Artikel top billede

Googles brugervenlige og "kloge" WiFi-routere kommer til Danmark

Kodegiganten Google sætter nu sit brugervenlige Google WiFi-system til salg i Danmark, der gør det let at få bedre netværk i huset, men til en høj pris

Sidste år ved denne tid annoncerede Google sin WiFi-løsning, Google WiFi, men glemte i forbifarten Danmark (som Google plejer at gøre ved hardware-lanceringer).

Nu et år senere sætter Google sin interessante WiFi-løsning til salg i Danmark.

Google WiFi er en lille WiFi-router, der bygger på enkelthed og brugervenlighed.

I princippet kan du købe kun én Google WiFi-router, men meningen er, at du skal købe flere, som forbindes til hinanden i et mesh-netværk.

Du placerer to-tre Google WiFi-routere forskellige steder i din bolig og sammen skaber de et mesh-netværk, som sikrer en bedre dækning i hele hjemmet. Går du fra stuen med forbindelse til router 1, skifter den automatisk til router 2, når du går ud i køkkenet, men uden at du hopper af netværket. 

Også Netgear har en mesh-router i sin Orbi-løsning.

Bedre forbindelse

Google WiFi sørger også automatisk løbende at skifte den kanal, WiFi-signalet skal udsendes fra.

Det betyder, at du i teorien vil opleve mere stabilt og hurtigere internet, uden at du behøver genstarte routeren fra tid til anden.

Desuden slår Google sig på, at Google WiFi er utrolig let at sætte op.

Det har flere medier rost systemet for, da det udkom sidste år. 

Det sker via en app - hvor du logger ind på en Google-konto - og hvor du efterfølgende kan styre hele dit netværk fra, heriblandt adgangskode og tilsluttede enheder.

Du kan eksempel let se, hvilke enheder der suger hele nettet, eller du kan oprette “familie”-tidspunkter og slukke for nettet på bestemte tidspunkter, så knægten kommer ind til aftensmaden til tiden.

Google WiFi er dog ikke billig. En enkelt enhed koster 1.090 kroner og en samlet pakke til hele huset eller lejligheden koster 2.890 kroner. 

For nylig lancerede Google en række nye hardware-produkter heriblandt to nye smartphones, Pixel 2 og Pixel 2XL. Disse kommer dog ikke til salg i Danmark. 

Læs også: Dårlig WiFi i hjemmet? Her er otte enkle råd til at sikre bedre Wi-Fi-dækning derhjemme
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere