Artikel top billede

(Foto: Anatoliy Babiy / Anatoliy Babiy)

Facebook-chef i lækket optagelse: ”Vi burde have samme sikkerhed som en militærleverandør, men vi driver vores netværk som et universitet"

Facebooks amerikanske sikkerhedschef er bekymret over, at virksomheden ikke passer godt nok på de to milliarder brugeres data.

Facebook har tilsyneladende svært ved at leve op til sit ansvar for at beskytte de mange personlige oplysninger om de mere end to milliarder brugere, som virksomheden har.

En anonym kilde hos Facebook har lækket en lydoptagelse af et møde med sikkerhedschefen Alex Stamos, hvor han udtrykker bekymring over virksomhedens struktur simpelthen ikke er gearet til de trusler, Facebook står overfor.

”Vi står overfor stadig flere trusler, og vores modstandere bliver meget dygtigere. Både teknisk og kulturelt mener jeg, at vi er bagud i forhold til vores ansvar,” lyder det fra Alex Stamos i optagelsen, som du kan høre her.

Han pointerer, at den enorme mængde data, som Facebook ligger inde med, gør virksomheden til et yderst attraktivt mål for hackere.

”Vi har samme trusselsprofil som Northrop Grumman eller Raytheon eller en anden forsvarsleverandør. Men vi driver for eksempel vores virksomhedsnetværk som om, vi var et college campus.”

Svært at få sikkerhed på ledelsens agenda

Alex Stamos har senere modereret sit standpunkt overfor ZDNet, og han understreger, at udtalelserne ikke er en kritik af Facebooks ledelse.

Han pointerer, at det er nødvendigt for Facebook at give sine ingeniører en del frihed – og at den frihed gør det sværere at sikre virksomheden.

”Det er en udfordring at holde virksomheden sikker, mens kulturen får lov at blomstre. Men det er en udfordring, jeg tager imod med glæde,” siger han til ZDNet.

Ifølge den interne Facebook-kilde, der har lækket optagelsen, har Stamos dog angiveligt store problemer med at få den øverste ledelse til at fokusere på sikkerhed.

Læs også: Facebook spreder malware til Mac, Windows og Linux-systemer - forklædt som en besked fra dine venner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere