Artikel top billede

Googles brugervenlige og "kloge" WiFi-routere kommer til Danmark

Kodegiganten Google sætter nu sit brugervenlige Google WiFi-system til salg i Danmark, der gør det let at få bedre netværk i huset, men til en høj pris

Sidste år ved denne tid annoncerede Google sin WiFi-løsning, Google WiFi, men glemte i forbifarten Danmark (som Google plejer at gøre ved hardware-lanceringer).

Nu et år senere sætter Google sin interessante WiFi-løsning til salg i Danmark.

Google WiFi er en lille WiFi-router, der bygger på enkelthed og brugervenlighed.

I princippet kan du købe kun én Google WiFi-router, men meningen er, at du skal købe flere, som forbindes til hinanden i et mesh-netværk.

Du placerer to-tre Google WiFi-routere forskellige steder i din bolig og sammen skaber de et mesh-netværk, som sikrer en bedre dækning i hele hjemmet. Går du fra stuen med forbindelse til router 1, skifter den automatisk til router 2, når du går ud i køkkenet, men uden at du hopper af netværket. 

Også Netgear har en mesh-router i sin Orbi-løsning.

Bedre forbindelse

Google WiFi sørger også automatisk løbende at skifte den kanal, WiFi-signalet skal udsendes fra.

Det betyder, at du i teorien vil opleve mere stabilt og hurtigere internet, uden at du behøver genstarte routeren fra tid til anden.

Desuden slår Google sig på, at Google WiFi er utrolig let at sætte op.

Det har flere medier rost systemet for, da det udkom sidste år. 

Det sker via en app - hvor du logger ind på en Google-konto - og hvor du efterfølgende kan styre hele dit netværk fra, heriblandt adgangskode og tilsluttede enheder.

Du kan eksempel let se, hvilke enheder der suger hele nettet, eller du kan oprette “familie”-tidspunkter og slukke for nettet på bestemte tidspunkter, så knægten kommer ind til aftensmaden til tiden.

Google WiFi er dog ikke billig. En enkelt enhed koster 1.090 kroner og en samlet pakke til hele huset eller lejligheden koster 2.890 kroner. 

For nylig lancerede Google en række nye hardware-produkter heriblandt to nye smartphones, Pixel 2 og Pixel 2XL. Disse kommer dog ikke til salg i Danmark. 

Læs også: Dårlig WiFi i hjemmet? Her er otte enkle råd til at sikre bedre Wi-Fi-dækning derhjemme
IT-JOB

ProCon Solution A/S

IT Operations Specialist

Capgemini Danmark A/S

Data Governance Consultant

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Manager Projects – SAP PM Lead
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere