Kostede 20 øre i 2010: Nu er en bitcoin 33.000 kroner værd

For første gang nogensinde runder bitcoin-kursen 5.200 dollar.

Værdien på en bitcoin har været støt stigende i lang tid. Nu er værdien af en enkelt bitcoin for første gang rundet 5.000 dollar.

Faktisk nåede bitcoin torsdag eftermiddag en kurs på 5.209 dollar, hvilket svarer til knap 33.000 kroner.

Det svarer til en markant stigning siden december, hvor bitcoins blev handlet til under 1.000 dollar.

Bitcoin-kursen er tumlet en del op og ned undervejs.

Den faldt eksempelvis til under 4.000 dollar for en måned siden, efter den kinesiske regering besluttede at blokere for handel med kryptovalutaen, der er den største i verden for tiden.

Men siden er den altså igen buldret op ad.

Til Bloomberg siger manager i Seven Investment, Ben Kumar, at han ‘ikke vil blive overrasket,’ hvis bitcoin-kursen fortsætter sin himmelflugt i den kommdende tid.

“Jeg vil ikke blive overrasket, hvis den [kursen, red] blev fordoblet i løbet af den næste korte periode. Der kommer til at gå lang tid, før folk bliver trætte af at jagte ‘the next big thing,’” siger han til avisen.

Mistro og tvivl
I den etablerede bankverden er der både mistro og tvivl, men også en gryende accept, af den meget volatile kryptovaluta.

Herhjemme har Jyske Bank-chef Anders Dam blandt andet sammelignet kryptovaluta med den såkaldte Christiania-mønt, der var fristadens Christianias bud på egen valuta.

Ifølge bankfolkene er bitcoin på samme måde kun er noget værd, fordi ‘nogen’ er blevet enige om det - og altså ikke fordi den er koblet op på et overordnet, økonomisk system med underliggende aktiver, nationale systemer og politikker og med værdi i etablerede markeder.

Den etablerede finansverden er dog begyndt at kigge på kryptovalutaerne som en mulighed.

Blandt andre har Saxo Bank åbnet op for handel med både bitcoin og ethereum.

Du kan læse mere om årsagen til bankernes skepsis over for kryptovalutaerne her: Finansfolk advarer mod kryptovaluta - er der noget om snakken? Eller kan bitcoin blive fremtidens store valuta?.

Så sent som i 2010 kunne man købe en bitcoin for blot 20 øre.

Det betyder, at bitcoinen med sin nuværende kurs er steget med gigantiske 16,5 millioner procent på syv år og at en investering dengang på 700 kroner i dag ville være steget til en værdi på næsten 116 millioner kroner.

Læs også:

Valutaspekulanter rydder grafikkort-lagrene hos ProShop igen og igen: "Det er helt vanvittigt for tiden"

Dansk bandeleder i interview: Jeg sætter mine penge i bitcoin

Mit eventyr med bitcoins: Sådan endte jeg med at betale 2.300 kroner for en pizza

Politiet: Sådan bliver bitcoins brugt af de kriminelle i DanmarkYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Dibs Payment Services A/S
Betalingssystemer til e-handel og detailhandel.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hosting og outsourcing: Find den rigtige model og leverandør

Hosting og outsourcing-markedet rummer utallige muligheder for at aflaste og effektivisere din virksomhed, så der kan fokuseres på kerneforretningen. Markedet er dog også kendetegnet ved mange og meget forskellige leverandører og leverance-modeller. På dette event giver vi dig et indblik i, hvordan hosting i 2017 kan blive en strategisk og praktisk hjælp for din virksomhed.

24. oktober 2017 | Læs mere


Gå hjem møde om machine learning: Kickstart dine machine learning-projekter

På dette gå hjem møde får du fra eksperter på området en introduktion til machine learning og de nye teknologiske og forretningsmæssige muligheder, det skaber. Kickstart dine machine learning-projekter ved at deltage i dette gå hjem møde

25. oktober 2017 | Læs mere


Sikkerhed i virksomheden: Sådan får du et bedre forsvar mod de mange trusler

Flere tusinde it-ledere meldte for nylig i en ny stor undersøgelse ud, at sikkerhedstruslen aldrig har været mere alvorlig. Det er dog langt fra kun de cyberkriminelle, der giver søvnløse nætter. Vi sætter fokus på sikkerhed i virksomheden i 2017.

31. oktober 2017 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Retten ophæver navneforbuddet i Atea-sagen: Her er de syv tiltalte
Østre Landsret har netop besluttet at ophæve navneforbuddet i Atea-sagen. Det betyder, at offentligheden nu må se navnene på de tiltalte i sagen.
CIO
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm"
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm. Først troede vi, at det bare ville blive en aften uden email, og at de ville fikse det i løbet af natten. Men næste morgen var der krisemøde, og vi fik at vide, at vi ville være nede i lang tid."
Comon
Oversigt: Her er de bedste Android-smartphones der kan købes i Danmark
Det vrimler med spændende Android-smartphones på markedet. Vi har samlet en oversigt over de bedste Android-telefoner, du kan købe herhjemme netop nu.
Job & Karriere
IBM’s Watson har gennemlæst 600 jobopslag, og snart kan der blive vendt op og ned på vores jobsøgning
Kunstig intelligens kan forandre den måde virksomheder rekrutterer på. Derfor har IBM netop gennemført et stort forsøg med Danmarks største erhvervsskole.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.