Artikel top billede

Kostede 20 øre i 2010: Nu er en bitcoin 33.000 kroner værd

For første gang nogensinde runder bitcoin-kursen 5.200 dollar.

Værdien på en bitcoin har været støt stigende i lang tid. Nu er værdien af en enkelt bitcoin for første gang rundet 5.000 dollar.

Faktisk nåede bitcoin torsdag eftermiddag en kurs på 5.209 dollar, hvilket svarer til knap 33.000 kroner.

Det svarer til en markant stigning siden december, hvor bitcoins blev handlet til under 1.000 dollar.

Bitcoin-kursen er tumlet en del op og ned undervejs.

Den faldt eksempelvis til under 4.000 dollar for en måned siden, efter den kinesiske regering besluttede at blokere for handel med kryptovalutaen, der er den største i verden for tiden.

Men siden er den altså igen buldret op ad.

Til Bloomberg siger manager i Seven Investment, Ben Kumar, at han ‘ikke vil blive overrasket,’ hvis bitcoin-kursen fortsætter sin himmelflugt i den kommdende tid.

“Jeg vil ikke blive overrasket, hvis den [kursen, red] blev fordoblet i løbet af den næste korte periode. Der kommer til at gå lang tid, før folk bliver trætte af at jagte ‘the next big thing,’” siger han til avisen.

Mistro og tvivl

I den etablerede bankverden er der både mistro og tvivl, men også en gryende accept, af den meget volatile kryptovaluta.

Herhjemme har Jyske Bank-chef Anders Dam blandt andet sammelignet kryptovaluta med den såkaldte Christiania-mønt, der var fristadens Christianias bud på egen valuta.

Ifølge bankfolkene er bitcoin på samme måde kun er noget værd, fordi ‘nogen’ er blevet enige om det - og altså ikke fordi den er koblet op på et overordnet, økonomisk system med underliggende aktiver, nationale systemer og politikker og med værdi i etablerede markeder.

Den etablerede finansverden er dog begyndt at kigge på kryptovalutaerne som en mulighed.

Blandt andre har Saxo Bank åbnet op for handel med både bitcoin og ethereum.

Du kan læse mere om årsagen til bankernes skepsis over for kryptovalutaerne her: Finansfolk advarer mod kryptovaluta - er der noget om snakken? Eller kan bitcoin blive fremtidens store valuta?.

Så sent som i 2010 kunne man købe en bitcoin for blot 20 øre.

Det betyder, at bitcoinen med sin nuværende kurs er steget med gigantiske 16,5 millioner procent på syv år og at en investering dengang på 700 kroner i dag ville være steget til en værdi på næsten 116 millioner kroner.

Læs også:

Valutaspekulanter rydder grafikkort-lagrene hos ProShop igen og igen: "Det er helt vanvittigt for tiden"

Dansk bandeleder i interview: Jeg sætter mine penge i bitcoin

Mit eventyr med bitcoins: Sådan endte jeg med at betale 2.300 kroner for en pizza

Politiet: Sådan bliver bitcoins brugt af de kriminelle i Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere