Artikel top billede

Nordisk it-kæmpe buldrer fortsat fremad: Dustin's omsætning har kurs mod 10 milliarder kroner

På den anden side af Øresund er der godt gang i forretningen hos svenske Dustin. Virksomheden oplever fremgang på top og bundlinje og køber sig til øget dominans på det nordiske marked. Det viser netop offentliggjort årsregnskab.

Svenske Dustin, der er en af Nordens store it-spillere indenfor B2B-salg oplever stor fremgang. 

Det seneste år har den svenske virksomhed oplevet en omsætningsvækst i sin nordiske forretning på 12 procent, hvilket er endnu et løft en i række af positive resultater de seneste knap 10 år.

Det samlede salg i virksomheden i året 2016/2017 nåede op på 9,3 milliarder svenske kroner, mens overskudet endte på 239,1 millioner svenske kroner.  

Det viser årsrapporten fra selskabet, der netop er udkommet.

Læs hele årsrapporten HER.

Kritiseret samarbejde

Det seneste år har dog ikke udelukkende været præget af fremgang for svenske Dustin. I september blev den dominerende svenske e-handelsvirksomhed rodet ind i en sag af de mere kedelige.

Flere partnere rettede nemlig kritik af Dell for at videresende ordrer til netop Dustin og på den måde give svenskerne æter i benzinen. 

Læs mere om det her: Utilfreds partner beskylder Dell for ordre-[b]fusk: "Der sidder nogle folk hos Dell, der dirigerer vores sager videre til Dustin"

[/b]Dustin affejede i den forbindelse kritikken, men sagen blev ved med at rulle, da Computerworld kunne afsløre, at Dell via virksomhedens telefonmæssige salgskanal ønskede at viderestille opkaldet til netop Dustin. 

Hør det her: Dell har netop afvist alle beskyldinger om ordre-fusk: Men her er det klare bevis

Dell nægtede fortsat at kommentere på sagen og stille op til interview. Men gav i stedet partnerne besked om, at det tætte samarbejde med netop Dustin blot var sund fornuft. 

Læs Dells svar til partnerne her: Dell sender masser af ordrer videre til Dustin - her er selskabets svar til vrede partnere: "Det er ikke favorisering. Det er sund forretning"

Flere nordiske opkøb

Hos Dustin sigter man uanfægtet det kedelige slagsmål mellem Dell og en række partnere efter fortsat vækst på det nordiske marked. 

Og selvom der er er organisk vækst i butikken, så har svenskerne krydret forretningen med en række opkøb for at styrke positionen på det nordiske marked. 

I september købte Dustin blandt andet købt en del af danske Norriq, men også i nabolandet Norge har Dustin været på rov med købet af Core Services. 

Det er en del af virksomhedens strategi at foretage løbende opkøb i Norden. Dustin skriver i sin årsrapport, at man forventer at gennemføre mellem tre til fem opkøb om året.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.