Artikel top billede

(Foto: kaptnali / kaptnali)

Ransomware er big business: Salget steget med mere end 2.500 procent på et år

Glem alt om ransomware som et tilfældigt angreb fra en kælder i den gamle østblok. Det terroriserende fænomen sælges som aldrig før på den mørke del af internettet, viser rapport.

Sidder du med en fornemmelse af, at hvis din virksomhed bliver ramt af et ransomware-angreb, så er virksomheden blot faldet i kløerne på et par skarnsknægte med en internetopkopling øst for Warszawa? Så kan du godt tro om. 

En rapport fra sikkerhedsvirksomheden Carbon Black konkluderer, at der i den grad er fart på internettets mørke markedspladser, hvor ransomware-produkter sælges som aldrig før. 

Rapporten bygger på en analyse foretaget af virksomheden, der igennem august og september i år har målt salget af ransomware på "the dark web" og sammenholdt forekomsten med de samme måneder sidste år. 

Og der er kommet mere gang i de lyssky butikker. Salget er nemlig steget med 2.502 procent på et år, og der er varer på hylderne til enhver pengepung. 

Læs mere om hackerangreb her: Hver tredje danske virksomhed ramt af hackerangreb eller virus på et år

Analysen fastslår således, at pressionsmidlerne sælges fra mellem 50 cent og op til flere tusinde dollar. 

Angrebene har de seneste år vist sig flere gange at have held til at fælde nogle af verdens store virksomheder som man så det med dansk A.P Møller Mærsk i sommer. 

Læs mere om det her: Efter cyberangrebet mod Mærsk: Nu frygter danske rederier hackerangreb
Read more at
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere