Artikel top billede

Foto: Steen Brogaard.

Leif Vestergaard færdig som topchef i EG - ny direktør allerede ansat

Opdateret: EG's administrerende direktør, Leif Vestergaard, må forlade direktørposten. Ny direktør allerede ansat.

Administrerende direktør i EG, Leif Vestergaard, må forlade direktørposten - og en ny direktør er allerede ansat.

Det meddeler EG mandag morgen.

"EG får ny CEO 1. november 2016, hvor Mikkel Bardram afløser Leif Vestergaard," lyder det i en pressemeddelelse.

"Bestyrelsen ønsker at accelerere udviklingen i selskabet. Leif Vestergaard stopper efter 12 år i CEO-rollen hos EG, men han fortsætter som rådgiver for bestyrelsen i EG."

Læs også: EG's bestyrelsesformand: Derfor skifter vi Leif Vestergaard ud som direktør trods masser af vækst og fremgang.

Leif Vestergaard har i en årrække stået i spidsen for EG, mens selskabet er vokset ganske markant.

EG havde i 2015 en rekordomsætning på 1,84 milliarder kroner - en stigning på 12 procent i forhold til året før.

Alligevel er Leif Vestergaard altså nu færdig som direktør - og han bliver ikke siddende i direktørstolen, indtil afløseren tiltræder.

"Erik Kaae, som er COO i selskabet, overtager midlertidigt den daglige ledelse, indtil Mikkel Bardram tiltræder 1. november," skriver EG.

Det fremgår dog samtidig, at Leif Vestergaard efter 12 år i EG nu fremover vil fungere som som rådgiver for EG's bestyrelse.

"Leif Vestergaard har ført EG frem til en stærk position i det nordiske marked. Under hans ledelse er omsætningen vokset fra knap 900 mio. kr. til omkring 2 mia. kr., og han afleverer et EG med et stærkt fundament for at tage næste skridt i selskabets udvikling."

"Bestyrelsen takker for en kæmpe indsats, både professionelt og menneskeligt," udtaler bestyrelsesformand i EG Klaus Holse.

Derfor er er brug for en ny direktør

Når Leif Vestergaard ikke kan fortsætte som topchef i EG, skyldes det ifølge bestyrelsesformanden:

"Bestyrelsen vurderer ikke desto mindre, at timingen er den rette til en fornyelse i ledelsen hos EG. Vi har samtidig fundet en meget stærk profil til at udfylde den krævende rolle som Leifs afløser."

"Vi ser Mikkel Bardram som den rigtige leder til at føre EG ind i næste udviklingsfase. Vi har et klart fokus på at accelerere udviklingen i selskabet og bygge videre på branchekendskabet og kundeforståelsen, som er EG's kendemærke."

"Jeg er overbevist om, at Mikkel sammen med det stærke hold af nuværende medarbejdere hos EG kan nå de mål, vi sætter for selskabet," siger Klaus Holse.

Leif Vestergaard selv udtaler om sin direktør-exit:

"Jeg har været på en fantastisk rejse med EG, som har været en meget stor del af mit liv i snart mange år. Det er med stor stolthed, at jeg afleverer en virksomhed med så stort potentiale, og jeg ønsker Mikkel Bardram og alle venner og kolleger hos EG god vind fremover."

Læs også: EG's bestyrelsesformand: Derfor skifter vi Leif Vestergaard ud som direktør trods masser af vækst og fremgang.

Mikkel Bardram kommer til EG fra en stilling som CEO i Satair Group og har tidligere været hos blandt andre McKinsey, Novozymes og MAS UK/IBM.
Hos EG kommer han til at stå i spidsen for en organisation med omkring 1.800 medarbejdere.

"I hele min karriere har jeg arbejdet med at forandre og udvikle virksomheder gennem teknologi, og det har både været som leder og som leverandør," udtaler Mikkel Bardram.  
"Det nye for mig bliver at arbejde med den fokuserede tilgang i en kapitalfondsejet virksomhed, og derfor ser jeg frem til at tiltræde jobbet som CEO hos en af Skandinaviens førende IT-virksomheder."

Mikkel Bardram, der altså tiltræder som CEO hos EG 1. november 2016, er 39 år, gift og har to børn på otte og ti år.

Læs også:

Masser af vækst i EG - men alligevel skiftes direktøren ud: Her er forklaringen

Efter voldsomt opkøbstogt: Nu vil EG tjene flere penge




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere