Artikel top billede

Nordisk it-kæmpe buldrer fortsat fremad: Dustin's omsætning har kurs mod 10 milliarder kroner

På den anden side af Øresund er der godt gang i forretningen hos svenske Dustin. Virksomheden oplever fremgang på top og bundlinje og køber sig til øget dominans på det nordiske marked. Det viser netop offentliggjort årsregnskab.

Svenske Dustin, der er en af Nordens store it-spillere indenfor B2B-salg oplever stor fremgang. 

Det seneste år har den svenske virksomhed oplevet en omsætningsvækst i sin nordiske forretning på 12 procent, hvilket er endnu et løft en i række af positive resultater de seneste knap 10 år.

Det samlede salg i virksomheden i året 2016/2017 nåede op på 9,3 milliarder svenske kroner, mens overskudet endte på 239,1 millioner svenske kroner.  

Det viser årsrapporten fra selskabet, der netop er udkommet.

Læs hele årsrapporten HER.

Kritiseret samarbejde

Det seneste år har dog ikke udelukkende været præget af fremgang for svenske Dustin. I september blev den dominerende svenske e-handelsvirksomhed rodet ind i en sag af de mere kedelige.

Flere partnere rettede nemlig kritik af Dell for at videresende ordrer til netop Dustin og på den måde give svenskerne æter i benzinen. 

Læs mere om det her: Utilfreds partner beskylder Dell for ordre-[b]fusk: "Der sidder nogle folk hos Dell, der dirigerer vores sager videre til Dustin"

[/b]Dustin affejede i den forbindelse kritikken, men sagen blev ved med at rulle, da Computerworld kunne afsløre, at Dell via virksomhedens telefonmæssige salgskanal ønskede at viderestille opkaldet til netop Dustin. 

Hør det her: Dell har netop afvist alle beskyldinger om ordre-fusk: Men her er det klare bevis

Dell nægtede fortsat at kommentere på sagen og stille op til interview. Men gav i stedet partnerne besked om, at det tætte samarbejde med netop Dustin blot var sund fornuft. 

Læs Dells svar til partnerne her: Dell sender masser af ordrer videre til Dustin - her er selskabets svar til vrede partnere: "Det er ikke favorisering. Det er sund forretning"

Flere nordiske opkøb

Hos Dustin sigter man uanfægtet det kedelige slagsmål mellem Dell og en række partnere efter fortsat vækst på det nordiske marked. 

Og selvom der er er organisk vækst i butikken, så har svenskerne krydret forretningen med en række opkøb for at styrke positionen på det nordiske marked. 

I september købte Dustin blandt andet købt en del af danske Norriq, men også i nabolandet Norge har Dustin været på rov med købet af Core Services. 

Det er en del af virksomhedens strategi at foretage løbende opkøb i Norden. Dustin skriver i sin årsrapport, at man forventer at gennemføre mellem tre til fem opkøb om året.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere