Artikel top billede

En uge efter lanceringen af Apple Pay i Danmark: Har du aktiveret Apple Pay?

Det har været muligt at anvende Apple Pay i Danmark i snart en uge. Har du aktiveret løsningen på din iPhone eller dit Apple Watch?

Tirsdag 24. oktober gik Apple i luften med betalingsløsningen Apple Pay her i Danmark.

Lanceringen har været længe undervejs, og interessen for Apple Pay i Danmark har da også været stor - ikke mindst blandt Computerworlds læsere.

Selvom Apple på globalt plan har masser af muskler på markedet for mobilbetalinger, er situationen en noget anden herhjemme.

Apple er nemlig kommet sent i gang med at kapre danske brugere, og selvom Danmark er lidt af et 'iPhone-land', er det langt fra givet på forhånd, at Apple kan kapre tronen i Danmark, hvad angår mobilbetalinger.

De fleste danskere har nemlig i forvejen MobilePay og/eller det mobile Dankort installeret på telefonen, og samtidig er kontaktløs kortbetaling blevet et hit.

Alligevel må man sige, at Apple overordnet set har et godt udgangspunkt med de mange iPhones, der er i brug hos de danske forbrugere.

Læs også: Indsigt: Fire vigtige detaljer om Apple Pays indtog i Danmark

Understøttes kun af to banker

Indtil videre skal man være kunde i enten Nordea eller Jyske Bank for at kunne anvende Apple Pay i Danmark.

Man skal også have et Visa-Dankort eller et Mastercard for at kunne komme i gang, og derudover understøttes Apple Pay kun på iPhone 6 eller nyere samt på Apple Watch.

Til gengæld er det en stor fordel for Apple, at Apple Pay allerede fra første dag kunne anvendes i alle butikker, der har terminaler til kontaktløse betalinger.

Hvis man vil aktivere Apple Pay, skal man gå ind i iPhonens Wallet-app og vælge tilføj “kredit- eller debitkort.”

Har du aktiveret Apple Pay?

Nordea og Jyske Bank, der altså understøtter Apple Pay, er ikke meget for at oplyse, hvordan det står til med antallet af brugere. Ifølge Jyske Bank og Nordea har interessen været ‘overvældende’, men de to banker ønsker ikke at uddybe det ret meget:

“Der er tale om mange tusinde kunder, der har aktiveret Apple Pay, men vi må ikke sige præcis hvor mange,” lød det fra Nordea i fredags.

Læs mere her: Apple lukker munden på Nordea og Jyske Bank om Apple Pay-detaljer

Vi kunne godt tænke at vide, hvordan Computerworlds læsere har taget imod Apple Pay her en uge efter lanceringen i Danmark.

Denne afstemning er nu slut. Se resultatet senere på Computerworld. 

Læs også:

Indsigt: Fire vigtige detaljer om Apple Pays indtog i Danmark

Test af Apple Pay i dansk butik: "Det er seriøst smart"

Så er Apple Pay kommet til Danmark: Så mange får adgang til tjenesten i dag

MobilePay tager Apple Pays entre med ophøjet ro: "Vi har en løsning, som både erhvervsvirksomheder og private har meget svært ved at undvære"
Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.