Artikel top billede

Microsofts futuristiske HoloLens-headset kommer til Danmark

HoloLens-headsettet kommer til Danmark til december. Lige så avanceret headsettet er, lige så høj bliver prisen.

Microsofts avancerede augmented reality-headset, HoloLens, kommer til Danmark fra den 1. december.

HoloLens er en selvstændig computer bygget ind i et headset, som via sit gennemsigtige visir kan vise virtuelle hologrammer, der svæver i den virkelige verden.

Headsettet måler dine omgivelser via en række af kameraer og infrarøde sensorer, og HoloLens kræver ikke en forbindelse til en computer for at fungere. Det ér en selvstændig computer med tilhørende HPU: Holographic Processing Unit - den første af sin slags. 

De nuværende udgaver af HoloLens blev i første omgang kun solgt i udvalgte lande heriblandt USA og England. Nu åbnes der så op for salget til 29 lande i Europa, heriblandt Danmark, Sverige og Norge.

Headsettet fik en surprice-launch tilbage i 2015. Trods sin udvikler-status er headsettet primært rettet mod virksomheder, der blandt andet kan bruge headsettet til visualisering af produkter eller projekter.

Grundfos og Rambøll bruger allerede HoloLens
I Danmark har Grundfos og Rambøll taget HoloLens i brug med hjælp fra partnervirksomheden Unity Studios, som har hentet produktet hjem fra udlandet.

Unity Studios oplever en stigende efterspørgsel efter Microsoft HoloLens fra store industrivirksomheder i Danmark.

”Vi er i dialog med flere store industrivirksomheder i Danmark, som ser stor værdi i at anvende Microsoft HoloLens til at datavisualisere større projekter og skabe overblik. Tænk eksempelvis at fremvise en prototype til forskellige interessenter på et tidligt stadie i et byggeprojekt eller under udvikling af et nyt produkt. Det kan optimere processor, spare ressourcer og skabe gennemsigtighed, og stort set alle større produktionsvirksomheder bliver overrasket, hver gang de prøver Microsoft HoloLens,” siger Mads Troelsgaard, CEO, Unity Studios i en pressemeddelelse fra Microsoft. 

Microsoft har oprettet HoloLens Partner Program for de bedst kvalificerede udviklere og partnere, som hjælper virksomheder med at udvikle forretningen gennem Mixed Reality-brillerne. Første medlem i Danmark er Unity Studios, og forventningen er flere nye partnervirksomheder den kommende tid.

Vild pris

HoloLens kommer i to udgaver: En developer-version med en "Clicker-fjernbetjening" til 24.899 kroner og en "Commercial Edition" med Clicker-fjernbetjening til den nette sum af 41.499 kroner.

Du kan herunder se en video, hvor Computerworld afprøver HoloLens, ligesom du kan se en video, hvor vi taler med tech-evangelisten Thomas Poppelgaard om, hvad man kan bruge HoloLens til.
IT-JOB

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

IT Applikationsmanager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Senior projektleder med PMO-erfaring

Banedanmark

IT-medarbejder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere