Artikel top billede

Kæmpe udbud igang: Afløseren til NemID koster 900 millioner kroner

Spillet om knap en milliard kroner i gang. En række virksomheder skal nu slås om, hvem der skal vinde ordren og dermed levere arvtageren fra NemID til en værdi af 900 millioner kroner.

Virksomheder med appetit på en ordentlig mundfuld kan godt begynde at slikke sig om munden. 

Det er nemlig nu offentliggjort, hvor mange penge der er at hente for leverandøren af afløseren for det omdiskuterede "NemID".

Afløseren "MitID" er nemlig på trapperne og udbudsdetaljerne er nu tilgængelige i EU's database over udbud. 

Den samlede pris for det nye system er sat til 900 millioner kroner, men for det kræves der også en "for samfundet ny kritisk national identitets- og autentifikationsløsning betegnet MitID."

Løsningen er anset som afløseren for NemID, og skal blandt andet indeholde en del af de funktioner, som i dag er dækket af netop NemID-løsningen, der dagligt tvinger danskerne til at bære rundt på et foldet og lamineret papkort med nøglekoder. 

Læs mere om det her: Derfor skifter NemID navn til MitID: Lægger op til stort opgør med Nets og papkortet

Da systemet anses for at være kritisk for det danske samfund, forventes det også, at systemet bare kører. Og et system af den her type skal kunne holde til en del. 

Systemet skal kunne håndtere mellem seks og ni millioner brugere, og der skal udstedes omkring en milliard anmodninger og autentifikationer årligt. 

Læs mere om MitID her: NemID får nyt navn: Nu skal løsningen hedde 'MitID'

Udbuddet af løsnignen MitID er ikke den eneste store udskrivning det offentlige er ved at lave. På nationalt plan er MitID en del af flere store udbud, der blandt andet omfatter et nyt valgsystem og et nyt system til håndtering af digital post til borgerne fra det offentlige.

Læs det tilgængelige materiale HER




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere