Artikel top billede

Googles brugervenlige og "kloge" WiFi-routere kommer til Danmark

Kodegiganten Google sætter nu sit brugervenlige Google WiFi-system til salg i Danmark, der gør det let at få bedre netværk i huset, men til en høj pris

Sidste år ved denne tid annoncerede Google sin WiFi-løsning, Google WiFi, men glemte i forbifarten Danmark (som Google plejer at gøre ved hardware-lanceringer).

Nu et år senere sætter Google sin interessante WiFi-løsning til salg i Danmark.

Google WiFi er en lille WiFi-router, der bygger på enkelthed og brugervenlighed.

I princippet kan du købe kun én Google WiFi-router, men meningen er, at du skal købe flere, som forbindes til hinanden i et mesh-netværk.

Du placerer to-tre Google WiFi-routere forskellige steder i din bolig og sammen skaber de et mesh-netværk, som sikrer en bedre dækning i hele hjemmet. Går du fra stuen med forbindelse til router 1, skifter den automatisk til router 2, når du går ud i køkkenet, men uden at du hopper af netværket. 

Også Netgear har en mesh-router i sin Orbi-løsning.

Bedre forbindelse

Google WiFi sørger også automatisk løbende at skifte den kanal, WiFi-signalet skal udsendes fra.

Det betyder, at du i teorien vil opleve mere stabilt og hurtigere internet, uden at du behøver genstarte routeren fra tid til anden.

Desuden slår Google sig på, at Google WiFi er utrolig let at sætte op.

Det har flere medier rost systemet for, da det udkom sidste år. 

Det sker via en app - hvor du logger ind på en Google-konto - og hvor du efterfølgende kan styre hele dit netværk fra, heriblandt adgangskode og tilsluttede enheder.

Du kan eksempel let se, hvilke enheder der suger hele nettet, eller du kan oprette “familie”-tidspunkter og slukke for nettet på bestemte tidspunkter, så knægten kommer ind til aftensmaden til tiden.

Google WiFi er dog ikke billig. En enkelt enhed koster 1.090 kroner og en samlet pakke til hele huset eller lejligheden koster 2.890 kroner. 

For nylig lancerede Google en række nye hardware-produkter heriblandt to nye smartphones, Pixel 2 og Pixel 2XL. Disse kommer dog ikke til salg i Danmark. 

Læs også: Dårlig WiFi i hjemmet? Her er otte enkle råd til at sikre bedre Wi-Fi-dækning derhjemme
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere