Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

NemID får nyt navn: Nu skal løsningen hedde 'MitID'

Login-løsningen til banker og offentlige hjemmesider NemID skifter navn. Navneskiftet kommer samtidig med, at Digitaliseringsstyrelsen snart åbner for, at andre it-selskaber end den nuværende NemID-leverandør Nets kan bygge fremtidens NemID-løsning.

Danskernes tvungne login til offentlige og bankløsninger, NemID, skifter navn.

Det nye navn for danskernes digitale nøgle bliver MitID, forklarer Digitaliseringsstyrelsen på sin hjemmeside.

"Navnet MitID er ikke bare et nyt navn, men varsler en klar forbedring af det nuværende NemID. De 4,7 millioner brugere er faktisk meget tilfredse. Alligevel kræver den teknologiske udvikling, at vi sætter os nye mål," forklarer styrelsens direktør Lars Frelle-Petersen på hjemmesiden.

"Vi skal sikre brugerne en mere brugervenlig og mobil løsning og en løsning, som er mere fleksibel end i dag. Det arbejde er godt i gang og har nu også fået et navn," fortsætter Lars Frelle-Petersen.

Du kan se en informationsvideo om MitID på styrelsens hjemmeside her

Læs også: Staten klipper den sidste navlestreng til Java-applet i NemID-løsningen

Ny løsning på vej

Det nye navn for NemID, MitID, kommer samtidigt med, at Digitaliseringsstyrelsen oplyser om, at den nuværende kontrakt med leverandøren Nets synger på sidste vers.

Nets har dog mulighed for en kontraktforlængelse på et år fra slutningen af 2017, hvorefter det vil være åbent spil om, hvem der fremover skal levere login-løsningen til 4,7 millioner danskere og hundredtusindvis af virksomheder.

"Det er en naturlig anledning til at overveje, hvordan den næste generation af NemID, MitID, skal se ud," forklarer Digitaliseringsstyrelsen på sit site, hvor rammerne for den næste generation af MitID bliver præsenteret.

Mens sikkerhed og brugervenlighed skal gå hånd i hånd fremover, sigter Digitaliseringsstyrelsen også på, at teknologiske landevindinger fremover skal benyttes for at gøre login-løsningen så smart som mulig til både offentlige og private tjenester.

"Der gennemføres derfor en række analyser, vurderinger og prioriteringer som led i forberedelsen af udbuddet af næste generation NemID," lyder det fra Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside.

Læs også: 
Belastede servere sender NemLog-in til tælling: Store login-problemer på offentlige sider

Nets bløder en halv milliard i nyt regnskab - her er forklaringen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere