Targits nye direktør skal gennemføre ambitiøs vækstplan: "Vi tror på, at potentialet er endnu større"

Leif Vestergaard skal som ny direktør i Targit stå i spidsen for en ambitiøs vækstplan, der skal gøre virksomheden salgsklar.

“Den opgave, jeg er hyret ind til, er at få forretningen til at vokse.”

Så ligetil er meldingen fra Leif Vestergaard, der er tidligere topchef i EG, og som netop er blevet ansat som administrerende direktør for den nordjyske it-succes Targit.

Her tager han over efter Ulrik Pedersen, der ved samme lejlighed er røget ud. 

Targit blev i februar opkøbt af kapitalfonden Gro Capibal for et trecifret millionbeløb, og ifølge Leif Vestergaard har kapitalfonden en ambition om at Targit skal videresælges i løbet af en tre- til seks-årig periode.

“I første omgang skal jeg lave en strategi med vores ejere, og bagefter skal vi igang med at eksekvere på en vækstplan, der bliver ambitiøs,” siger Leif Vestergaard til Computerworld og uddyber:

“Vi skal finde vores position på business intelligence-markedet, og den position skal gøres tydelig, så alle ved, hvorfor de lige præcis skal vælge Targit.”

Når du udtrykker det på den måde, kan man næsten få indtryk af, at Targit tidligere ikke har været skarpe nok til at positionere sig?

“Targit har jo som en af de få danske it-virksomheder haft succes med at komme udover landegrænserne og har også haft rigtig fin vækst i mange år. Men kapitalfonde er jo ambitiøse, og derfor skal den vækst accelereres. Vi tror på, at Targits potentiale er endnu større,” siger Leif Vestergaard.

Læs også: Targit skifter direktøren ud: Tidligere EG-boss Leif Vestergaard bliver ny topchef

Nye markeder og kundegrupper
Han forklarer, at væksten kommer til at ske i en kombination af nye markeder og nye kundegrupper.

Men Leif Vestergaard afviser, at der er aktuelle planer om at fyre medarbejdere og dermed slanke organisationen.

“Alle virksomheder kan trimmes, men Targit lavede en trimning af organisationen allerede før sommerferien, så det er ikke det, der står øverst på agendaen,” siger Leif Vestergaard.

Læs også:

Danske Targit solgt for trecifret millionbeløb: Her er nye ejers planer med det danske it-firma

Leif Vestergaard færdig som topchef i EG - ny direktør allerede ansat

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.