal produceres Steven Spielberg-selskabet Amblin Television og NBCUniversal. De er for tiden på udkig efter et ‘major Hollywoord-talent’ til hovedrollen, skriver Reuters.

Apple er allerede i gang med at producere tv-serien Planet of The Apps, der handler om "apps og deres grundlæggere” og som har blandt andre Gwyneth Paltrow og Jessica Alba på rollelisten.

Elbek & Vejrup: Vi har nået største omsætning og overskud nogensinde

It-virksomheden Elbek & Vejrup har via blandt andet opkøb sikret sig den ‘største omsætning og overskud nogensinde,’ lyder det i en udsendt meddelelse.

Omsætningen er steget knap fem procent til 150 millioner kroner, mens overskuddet før skat er steget med 20 procent til 34 millioner kroner.

Elbek & Vejrup peger selv på løbende optimering af de interne arbejdsprocesser samt løbende investeringer i platforme som nogle af hovedforklaringerne på fremgangen.

Russisk centralbank blokerer for kryptovaluta

Den russiske central bank vil blokere for alle investerings-sites, der tilbyder køb og salg af kryptovaluta.

Ifølge chefen for den russiske centralbank, Sergei Shvetsov, er interessen for kryptovaluta stærkt stigende - ikke mindst på grund af udsigten til store gevinster for de meget risikovillige.

Sergei Shvetsov kalder ikke desto mindre kryptovalutaerne for ‘tvivlsomme.’ Han mener, at de som investerings-emner indebærer ‘urimelig høj risiko.’

“Vi kan ikke give investorerne direkte og nem adgang til denne type tvivlsomme instrumenter,” siger han.

Læs også: Finansfolk advarer mod kryptovaluta - er der noget om snakken? Eller kan bitcoin blive fremtidens store valuta?

Nyt website om EU-persondataforordningen

Datatilsynet er klar med et ny-opdateret website dedikeret til den kommende EU-persondataforordning, der træder i kraft 25. maj 2018.

På det nye site - dbreform.dk - vil man blandt andet kunne finde de vejledninger, som Datatilsynet, Digitaliseringsstyrelsen, Erhvervsstyrelsen og Justitministeriet løbende vil offentliggøre.

Ifølge Datatilsynet er dbreform.dk tænkt som et supplement til tilsynets hovedsite, Datatilsynet.dk.

Der vil over de kommende måneder komme konkrete vejledninger om blandt andet samtykke, behandlingssikkerhed, databeskyttelse gennem design, cloud computing og håndtering af brud.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere