Artikel top billede

(Foto: Anatoliy Babiy / Anatoliy Babiy)

Facebook-chef i lækket optagelse: ”Vi burde have samme sikkerhed som en militærleverandør, men vi driver vores netværk som et universitet"

Facebooks amerikanske sikkerhedschef er bekymret over, at virksomheden ikke passer godt nok på de to milliarder brugeres data.

Facebook har tilsyneladende svært ved at leve op til sit ansvar for at beskytte de mange personlige oplysninger om de mere end to milliarder brugere, som virksomheden har.

En anonym kilde hos Facebook har lækket en lydoptagelse af et møde med sikkerhedschefen Alex Stamos, hvor han udtrykker bekymring over virksomhedens struktur simpelthen ikke er gearet til de trusler, Facebook står overfor.

”Vi står overfor stadig flere trusler, og vores modstandere bliver meget dygtigere. Både teknisk og kulturelt mener jeg, at vi er bagud i forhold til vores ansvar,” lyder det fra Alex Stamos i optagelsen, som du kan høre her.

Han pointerer, at den enorme mængde data, som Facebook ligger inde med, gør virksomheden til et yderst attraktivt mål for hackere.

”Vi har samme trusselsprofil som Northrop Grumman eller Raytheon eller en anden forsvarsleverandør. Men vi driver for eksempel vores virksomhedsnetværk som om, vi var et college campus.”

Svært at få sikkerhed på ledelsens agenda

Alex Stamos har senere modereret sit standpunkt overfor ZDNet, og han understreger, at udtalelserne ikke er en kritik af Facebooks ledelse.

Han pointerer, at det er nødvendigt for Facebook at give sine ingeniører en del frihed – og at den frihed gør det sværere at sikre virksomheden.

”Det er en udfordring at holde virksomheden sikker, mens kulturen får lov at blomstre. Men det er en udfordring, jeg tager imod med glæde,” siger han til ZDNet.

Ifølge den interne Facebook-kilde, der har lækket optagelsen, har Stamos dog angiveligt store problemer med at få den øverste ledelse til at fokusere på sikkerhed.

Læs også: Facebook spreder malware til Mac, Windows og Linux-systemer - forklædt som en besked fra dine venner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?