Artikel top billede

(Foto: kaptnali / kaptnali)

Ransomware er big business: Salget steget med mere end 2.500 procent på et år

Glem alt om ransomware som et tilfældigt angreb fra en kælder i den gamle østblok. Det terroriserende fænomen sælges som aldrig før på den mørke del af internettet, viser rapport.

Sidder du med en fornemmelse af, at hvis din virksomhed bliver ramt af et ransomware-angreb, så er virksomheden blot faldet i kløerne på et par skarnsknægte med en internetopkopling øst for Warszawa? Så kan du godt tro om. 

En rapport fra sikkerhedsvirksomheden Carbon Black konkluderer, at der i den grad er fart på internettets mørke markedspladser, hvor ransomware-produkter sælges som aldrig før. 

Rapporten bygger på en analyse foretaget af virksomheden, der igennem august og september i år har målt salget af ransomware på "the dark web" og sammenholdt forekomsten med de samme måneder sidste år. 

Og der er kommet mere gang i de lyssky butikker. Salget er nemlig steget med 2.502 procent på et år, og der er varer på hylderne til enhver pengepung. 

Læs mere om hackerangreb her: Hver tredje danske virksomhed ramt af hackerangreb eller virus på et år

Analysen fastslår således, at pressionsmidlerne sælges fra mellem 50 cent og op til flere tusinde dollar. 

Angrebene har de seneste år vist sig flere gange at have held til at fælde nogle af verdens store virksomheder som man så det med dansk A.P Møller Mærsk i sommer. 

Læs mere om det her: Efter cyberangrebet mod Mærsk: Nu frygter danske rederier hackerangreb
Read more at
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere