Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

IBM's kunstige intelligens på vej ind på Rigshospitalet: Men Watson foreslår forkert behandling i hver tredje tilfælde

IBM's kunstige intelligens, Watson, er stadig på usikker grund, når det gælder sygdomsbehandling, viser forsøg på Rigshospitalet. Her har Watson foreslået behandlinger 'helt hen i skoven' i næsten en tredjedel af sagerne.

Rigshospitalets forsøg med IBM’s kunstige intelligens, Watson, har ført til massive fejlrater, skriver Ingeniøren.

Centerdirektør Leif Panduro Jensen fortæller til bladet, at han har oplevet, at Watson direkte har foreslået medicin, som ville slå patienten ihjel.

Rigshospitalet har kørt en række forsøg med Watson i behandlingen af brystkræft, lungekræft og tyktarmskræft på 31 patienter.

Her skulle Watson foreslå behandlinger. Og i en tredjedel af tilfældende var Watsons forslag ifølge centerchefen ‘helt hen i skoven,’ mens forslagene i to tredjedele af tilfældene matchede de behandlinger, som lægerne selv foreslog.

Ifølge Leif Panduro Jensen er det imidlertid ikke godt nok.

“Vi har jo ikke brug for at vide, at det, som vi allerede ved, er rigtigt. Værdien ligger i, hvis Watson kan foreslå os behandlinger, når vi har prøvet alt, og patienten stadig har det så godt, at det ikke giver mening at give op,” siger han til Ingeniøren.

Region Hovedstaden har udgivet en evalueringsrapport, som du finder her.

Her fremgår det, at der er stort potentiale i at anvende kunstig intelligens i sygehusvæsenet, men at Watson ikke er klar.

“Projektet [har] også vist, ikke mindst testen af Watson for Oncology på Rigshospitalet - Blegdamsvej, at der fortsat kræves yderligere udvikling og lokal tilpasning før teknologien kan implementeres i klinikken. Eksempelvis var der kun sammenfald mellem Watson’s og lægernes behandlingsforslag i 27 procent af tilfældene. Det skyldes bl.a., at det benyttede system var trænet i USA ud fra amerikanske guidelines og behandlingspraksis,” hedder det i evalueringen.

Læs også:

Er en robot mere end bare en ting? EU-land vil anerkende robotter som juridisk enheder 

IBM’s Watson har gennemlæst 600 jobopslag, og snart kan der blive vendt op og ned på vores jobsøgning

Kunstig intelligens vil masseudslette millioner af jobs - men samtidig vil endnu flere nye jobs blive skabt




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager

Netcompany A/S

Test Specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere