Artikel top billede

Mobil-nyheder: Huawei kommer med billigere Mate 10 (Og er HTC og OnePlus på vej med to nye smartphones?)

Huaweis Mate 10 Pro har endnu ikke ramt butikkerne, men nu lanceres der en ny mindre (og markant billigere) Mate 10 Lite.

God fredag til jer alle - her et lille roundup af ugens mobilnyheder, inden weekenden gør sit indtog.

Endnu en Mate-telefon fra Huawei

Huawei lancerede til stor fanfare mandag sine to nye toptelefoner, Mate 10 og Mate 10 Pro, hvoraf kun Mate 10 Pro kommer til Danmark.

Det er en toptelefon i samme klasse som Samsungs S8 eller Apples iPhone, og du kan læse mere om den her:

Seks ting, vi elsker eller hader ved Huaweis nye (og superfede) Mate 10 Pro

Men allerede fire dage efter lancerer Huawei så endnu en Mate-telefon. Denne gang er det Mate 10 Lite, der er en billigere, mere skrabet, men stadig tilsyneladende imponerende smartphone.

Mate 10 Lite kommer med den samme 5,9 tommer store skærm, som dækker næsten hele fronten af telefonen. Det er ellers en funktion, der normalt har været forbeholdt de dyre top-telefoner (den altdækkende skærm er grunden til, at iPhone X koster 9.000 kroner).

Mate 10 Lites skærm er dog “kun” af IPS-typen og ikke en OLED-skærm som på Mate 10 Pro.

Ligeledes har Lite stadig et dobbeltkamera, men langt fra af samme kaliber som på Mate 10 og Mate 10 Pro. Den er også udstyret med en svagere Kirin 659-processor, som heller ikke har indbygget “AI”.

Huawei Mate 10 Lite kommer til at koste 3.000 kroner og udkommer den 6 november modsat Mate 10 Pro, der får en pris på 5.999 kroner og en lanceringsdato i december.

Rygter: Er HTC på vej med ny smartphone uden tykke rammer?
Rygter peger på, at vi ikke helt er ovre årets smartphone-lanceringer.

HTC har inviteret til et event i hjemlandet Taiwan, som ligger meget op til en ny lancering inden for selskabets U-serie af telefoner.

Læs også: Test: HTC U 11 er fabelagtig, smuk, hurtig, men oppe imod vilde konkurrenter

Det bakkes blandt andet op af målinger hos benchmark-selskabet Geekbench, hvor en ukendt HTC-mobil pludselig optræder. Den har de samme målinger som den eksisterende HTC U11-telefon, hvilket passer meget godt med de rygter, som blandt andet GSMArena skriver om.

HTC U 11 Plus, som den kaldes, vil langt hen ad vejen ligne den nuværende HTC U11, men vil få en skærm, der dækker langt mere af telefonens front og et større batteri.

Læs også: Oversigt: Her er de bedste Android-smartphones der kan købes i Danmark

Og OnePlus?

Ligeledes er der også snak om en mulig OnePlus 5T-telefon.

Sidste år relancerede OnePlus sin populære OnePlus 3 i en 3T-version med en hurtigere Snapdragon 821-processor, og rygter lyder, at noget lignende vil ske igen i år.

Blandt andet tales der om et event d. 5 november i Kina, som OnePlus dog ikke vil bekræfte.

Du kan dog pludselig ikke længere købe OnePlus 5-telefonen på OnePlus’ hjemmeside.

Af rygter omkring telefonen lyder blandt andet, at også OnePlus 5T vil få en skærm, der dækker markant mere af fronten på telefonen. Om det betyder, at telefonens fingerskanner ender på bagsiden af telefonen, er uvist.

Uanset hvad vil vi foreslå, at hvis du overvejer en ny OnePlus 5-telefon, så vent med at købe til efter den 5. november.

Læs også: Test af Nokia 8: Dette kan være Nokia-telefonen, du har ventet på
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere