Artikel top billede

Microsofts futuristiske HoloLens-headset kommer til Danmark

HoloLens-headsettet kommer til Danmark til december. Lige så avanceret headsettet er, lige så høj bliver prisen.

Microsofts avancerede augmented reality-headset, HoloLens, kommer til Danmark fra den 1. december.

HoloLens er en selvstændig computer bygget ind i et headset, som via sit gennemsigtige visir kan vise virtuelle hologrammer, der svæver i den virkelige verden.

Headsettet måler dine omgivelser via en række af kameraer og infrarøde sensorer, og HoloLens kræver ikke en forbindelse til en computer for at fungere. Det ér en selvstændig computer med tilhørende HPU: Holographic Processing Unit - den første af sin slags. 

De nuværende udgaver af HoloLens blev i første omgang kun solgt i udvalgte lande heriblandt USA og England. Nu åbnes der så op for salget til 29 lande i Europa, heriblandt Danmark, Sverige og Norge.

Headsettet fik en surprice-launch tilbage i 2015. Trods sin udvikler-status er headsettet primært rettet mod virksomheder, der blandt andet kan bruge headsettet til visualisering af produkter eller projekter.

Grundfos og Rambøll bruger allerede HoloLens
I Danmark har Grundfos og Rambøll taget HoloLens i brug med hjælp fra partnervirksomheden Unity Studios, som har hentet produktet hjem fra udlandet.

Unity Studios oplever en stigende efterspørgsel efter Microsoft HoloLens fra store industrivirksomheder i Danmark.

”Vi er i dialog med flere store industrivirksomheder i Danmark, som ser stor værdi i at anvende Microsoft HoloLens til at datavisualisere større projekter og skabe overblik. Tænk eksempelvis at fremvise en prototype til forskellige interessenter på et tidligt stadie i et byggeprojekt eller under udvikling af et nyt produkt. Det kan optimere processor, spare ressourcer og skabe gennemsigtighed, og stort set alle større produktionsvirksomheder bliver overrasket, hver gang de prøver Microsoft HoloLens,” siger Mads Troelsgaard, CEO, Unity Studios i en pressemeddelelse fra Microsoft. 

Microsoft har oprettet HoloLens Partner Program for de bedst kvalificerede udviklere og partnere, som hjælper virksomheder med at udvikle forretningen gennem Mixed Reality-brillerne. Første medlem i Danmark er Unity Studios, og forventningen er flere nye partnervirksomheder den kommende tid.

Vild pris

HoloLens kommer i to udgaver: En developer-version med en "Clicker-fjernbetjening" til 24.899 kroner og en "Commercial Edition" med Clicker-fjernbetjening til den nette sum af 41.499 kroner.

Du kan herunder se en video, hvor Computerworld afprøver HoloLens, ligesom du kan se en video, hvor vi taler med tech-evangelisten Thomas Poppelgaard om, hvad man kan bruge HoloLens til.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere