Kostede 20 øre i 2010: Nu er en bitcoin 33.000 kroner værd

For første gang nogensinde runder bitcoin-kursen 5.200 dollar.

Værdien på en bitcoin har været støt stigende i lang tid. Nu er værdien af en enkelt bitcoin for første gang rundet 5.000 dollar.

Faktisk nåede bitcoin torsdag eftermiddag en kurs på 5.209 dollar, hvilket svarer til knap 33.000 kroner.

Det svarer til en markant stigning siden december, hvor bitcoins blev handlet til under 1.000 dollar.

Bitcoin-kursen er tumlet en del op og ned undervejs.

Den faldt eksempelvis til under 4.000 dollar for en måned siden, efter den kinesiske regering besluttede at blokere for handel med kryptovalutaen, der er den største i verden for tiden.

Men siden er den altså igen buldret op ad.

Til Bloomberg siger manager i Seven Investment, Ben Kumar, at han ‘ikke vil blive overrasket,’ hvis bitcoin-kursen fortsætter sin himmelflugt i den kommdende tid.

“Jeg vil ikke blive overrasket, hvis den [kursen, red] blev fordoblet i løbet af den næste korte periode. Der kommer til at gå lang tid, før folk bliver trætte af at jagte ‘the next big thing,’” siger han til avisen.

Mistro og tvivl
I den etablerede bankverden er der både mistro og tvivl, men også en gryende accept, af den meget volatile kryptovaluta.

Herhjemme har Jyske Bank-chef Anders Dam blandt andet sammelignet kryptovaluta med den såkaldte Christiania-mønt, der var fristadens Christianias bud på egen valuta.

Ifølge bankfolkene er bitcoin på samme måde kun er noget værd, fordi ‘nogen’ er blevet enige om det - og altså ikke fordi den er koblet op på et overordnet, økonomisk system med underliggende aktiver, nationale systemer og politikker og med værdi i etablerede markeder.

Den etablerede finansverden er dog begyndt at kigge på kryptovalutaerne som en mulighed.

Blandt andre har Saxo Bank åbnet op for handel med både bitcoin og ethereum.

Du kan læse mere om årsagen til bankernes skepsis over for kryptovalutaerne her: Finansfolk advarer mod kryptovaluta - er der noget om snakken? Eller kan bitcoin blive fremtidens store valuta?.

Så sent som i 2010 kunne man købe en bitcoin for blot 20 øre.

Det betyder, at bitcoinen med sin nuværende kurs er steget med gigantiske 16,5 millioner procent på syv år og at en investering dengang på 700 kroner i dag ville være steget til en værdi på næsten 116 millioner kroner.

Læs også:

Valutaspekulanter rydder grafikkort-lagrene hos ProShop igen og igen: "Det er helt vanvittigt for tiden"

Dansk bandeleder i interview: Jeg sætter mine penge i bitcoin

Mit eventyr med bitcoins: Sådan endte jeg med at betale 2.300 kroner for en pizza

Politiet: Sådan bliver bitcoins brugt af de kriminelle i DanmarkYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Gå hjem møde: GDPR og skygge-it

Den 25. maj 2018 skal det hele være på plads! Her skal danske virksomheder leve op til EUs nye regler om databeskyttelse. Hvordan får I både styr på skygge-IT og sikrer brugerne adgang til nettets glæder og dermed de værktøjer, der gør dem mere produktive samtidigt med, at man får styr på IT-sikkerheden, compliance, risk og herunder persondataforordningen? Kom og få svar

21. marts 2018 | Læs mere


Computerworld Summit 2018

Det har aldrig været bedre end nu at være it-professionel. Den teknologiske udvikling brager af sted og kravene til dig er skyhøje. Forventningerne fra forretningen er i top – for også konkurrenter og it-kriminelle nyder godt af de samme teknologiske fordele. Derfor skal du mestre den afgørende digitale transformation, som er omdrejningspunktet for Computerworld Summit 2018.

11. april 2018 | Læs mere


Software asset management - få styr på dine applikationer og undgå dyre overraskelser

På seminaret får du kendskab til best practice inden for Software Asset Management, som giver dig den bedste mulighed for at styre, indkøbe, vedligeholde og afvikle software i din organisation eller virksomhed.

17. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
“Det er supergodt at overskride budgetterne. For faktum er, at man bliver klogere undervejs”
Meldingen er klar, når it-professor Stephen Alstrup skal levere opskriften på gode it-projekter i det offentlige. Budgetterne skal overskrides, og kravspecifikationerne skal gøres løsere. "Der er rigtig mange gode it-projekter, der har haft budgetoverskridelser. Det giver et meget stift forhold til leverandørerne, når man ikke kan lave budgetoverskridelser," siger han.
CIO
Ansættelsen af ny CIO fik Jyske Bank til at hæve lønnen til hele direktionen: Så meget tjener en top-CIO i dag
Jyske Bank hævede lønnen til topchef Anders Dam og resten af selskabets direktion betydeligt, da selskabet i sommer ansatte top-CIO’en Peter Schleidt, der kom fra TDC. Grund: Peter Schleidt fik i TDC en højere løn end Anders Dam.
Job & Karriere
Facebook søger medarbejdere til kæmpe-datacenter i Odense - se de ledige stillinger her
Facebook søger nye medarbejdere til selskabets kæmpedata-center i Odense, der efter planen skal åbne i 2020. Se her, om du kan komme i betragtning.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.