Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Den et år gamle iPhone 7 sælger bedre end den spritnye iPhone 8 / Trifork satser stort på danskudviklet app til test af sædkvalitet / Google når nye rekorder med kunstig intelligens

Morgen-briefing: Den et år gamle iPhone 7 sælger bedre end den spritnye iPhone 8 / Trifork satser stort på danskudviklet app til test af sædkvalitet / Google når nye rekorder med kunstig intelligens

Godmorgen fra Computerworld. Her er torsdagens hurtige overblik over de vigtigste it-nyheder.

Den et år gamle iPhone 7 sælger bedre end den spritnye iPhone 8

Tal fra amerikanske teleselskaber bekræfter nu det, mange har forudset: De nye iPhones mangler afgørende forbedringer i forhold til forgængerne, så de et år gamle iPhones sælger bedre, end de helt nye modeller.

Det skriver Finans med Reuters som kilde.

Tallene er indsamlet af KeyBanc Capital Markets en måneds tid efter, de nye iPhone 8-modeller kom i handlen 22. september.

“Mange af dem, der har svaret, antyder, at en betydende del af kunderne køber iPhone 7 i stedet for den nye iPhone 8, fordi der mangler betydende forbedringer i den nye telefon,” sigerr KeyBanc-analytiker John Vinh.

Muligvis betyder det også noget, at iPhone 7-modellerne er blevet sat ned i pris i forbindelse med lanceringen af de nye modeller.

Trifork satser stort på danskudviklet app til test af sædkvalitet - Amazon spøger i kulissen

Selskabet bag Mobilepay-appen Trifork satser kraftigt på, at en ny, danskudviklet app til test af mænds sædkvalitet bliver en succes, skriver Børsen.

Appen og det tilhørende testsæt koster under 1.000 kroner og kan teste sædkvaliteten med stor nøjagtighed. Selskabet bag hedder Exseed Health, og Trifork ejer 49 procent af det.

Selskabet satser globalt, men i første omgang fokuserer Exseed Health på Europa og Nordamerika, hvor der ifølge lederen af selskabet Morten Ulsted er omkring 8,5 millioner infertile mænd.

Salget skal ske via firmaets eget site. Desuden skal en crowdfundingkampagne sætte gang i det internationale salg. Exseed Health forhandler ifølge Børsen også med Amazon om at blive en del af det såkaldte Launchpad-program, som kan give salget et boost.

Google når nye rekorder med kunstig intelligens

Google har skruet en computer sammen, som ved hjælp af kunstig intelligens og på egen hånd blev verdens bedste Go-spiller på bare tre dage, skriver Finans med The Guardian som kilde.

Go-spillet er betydeligt mere komplekst end skak, og indtil for få år siden kunne computere kun nå samme nieveau som Go-amatører.

Maskinen og teknologien handler først og fremmest om at udvikle kunstig intelligens, som selv kan finde løsninger på mere løst formulerede opgaver uden at være tynget af menneskelige begrænsninger og tidligere erfaringer - den helt store udfordring for kunstig intelligens.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere