Artikel top billede

Foto: Danmarks Nationalbank

På trods af voldsomt kurshop står Nationalbanken fast: "Bitcoins er ikke penge"

På trods af en eksplosiv kursudvikling, der frister mange til at springe med på Bitcoin-vognen, så må man ikke forveksle bitcoins med penge. Det fastslår Danmarks Nationalbank.

Mens kursen tordner opad på kryptovalutaen Bitcoin, maner Nationalbanken til ro og understreger at, "Bitcoins ikke er penge".

Det skriver Børsen.

Dermed stemmer Danmarks Nationalbank i med resten af den etablerede finansbranche, der alle er slået ind på en meget skeptisk kurs overfor kryptovalutaen.  

"Bitcoins har ikke en egentlig brugsværdi i modsæting til ædelmetaller som guld og sølv og minder således mest om glasperler," fremgår det fra Nationalbanken. 

Nationalbankens udtalelse peger dermed ligesom store dele af finansbranchen i retning af, at kursstigningen på kryptovalutaen er drevet af spekulation. Flere andre internationale storbanker som UniCredit, JP Morgan mf. har ligeledes udtalt sig kritisk om bitcoins og kritiseret kryptovalutaen for ikke at have et såkaldt "underliggende aktiv". 

Læs mere om det voldsomme kursstigning her: Kostede 20 øre i 2010: Nu er en bitcoin 33.000 kroner værd

Kursen er da den seneste tid også banket i vejret. For få dage siden rundede kursen 6000 dollar, hvilket er tilnærmelsesvis en fordobling siden midten af september, hvor kursen tog et voldsomt dyk efter de kinesiske og sydkoreanske myndigheder  forbød ICO-investeringer. Begrundelsen var, at det er en oplagt metode til hvidvask af penge, fordi de digitale valutaer er anonyme og stort set uregulerede. 

Læs mere om det her: Fik du solgt på toppen? Bitcoin-kursen buldrer pludselig nedad
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere