Artikel top billede

Kæmpe udbud igang: Afløseren til NemID koster 900 millioner kroner

Spillet om knap en milliard kroner i gang. En række virksomheder skal nu slås om, hvem der skal vinde ordren og dermed levere arvtageren fra NemID til en værdi af 900 millioner kroner.

Virksomheder med appetit på en ordentlig mundfuld kan godt begynde at slikke sig om munden. 

Det er nemlig nu offentliggjort, hvor mange penge der er at hente for leverandøren af afløseren for det omdiskuterede "NemID".

Afløseren "MitID" er nemlig på trapperne og udbudsdetaljerne er nu tilgængelige i EU's database over udbud. 

Den samlede pris for det nye system er sat til 900 millioner kroner, men for det kræves der også en "for samfundet ny kritisk national identitets- og autentifikationsløsning betegnet MitID."

Løsningen er anset som afløseren for NemID, og skal blandt andet indeholde en del af de funktioner, som i dag er dækket af netop NemID-løsningen, der dagligt tvinger danskerne til at bære rundt på et foldet og lamineret papkort med nøglekoder. 

Læs mere om det her: Derfor skifter NemID navn til MitID: Lægger op til stort opgør med Nets og papkortet

Da systemet anses for at være kritisk for det danske samfund, forventes det også, at systemet bare kører. Og et system af den her type skal kunne holde til en del. 

Systemet skal kunne håndtere mellem seks og ni millioner brugere, og der skal udstedes omkring en milliard anmodninger og autentifikationer årligt. 

Læs mere om MitID her: NemID får nyt navn: Nu skal løsningen hedde 'MitID'

Udbuddet af løsnignen MitID er ikke den eneste store udskrivning det offentlige er ved at lave. På nationalt plan er MitID en del af flere store udbud, der blandt andet omfatter et nyt valgsystem og et nyt system til håndtering af digital post til borgerne fra det offentlige.

Læs det tilgængelige materiale HER




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere