Artikel top billede

TDC kæmper sammen med Telia for at holde fast i at være attraktive arbejdspladser. TDC siger som det sidste teleselskab sagt farvel til Top 100 i ny undersøgelse.

Foto: Uffe Weng. (Foto: Uffe WengFotojournalist Uffe WengPhotojournalist Uffe Wengwww.uffeweng.dkGunløgsgade 33, 2. tv.2300 København S.Danmark / Uffe Weng)

Teleselskaberne taber kampen om de it-professionelles gunst: Skøjter ned af listen over attraktive arbejdspladser

Som det sidste teleselskab har TDC sagt farvel til Top 100 over de mest attaktive arbejdspladser. Nu kigger it-folket også andre veje, viser ny undersøgelse.

Danske medarbejdere har ikke længere landets teleselskaber på toppen af ønskelisten, når det kommer til, hvor det er mest attraktivt at arbejde. 

Store selskaber som TDC og Telia bliver ikke betragtet som stedet, hvor sandsynligheden er størst for at lande drømmejobbet. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Universum. 

Undersøgelsen har kortlægger, hvor attraktive landets store virksomheder er at arbejde for, og her konkluderes det altså, at det ikke længere er ligeså attraktivt at arbejde for de danske teleselskaber som det har været tidligere.

Læs mere om undersøgelsen: Disse virksomheder vil danske it-folk helst arbejde for: Se de mest attraktive arbejdspladser

Farvel til top 100

På listen over, hvor danskere, der er uddannet inden for økonomi og såkaldt business, helst vil arbejde, finder man således ikke et eneste teleselskab blandt de 100 mest attraktive virksomheder.

Læs mere her: Vil du arbejde for Arla, Zendesk eller Skat? Se 11 spændende, ledige it-job her

Man kan således hverken finde TDC eller Telia på listens Top 100, og bevægelsen ned af listen cementeres af, at TDC som det sidste af de store teleselskaber i år har måtte sige farvel til en placering på listens Top 100.

Danskerne mener, at virksomheder som Lego, Novo Nordisk og Carlsberg er de mest attraktive at arbejde for.

Vender ryggen til

Det er ikke kun folk med forretningsnæse, der vender teleselskaberne ryggen. 

Kigger man på, hvordan de danske it-professionelle stiller sig i forhold til teleselskaberne, så finder denne gruppe heller ikke teleselskaberne ligeså garante for drømmejobbet som tidligere. 

Læs mere om, hvor danske it-folk gerne vil arbejde her: Disse it-virksomheder vil nyuddannede danske it-folk helst arbejde for

Således kan man se, at både Telia og TDC indtager pladser langt nede af listen over de mest attraktive virksomheder for it-folk, der iøvrigt toppes af amerikanske giganter som Google, Apple og Microsoft og danske Lego.

Længere nede på listen finder man TDC, der rasler syv pladser tilbage til en position som nummer 41 og Telia der fast i en placering som nummer 47. 

Det skyldes dog ikke, at de amerikanske virksomheder buldrer frem og indtager hele toppen.

Samme indeks viser nemlig, at amerikanske virksomheder som Oracle og Dell også taber terræn, mens danske spillere som SimCorp brager fremad.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere