Artikel top billede

Facebook-chef i lækket optagelse: ”Vi burde have samme sikkerhed som en militærleverandør, men vi driver vores netværk som et universitet"

Facebooks amerikanske sikkerhedschef er bekymret over, at virksomheden ikke passer godt nok på de to milliarder brugeres data.

Facebook har tilsyneladende svært ved at leve op til sit ansvar for at beskytte de mange personlige oplysninger om de mere end to milliarder brugere, som virksomheden har.

En anonym kilde hos Facebook har lækket en lydoptagelse af et møde med sikkerhedschefen Alex Stamos, hvor han udtrykker bekymring over virksomhedens struktur simpelthen ikke er gearet til de trusler, Facebook står overfor.

”Vi står overfor stadig flere trusler, og vores modstandere bliver meget dygtigere. Både teknisk og kulturelt mener jeg, at vi er bagud i forhold til vores ansvar,” lyder det fra Alex Stamos i optagelsen, som du kan høre her.

Han pointerer, at den enorme mængde data, som Facebook ligger inde med, gør virksomheden til et yderst attraktivt mål for hackere.

”Vi har samme trusselsprofil som Northrop Grumman eller Raytheon eller en anden forsvarsleverandør. Men vi driver for eksempel vores virksomhedsnetværk som om, vi var et college campus.”

Svært at få sikkerhed på ledelsens agenda

Alex Stamos har senere modereret sit standpunkt overfor ZDNet, og han understreger, at udtalelserne ikke er en kritik af Facebooks ledelse.

Han pointerer, at det er nødvendigt for Facebook at give sine ingeniører en del frihed – og at den frihed gør det sværere at sikre virksomheden.

”Det er en udfordring at holde virksomheden sikker, mens kulturen får lov at blomstre. Men det er en udfordring, jeg tager imod med glæde,” siger han til ZDNet.

Ifølge den interne Facebook-kilde, der har lækket optagelsen, har Stamos dog angiveligt store problemer med at få den øverste ledelse til at fokusere på sikkerhed.

Læs også: Facebook spreder malware til Mac, Windows og Linux-systemer - forklædt som en besked fra dine venner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere