Artikel top billede

(Foto: Telenor/PR)

Telenor tabte 80.000 kunder til TDC i kæmpeordre: Vil nu have TDC’s priser undersøgt

Telenor vil have de danske konkurrencemyndigheder til at kigge på TDC's pris for at levere data og telefoni til stat og kommuner. Telenor har haft ordren siden 2001, men tabte den fornylig. Topchef 'undrer sig' over, at TDC's pris kan være så lav.

Telenors danske topchef, Jesper Hansen, vil inden for de næste uger have et møde med Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen for at få klarlagt, om TDC har fiflet med priserne, skriver Børsen

Det sker efter, at Telenor for et par uger siden måtte vinke farvel til en af selskabets store ordrer: Levering teleydelser til 80.000 statslige kunder.

Det kan du læse mere om her: TDC vinder kæmpe-aftale: Skal levere telefoni og data til 80 kommuner og staten

Telenor har haft denne ordre siden 2001. Men fremover skal TDC altså levere disse ydelser efter at have vundet SKI-udbuddet, der er blandt de allerstørste herhjemme.

Jesper Hansen siger til Børsen, at han ‘undrer sig’ over den pris, som TDC angiveligt har budt på ordren. Den er så lav, at Telenor ifølge ham aldrig ville kunne være med, da det ville påvirke hele resultatet negativt - altså være en underskudsforretning.

Telenor-chefen siger til avisen, at han til mødet vil have de danske konkurrencemyndigheders holdning til det, som han kalder ‘den samlede prissætning.’

“Jeg undrer mig selvfølgelig særligt over prissætningen på de områder, hvor TDC har en særlig status som dominerende markedsaktør. TDC er jo for eksempel den eneste aktør, der har kobber,” siger han til avisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere