Artikel top billede

BEC varsler kæmpeunderskud for første gang i årevis - står til at tabe 400 millioner kroner efter skat

Roskilde-virksomheden BEC varsler et kæmpe-underskud for årsresultatet for 2017.

BEC leverer it-løsninger til en række danske penge-institutter, har mere end 650 medarbejdere og omsatte i fjor for knap 1,4 milliarder kroner.

BEC er opbygget som en slags andelsforening, som ikke har til formål at tjene penge.

Derfor ligger selskabets resultat typisk omkring det runde nul. I fjor blev resultatet et minus på knap en million kroner. Året før et lille overskud på tre millioner kroner. Året før igen et overskud på syv millioner kroner.

Til gengæld ligger EBITDA'en - altså driftsresultatet - typisk på mellem 280 millioner og 380 millioner kroner.

Dundrende underskud

Men sådan kommer det ikke til at gå i 2017.

BEC varsler nemlig for første gang i årevis et dundrende underskud efter skat på mellem 350 millioner og 400 millioner kroner.

Det sker, fordi BEC nedskriver sine udviklingaktiviteter med en halv milliard kroner.

Nedskrivningen kommer, fordi Finanstilsynet ifølge virksomheden ‘udfordrer’ de såkaldte udtrædelsesgodtgørelser, som er de beløb, som pengeinstitutter skal betale til BEC, hvis de bliver lukket med kort varsel.

Afskaffes disse godtgørelser, vil det BEC’s ‘forretnings- og økonomimodel udfordres, da den er baseret på fællesskab,” lyder det fra BEC.

“BEC oparbejder ikke systematisk et overskud til dækning af en sådan hændelse. BEC er organiseret som en forening af pengeinstitutter, der samarbejder om fælles it-udvikling, uden at foreningen skal give overskud,” lyder det fra selskabet.

BEC nedskriver i forbindelse med meldingen penge-institutternes konti til nul. De skal nu tilføre kapital for yderligere 80 millioner kroner.

BEC understreger, at den daglige drift ikke vil blive påvirket af den massive nedskrivning

“Dette er udelukkende et spørgsmål om, hvordan vi værdiansætter fællesskabets aktiver i lyset af det nye risikobillede,” meddeler Gert Jonassen, der er bestyrelsesformand for selskabet.

Læs også:

Bølge af nye love tvinger BEC til at bruge flere hundrede millioner kroner på compliance: "Det suger udviklingskræfter væk fra vores innovative udvikling"

Danske BEC i stort frasalg: Sælger datterselskab med 160 medarbejdere

Sådan får BEC nyansatte unge til at kaste sig over mainframe-udvikling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere