Artikel top billede

Ærgerlig FBI må opgive at bryde ind i tusindvis af telefoner: "Kryptering er blevet et stort problem"

Kryptering af smartphones er blevet et stort problem, som står i vejen for politiets efterforskning, lyder det fra FBI, der har måttet opgive at åbne tusindvis af telefoner.

Det amerikanske forbundspoliti FBI har i de seneste 11 måneder været tvunget til at opgive forsøg på at trænge ind i 6.900 telefoner, som FBI ellers formodede indeholdte vigtig efterforskningsmateriale.

Ifølge FBI har telefonerne været låst med kryptering, som det har været umuligt at trænge igennem for politiets eksperter - også selv om de har haft hjemmel til at forsøge med alle midler.

De 6.900 låste telefoner svarer til mere end halvdelen af det samlede antal smartphones, som FBI har forsøgt at åbne i det pågældende arbejde.

Omfanget er så stort, at kryptering efterhånden er blevet ‘et stort problem’ for efterforskningsarbejdet, lød det fornylig fra FBI-direktør Christopher Wray på en stor politikonference i USA.

“Vi skal finde en balance mellem kryptering og vigtigheden af at kunne opretholde den offentlige sikkerhed,” sagde han.

Tidligere sager

Smartphones spiller ofte en rolle i politi-sagerne, fordi de ofte indeholder vitale data, foto, notater, datoer og meget andet, som kan være gavnligt.

Men også sikkerheden er i top.

For et år siden kom politiets arbejde med at bryde krypteringerne for alvor i søgelyset i forbindelse med et skud-attentat i San Bernadino i USA.

Her kunne FBI ikke få adgang til indholdet på den dræbte drabsmand iPhone, og Apple nægtede at hjælpe. Sagen udviklede sig, da FBI forlangte, at Apple indbyggede en særlig bagdør i telefonerne, så politiet kunne komme ind efter behov.

Også dette nægtede Apple. FBI knækkede dog til sidst iPhonen med assistance fra en hacker.

Det kan du læse mere om her: Betalte hackere: Sådan fik FBI adgang til krypteret og beskyttet iPhone imod Apples vilje

Siden har en række lande været fortalere for opblødning på krypteringsområdet - også når det gælder messenger-tjenester.

Det gælder blandt andre store lande som Tyskland, Rusland, Frankrig og Storbritannien, som har opfordret EU til at lovgive om, at der indbygges bagdøre til eksempelvis WhatsApp og andre tjenester.

Det kan du læse mere om her: Kæmpe krypterings-slagsmål lurer i kulissen: Er det en menneskeret at kunne være anonym?

Sidste efterår kunne Computerworld fortælle, at et flertal af Folketingets partier gik ind for øget kryptering herhjemme - men at der samtidig var brug for at give politiet bagdøre.

Det kan du læse mere om her: Danske politikere siger ja til øget kryptering - men politiet bør have en bagdør ind til dine data

Læs også:

Hollandsk politi hacker krypteret smartphone: Sådan har det kunnet lade sig gøre

Forsker bryder pinkode til iPhone med udstyr for blot 700 kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere