Artikel top billede

Foto: Danmarks Nationalbank

På trods af voldsomt kurshop står Nationalbanken fast: "Bitcoins er ikke penge"

På trods af en eksplosiv kursudvikling, der frister mange til at springe med på Bitcoin-vognen, så må man ikke forveksle bitcoins med penge. Det fastslår Danmarks Nationalbank.

Mens kursen tordner opad på kryptovalutaen Bitcoin, maner Nationalbanken til ro og understreger at, "Bitcoins ikke er penge".

Det skriver Børsen.

Dermed stemmer Danmarks Nationalbank i med resten af den etablerede finansbranche, der alle er slået ind på en meget skeptisk kurs overfor kryptovalutaen.  

"Bitcoins har ikke en egentlig brugsværdi i modsæting til ædelmetaller som guld og sølv og minder således mest om glasperler," fremgår det fra Nationalbanken. 

Nationalbankens udtalelse peger dermed ligesom store dele af finansbranchen i retning af, at kursstigningen på kryptovalutaen er drevet af spekulation. Flere andre internationale storbanker som UniCredit, JP Morgan mf. har ligeledes udtalt sig kritisk om bitcoins og kritiseret kryptovalutaen for ikke at have et såkaldt "underliggende aktiv". 

Læs mere om det voldsomme kursstigning her: Kostede 20 øre i 2010: Nu er en bitcoin 33.000 kroner værd

Kursen er da den seneste tid også banket i vejret. For få dage siden rundede kursen 6000 dollar, hvilket er tilnærmelsesvis en fordobling siden midten af september, hvor kursen tog et voldsomt dyk efter de kinesiske og sydkoreanske myndigheder  forbød ICO-investeringer. Begrundelsen var, at det er en oplagt metode til hvidvask af penge, fordi de digitale valutaer er anonyme og stort set uregulerede. 

Læs mere om det her: Fik du solgt på toppen? Bitcoin-kursen buldrer pludselig nedad




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere