Artikel top billede

Targits nye direktør skal gennemføre ambitiøs vækstplan: "Vi tror på, at potentialet er endnu større"

Leif Vestergaard skal som ny direktør i Targit stå i spidsen for en ambitiøs vækstplan, der skal gøre virksomheden salgsklar.

“Den opgave, jeg er hyret ind til, er at få forretningen til at vokse.”

Så ligetil er meldingen fra Leif Vestergaard, der er tidligere topchef i EG, og som netop er blevet ansat som administrerende direktør for den nordjyske it-succes Targit.

Her tager han over efter Ulrik Pedersen, der ved samme lejlighed er røget ud. 

Targit blev i februar opkøbt af kapitalfonden Gro Capibal for et trecifret millionbeløb, og ifølge Leif Vestergaard har kapitalfonden en ambition om at Targit skal videresælges i løbet af en tre- til seks-årig periode.

“I første omgang skal jeg lave en strategi med vores ejere, og bagefter skal vi igang med at eksekvere på en vækstplan, der bliver ambitiøs,” siger Leif Vestergaard til Computerworld og uddyber:

“Vi skal finde vores position på business intelligence-markedet, og den position skal gøres tydelig, så alle ved, hvorfor de lige præcis skal vælge Targit.”

Når du udtrykker det på den måde, kan man næsten få indtryk af, at Targit tidligere ikke har været skarpe nok til at positionere sig?

“Targit har jo som en af de få danske it-virksomheder haft succes med at komme udover landegrænserne og har også haft rigtig fin vækst i mange år. Men kapitalfonde er jo ambitiøse, og derfor skal den vækst accelereres. Vi tror på, at Targits potentiale er endnu større,” siger Leif Vestergaard.

Læs også: Targit skifter direktøren ud: Tidligere EG-boss Leif Vestergaard bliver ny topchef

Nye markeder og kundegrupper

Han forklarer, at væksten kommer til at ske i en kombination af nye markeder og nye kundegrupper.

Men Leif Vestergaard afviser, at der er aktuelle planer om at fyre medarbejdere og dermed slanke organisationen.

“Alle virksomheder kan trimmes, men Targit lavede en trimning af organisationen allerede før sommerferien, så det er ikke det, der står øverst på agendaen,” siger Leif Vestergaard.

Læs også:

Danske Targit solgt for trecifret millionbeløb: Her er nye ejers planer med det danske it-firma

Leif Vestergaard færdig som topchef i EG - ny direktør allerede ansat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere