Artikel top billede

NemID får nyt navn: Nu skal løsningen hedde 'MitID'

Login-løsningen til banker og offentlige hjemmesider NemID skifter navn. Navneskiftet kommer samtidig med, at Digitaliseringsstyrelsen snart åbner for, at andre it-selskaber end den nuværende NemID-leverandør Nets kan bygge fremtidens NemID-løsning.

Danskernes tvungne login til offentlige og bankløsninger, NemID, skifter navn.

Det nye navn for danskernes digitale nøgle bliver MitID, forklarer Digitaliseringsstyrelsen på sin hjemmeside.

"Navnet MitID er ikke bare et nyt navn, men varsler en klar forbedring af det nuværende NemID. De 4,7 millioner brugere er faktisk meget tilfredse. Alligevel kræver den teknologiske udvikling, at vi sætter os nye mål," forklarer styrelsens direktør Lars Frelle-Petersen på hjemmesiden.

"Vi skal sikre brugerne en mere brugervenlig og mobil løsning og en løsning, som er mere fleksibel end i dag. Det arbejde er godt i gang og har nu også fået et navn," fortsætter Lars Frelle-Petersen.

Du kan se en informationsvideo om MitID på styrelsens hjemmeside her

Læs også: Staten klipper den sidste navlestreng til Java-applet i NemID-løsningen

Ny løsning på vej

Det nye navn for NemID, MitID, kommer samtidigt med, at Digitaliseringsstyrelsen oplyser om, at den nuværende kontrakt med leverandøren Nets synger på sidste vers.

Nets har dog mulighed for en kontraktforlængelse på et år fra slutningen af 2017, hvorefter det vil være åbent spil om, hvem der fremover skal levere login-løsningen til 4,7 millioner danskere og hundredtusindvis af virksomheder.

"Det er en naturlig anledning til at overveje, hvordan den næste generation af NemID, MitID, skal se ud," forklarer Digitaliseringsstyrelsen på sit site, hvor rammerne for den næste generation af MitID bliver præsenteret.

Mens sikkerhed og brugervenlighed skal gå hånd i hånd fremover, sigter Digitaliseringsstyrelsen også på, at teknologiske landevindinger fremover skal benyttes for at gøre login-løsningen så smart som mulig til både offentlige og private tjenester.

"Der gennemføres derfor en række analyser, vurderinger og prioriteringer som led i forberedelsen af udbuddet af næste generation NemID," lyder det fra Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside.

Læs også: 
Belastede servere sender NemLog-in til tælling: Store login-problemer på offentlige sider

Nets bløder en halv milliard i nyt regnskab - her er forklaringen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere