Artikel top billede

Targits nye direktør skal gennemføre ambitiøs vækstplan: "Vi tror på, at potentialet er endnu større"

Leif Vestergaard skal som ny direktør i Targit stå i spidsen for en ambitiøs vækstplan, der skal gøre virksomheden salgsklar.

“Den opgave, jeg er hyret ind til, er at få forretningen til at vokse.”

Så ligetil er meldingen fra Leif Vestergaard, der er tidligere topchef i EG, og som netop er blevet ansat som administrerende direktør for den nordjyske it-succes Targit.

Her tager han over efter Ulrik Pedersen, der ved samme lejlighed er røget ud. 

Targit blev i februar opkøbt af kapitalfonden Gro Capibal for et trecifret millionbeløb, og ifølge Leif Vestergaard har kapitalfonden en ambition om at Targit skal videresælges i løbet af en tre- til seks-årig periode.

“I første omgang skal jeg lave en strategi med vores ejere, og bagefter skal vi igang med at eksekvere på en vækstplan, der bliver ambitiøs,” siger Leif Vestergaard til Computerworld og uddyber:

“Vi skal finde vores position på business intelligence-markedet, og den position skal gøres tydelig, så alle ved, hvorfor de lige præcis skal vælge Targit.”

Når du udtrykker det på den måde, kan man næsten få indtryk af, at Targit tidligere ikke har været skarpe nok til at positionere sig?

“Targit har jo som en af de få danske it-virksomheder haft succes med at komme udover landegrænserne og har også haft rigtig fin vækst i mange år. Men kapitalfonde er jo ambitiøse, og derfor skal den vækst accelereres. Vi tror på, at Targits potentiale er endnu større,” siger Leif Vestergaard.

Læs også: Targit skifter direktøren ud: Tidligere EG-boss Leif Vestergaard bliver ny topchef

Nye markeder og kundegrupper

Han forklarer, at væksten kommer til at ske i en kombination af nye markeder og nye kundegrupper.

Men Leif Vestergaard afviser, at der er aktuelle planer om at fyre medarbejdere og dermed slanke organisationen.

“Alle virksomheder kan trimmes, men Targit lavede en trimning af organisationen allerede før sommerferien, så det er ikke det, der står øverst på agendaen,” siger Leif Vestergaard.

Læs også:

Danske Targit solgt for trecifret millionbeløb: Her er nye ejers planer med det danske it-firma

Leif Vestergaard færdig som topchef i EG - ny direktør allerede ansat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere