Artikel top billede

Telenor tabte 80.000 kunder til TDC i kæmpeordre: Vil nu have TDC’s priser undersøgt

Telenor vil have de danske konkurrencemyndigheder til at kigge på TDC's pris for at levere data og telefoni til stat og kommuner. Telenor har haft ordren siden 2001, men tabte den fornylig. Topchef 'undrer sig' over, at TDC's pris kan være så lav.

Telenors danske topchef, Jesper Hansen, vil inden for de næste uger have et møde med Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen for at få klarlagt, om TDC har fiflet med priserne, skriver Børsen

Det sker efter, at Telenor for et par uger siden måtte vinke farvel til en af selskabets store ordrer: Levering teleydelser til 80.000 statslige kunder.

Det kan du læse mere om her: TDC vinder kæmpe-aftale: Skal levere telefoni og data til 80 kommuner og staten

Telenor har haft denne ordre siden 2001. Men fremover skal TDC altså levere disse ydelser efter at have vundet SKI-udbuddet, der er blandt de allerstørste herhjemme.

Jesper Hansen siger til Børsen, at han ‘undrer sig’ over den pris, som TDC angiveligt har budt på ordren. Den er så lav, at Telenor ifølge ham aldrig ville kunne være med, da det ville påvirke hele resultatet negativt - altså være en underskudsforretning.

Telenor-chefen siger til avisen, at han til mødet vil have de danske konkurrencemyndigheders holdning til det, som han kalder ‘den samlede prissætning.’

“Jeg undrer mig selvfølgelig særligt over prissætningen på de områder, hvor TDC har en særlig status som dominerende markedsaktør. TDC er jo for eksempel den eneste aktør, der har kobber,” siger han til avisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere