Artikel top billede

Targits nye direktør skal gennemføre ambitiøs vækstplan: "Vi tror på, at potentialet er endnu større"

Leif Vestergaard skal som ny direktør i Targit stå i spidsen for en ambitiøs vækstplan, der skal gøre virksomheden salgsklar.

“Den opgave, jeg er hyret ind til, er at få forretningen til at vokse.”

Så ligetil er meldingen fra Leif Vestergaard, der er tidligere topchef i EG, og som netop er blevet ansat som administrerende direktør for den nordjyske it-succes Targit.

Her tager han over efter Ulrik Pedersen, der ved samme lejlighed er røget ud. 

Targit blev i februar opkøbt af kapitalfonden Gro Capibal for et trecifret millionbeløb, og ifølge Leif Vestergaard har kapitalfonden en ambition om at Targit skal videresælges i løbet af en tre- til seks-årig periode.

“I første omgang skal jeg lave en strategi med vores ejere, og bagefter skal vi igang med at eksekvere på en vækstplan, der bliver ambitiøs,” siger Leif Vestergaard til Computerworld og uddyber:

“Vi skal finde vores position på business intelligence-markedet, og den position skal gøres tydelig, så alle ved, hvorfor de lige præcis skal vælge Targit.”

Når du udtrykker det på den måde, kan man næsten få indtryk af, at Targit tidligere ikke har været skarpe nok til at positionere sig?

“Targit har jo som en af de få danske it-virksomheder haft succes med at komme udover landegrænserne og har også haft rigtig fin vækst i mange år. Men kapitalfonde er jo ambitiøse, og derfor skal den vækst accelereres. Vi tror på, at Targits potentiale er endnu større,” siger Leif Vestergaard.

Læs også: Targit skifter direktøren ud: Tidligere EG-boss Leif Vestergaard bliver ny topchef

Nye markeder og kundegrupper

Han forklarer, at væksten kommer til at ske i en kombination af nye markeder og nye kundegrupper.

Men Leif Vestergaard afviser, at der er aktuelle planer om at fyre medarbejdere og dermed slanke organisationen.

“Alle virksomheder kan trimmes, men Targit lavede en trimning af organisationen allerede før sommerferien, så det er ikke det, der står øverst på agendaen,” siger Leif Vestergaard.

Læs også:

Danske Targit solgt for trecifret millionbeløb: Her er nye ejers planer med det danske it-firma

Leif Vestergaard færdig som topchef i EG - ny direktør allerede ansat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere