Artikel top billede

Ransomware er big business: Salget steget med mere end 2.500 procent på et år

Glem alt om ransomware som et tilfældigt angreb fra en kælder i den gamle østblok. Det terroriserende fænomen sælges som aldrig før på den mørke del af internettet, viser rapport.

Sidder du med en fornemmelse af, at hvis din virksomhed bliver ramt af et ransomware-angreb, så er virksomheden blot faldet i kløerne på et par skarnsknægte med en internetopkopling øst for Warszawa? Så kan du godt tro om. 

En rapport fra sikkerhedsvirksomheden Carbon Black konkluderer, at der i den grad er fart på internettets mørke markedspladser, hvor ransomware-produkter sælges som aldrig før. 

Rapporten bygger på en analyse foretaget af virksomheden, der igennem august og september i år har målt salget af ransomware på "the dark web" og sammenholdt forekomsten med de samme måneder sidste år. 

Og der er kommet mere gang i de lyssky butikker. Salget er nemlig steget med 2.502 procent på et år, og der er varer på hylderne til enhver pengepung. 

Læs mere om hackerangreb her: Hver tredje danske virksomhed ramt af hackerangreb eller virus på et år

Analysen fastslår således, at pressionsmidlerne sælges fra mellem 50 cent og op til flere tusinde dollar. 

Angrebene har de seneste år vist sig flere gange at have held til at fælde nogle af verdens store virksomheder som man så det med dansk A.P Møller Mærsk i sommer. 

Læs mere om det her: Efter cyberangrebet mod Mærsk: Nu frygter danske rederier hackerangreb
Read more at
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Ikke mange kender VMware - men danske it-professionelle er ret vilde med selskabet
Computerworld Image 2021 VMware sidder ikke inde med det mest velkendte brand i Danmark, men alligevel ryger selskabet til tops i årets image-undersøgelse. Virtualiserings-giganten høster nemlig anerkendelse på en række afgørende parametre.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.