Artikel top billede

Morgen-briefing: Apple tæt på stor aftale med Steven Spielberg - skal producere originalt indhold til Apple / Elbek & Vejrup: Vi har nået største omsætning og overskud nogensinde / Russisk centralbank blokerer for kryptovaluta

Apple tæt på stor aftale med Steven Spielberg - skal producere originalt indhold til Apple. Elbek & Vejrup: Vi har nået største omsætning og overskud nogensinde. Russisk centralbank blokerer for kryptovaluta. Nyt website om EU-persondataforordningen.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Apple tæt på stor aftale med Steven Spielberg - skal producere originalt indhold til Apple

Apple er ved at lægge sidste hånd på en aftale med Steven Spielberg om produktion af 10 nye afsnit af Spielbergs 1980’er-serie ‘Amazing Stories,’ som står til at blive Apples første rigtige store satsning i bestræbelserne på komme ind på film- og seriemarkedet.

Apple meddelte i august, at selskabet havde sat en milliard dollar af til at producere egne film og serier, som skal udfordre HBO, Netflix og Amazon Prime.

Hvert af de 10 afsnit vil få et budget på mindst fem millioner dollar, hedder det.

Det er planen, at de 10 afsnit skal produceres Steven Spielberg-selskabet Amblin Television og NBCUniversal. De er for tiden på udkig efter et ‘major Hollywoord-talent’ til hovedrollen, skriver Reuters.

Apple er allerede i gang med at producere tv-serien Planet of The Apps, der handler om "apps og deres grundlæggere” og som har blandt andre Gwyneth Paltrow og Jessica Alba på rollelisten.

Elbek & Vejrup: Vi har nået største omsætning og overskud nogensinde

It-virksomheden Elbek & Vejrup har via blandt andet opkøb sikret sig den ‘største omsætning og overskud nogensinde,’ lyder det i en udsendt meddelelse.

Omsætningen er steget knap fem procent til 150 millioner kroner, mens overskuddet før skat er steget med 20 procent til 34 millioner kroner.

Elbek & Vejrup peger selv på løbende optimering af de interne arbejdsprocesser samt løbende investeringer i platforme som nogle af hovedforklaringerne på fremgangen.

Russisk centralbank blokerer for kryptovaluta

Den russiske central bank vil blokere for alle investerings-sites, der tilbyder køb og salg af kryptovaluta.

Ifølge chefen for den russiske centralbank, Sergei Shvetsov, er interessen for kryptovaluta stærkt stigende - ikke mindst på grund af udsigten til store gevinster for de meget risikovillige.

Sergei Shvetsov kalder ikke desto mindre kryptovalutaerne for ‘tvivlsomme.’ Han mener, at de som investerings-emner indebærer ‘urimelig høj risiko.’

“Vi kan ikke give investorerne direkte og nem adgang til denne type tvivlsomme instrumenter,” siger han.

Læs også: Finansfolk advarer mod kryptovaluta - er der noget om snakken? Eller kan bitcoin blive fremtidens store valuta?

Nyt website om EU-persondataforordningen

Datatilsynet er klar med et ny-opdateret website dedikeret til den kommende EU-persondataforordning, der træder i kraft 25. maj 2018.

På det nye site - dbreform.dk - vil man blandt andet kunne finde de vejledninger, som Datatilsynet, Digitaliseringsstyrelsen, Erhvervsstyrelsen og Justitministeriet løbende vil offentliggøre.

Ifølge Datatilsynet er dbreform.dk tænkt som et supplement til tilsynets hovedsite, Datatilsynet.dk.

Der vil over de kommende måneder komme konkrete vejledninger om blandt andet samtykke, behandlingssikkerhed, databeskyttelse gennem design, cloud computing og håndtering af brud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere






Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.