Artikel top billede

Mobil-nyheder: Huawei kommer med billigere Mate 10 (Og er HTC og OnePlus på vej med to nye smartphones?)

Huaweis Mate 10 Pro har endnu ikke ramt butikkerne, men nu lanceres der en ny mindre (og markant billigere) Mate 10 Lite.

God fredag til jer alle - her et lille roundup af ugens mobilnyheder, inden weekenden gør sit indtog.

Endnu en Mate-telefon fra Huawei

Huawei lancerede til stor fanfare mandag sine to nye toptelefoner, Mate 10 og Mate 10 Pro, hvoraf kun Mate 10 Pro kommer til Danmark.

Det er en toptelefon i samme klasse som Samsungs S8 eller Apples iPhone, og du kan læse mere om den her:

Seks ting, vi elsker eller hader ved Huaweis nye (og superfede) Mate 10 Pro

Men allerede fire dage efter lancerer Huawei så endnu en Mate-telefon. Denne gang er det Mate 10 Lite, der er en billigere, mere skrabet, men stadig tilsyneladende imponerende smartphone.

Mate 10 Lite kommer med den samme 5,9 tommer store skærm, som dækker næsten hele fronten af telefonen. Det er ellers en funktion, der normalt har været forbeholdt de dyre top-telefoner (den altdækkende skærm er grunden til, at iPhone X koster 9.000 kroner).

Mate 10 Lites skærm er dog “kun” af IPS-typen og ikke en OLED-skærm som på Mate 10 Pro.

Ligeledes har Lite stadig et dobbeltkamera, men langt fra af samme kaliber som på Mate 10 og Mate 10 Pro. Den er også udstyret med en svagere Kirin 659-processor, som heller ikke har indbygget “AI”.

Huawei Mate 10 Lite kommer til at koste 3.000 kroner og udkommer den 6 november modsat Mate 10 Pro, der får en pris på 5.999 kroner og en lanceringsdato i december.

Rygter: Er HTC på vej med ny smartphone uden tykke rammer?
Rygter peger på, at vi ikke helt er ovre årets smartphone-lanceringer.

HTC har inviteret til et event i hjemlandet Taiwan, som ligger meget op til en ny lancering inden for selskabets U-serie af telefoner.

Læs også: Test: HTC U 11 er fabelagtig, smuk, hurtig, men oppe imod vilde konkurrenter

Det bakkes blandt andet op af målinger hos benchmark-selskabet Geekbench, hvor en ukendt HTC-mobil pludselig optræder. Den har de samme målinger som den eksisterende HTC U11-telefon, hvilket passer meget godt med de rygter, som blandt andet GSMArena skriver om.

HTC U 11 Plus, som den kaldes, vil langt hen ad vejen ligne den nuværende HTC U11, men vil få en skærm, der dækker langt mere af telefonens front og et større batteri.

Læs også: Oversigt: Her er de bedste Android-smartphones der kan købes i Danmark

Og OnePlus?

Ligeledes er der også snak om en mulig OnePlus 5T-telefon.

Sidste år relancerede OnePlus sin populære OnePlus 3 i en 3T-version med en hurtigere Snapdragon 821-processor, og rygter lyder, at noget lignende vil ske igen i år.

Blandt andet tales der om et event d. 5 november i Kina, som OnePlus dog ikke vil bekræfte.

Du kan dog pludselig ikke længere købe OnePlus 5-telefonen på OnePlus’ hjemmeside.

Af rygter omkring telefonen lyder blandt andet, at også OnePlus 5T vil få en skærm, der dækker markant mere af fronten på telefonen. Om det betyder, at telefonens fingerskanner ender på bagsiden af telefonen, er uvist.

Uanset hvad vil vi foreslå, at hvis du overvejer en ny OnePlus 5-telefon, så vent med at købe til efter den 5. november.

Læs også: Test af Nokia 8: Dette kan være Nokia-telefonen, du har ventet på
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.