Artikel top billede

Kunstig intelligens vil masseudslette millioner af jobs - men samtidig vil endnu flere nye jobs blive skabt

Frygten for at kunstig intelligens eliminerer jobs i hobetal er helt reel - det vil nemlig ske. Men samtidig vil endnu flere jobs blive skabt, lyder det i ny analyse.

Den dårlige nyhed er, at kunstig intelligens står til at eliminere millioner af jobs i de kommende år.

Den gode nyhed er så til gengæld, at der samtidig vil blive skabt endnu flere jobs med netop kunstig intelligens.

Det er budskabet fra Gartner, der således vurderer, at kunstig intelligens i 2020 netto vil føre til flere jobs i det pulserende erhvervsliv.

Konkret vurderer rådgivningsfirmaet, at kunstig intelligens i 2020 vil skabe 2,3 millioner jobs, mens kunstig intelligens samtidig eliminerer 1,8 millioner - altså er der en halv million jobs i plus i sidste ende.

“Kunstig intelligens vil frem mod 2019 eliminere flere jobs, end der skabes, men Gartner vurderer, at antallet af jobs, der skabes på grund af kunstig intelligens, i 2020 er nok til at opveje underskuddet.”

Samtidig skriver Gartner dog også, at der vil være stor forskel på netto-resultatet fra industri til industri, og at nogle industrier eksempelvis slet ikke vil opleve, at jobs forsvinder med kunstig intelligens - her nævnes specifikt sundheds- og uddannelsessektoren.

“Kunstig intelligens vil forbedre produktiviteten i mange jobs, og hvis det anvendes kreativt, kan det potentielt berige folks karrierer og bruges til at gentænke gamle arbejdsopgaver og skabe nye industrier.”

Disse arbejdsopgaver overtager maskinerne

Også McKinsey har tidligere udgivet en rapport om, hvor mange arbejdsopgaver, der står til at blive overtaget af maskinerne og kunstig intelligens.

Det er nemlig bestemte arbejdsopgaver og aktiviteter, de nye it-løsninger vil overtage, snarere end konkrete stillinger.

"Mens få erhverv kan automatiseres fuldstændig, så vil 60 procent af alle erhverv have mindst 30 procents aktiviteter, der teknisk set kan automatiseres," lød det fra McKinsey i rapporten.

Læs mere her: Stor rapport slår fast: Så mange af dine arbejdsopgaver overtages nu af smarte it-løsninger

McKinsey er i rapporten ikke i tvivl om, at der kommer til at ske store forandringer i de kommende år og årtier.

Ifølge Mckinsey er det som udgangspunkt lettest at automatisere fysiske aktiviteter i meget forudsigelige og strukturerede miljøer, men også data-indsamling og data-behandling er aktiviteter, der let kan automatiseres.

Den type aktiviteter ligger bag 51 procent af alle lønninger i USA, så det er ikke småting, vi her taler om.

Læs også:

Danske it-eksperter: Sådan kommer du i gang kunstig intelligens og machine learning - og får succes med dine projekter

Den vigtigste pointe om kunstig intelligens: Sådan kommer du i gang




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere