Artikel top billede

Foto: Morten Sahl Madsen

Overblik: Disse tre ting ved vi efter afhøringerne af tidligere Atea-topfolk

Efter endt afhøring af tidligere Atea-topfolk i bestikkelsessagen får du her tre pointer fra retsmødet.

I en af danmarkshistoriens største bestikkelsessager er vi nu igennem afhøringerne af de tidligere Atea-folk, der er tiltalt for at bestikke sig til en fordel hos kunden Region Sjælland ved hjælp af Michelin-middage og Formel 1 i Dubai. 

De seneste par retsdage har henholdsvis Per Juul Andersen, Claus Hougesen, Peter Trans og Carsten Ritzau været i vidneskranken for at forklare sig. 

Her får du tre pointer fra retsmødet.

Det trækker ud

Allerede inden retsmødet i gik i gang onsdag, kom der en anmodning fra en af forsvarsadvokaterne, der straks blev imødekommet af anklagerne. 

Efter et kig i kalenderen er begge parter nemlig enige om, at antallet af retsdage næppe er nok. 

Derfor anmodede forsvarsadvokaten om, at man allerede nu begynder at kigge i kalenderen efter flere retsdage i januar.

Det tyder på, at det, der betegnes som en af danmarkshistoriens største bestikkelsessager, kommer til at trække ud.

Blandede sig i udbud

Under afhøringen af den tidligere Atea-direktør og medstifter af 3A/it, Claus Hougesen, kom det frem, at han ringede for at høre om konkurrenternes priser i forbindelse med det store udbud i Region Sjælland. 

Under afhøringerne blev han spurgt til sit forhold til Rene Clausen. Her betegnede han Rene Clausen som en "hård hund", der krævede lave priser og høj service. Han nægtede samtidigt, at de to skulle have set hinanden privat. 

Han fortalte til overraskelse for anklageren, at han i forbindelse med det store udbud i Region Sjælland, som han og 3A/it deltog i, foretog et opkald til Rene Clausen for at høre, om han kunne give ham et tip om, hvor Atea lå henne rent prismæssigt. 

Det er meget udsædvanlig i forbindelse med et udbud, at man på det tidspunkt i processen tager kontakt til udbyderen, men Claus Hougesen forklarerede, at han intet fik ud af opkaldet, da 3A/it endte med at byde 20 mio kroner lavere end konkurrenterne, hvor man i princippet kunne have nøjedes med at være en krone billigere i udbuddet, der var baseret på pris.

Morten felding på bånd

Under afhøringen af Carsten Ritzau i går blev det foruden en masse forhistorie om 3A/it også kendt, at den nuværende direktør for Atea, Morten Felding, bad Ritzau om at lukke den omstridte "Konto 2840". 

I samme ombæring blev det nævnt, at man ville kunne høre mere om det her på de lydoptagelser, der er foretaget. 

Det tyder på, at Morten Felding, der senere skal vidne i sagen, altså er at finde på det aflytningsmateriale, der er i anklagerens varetægt. 

I dag fortsætter retssagen, og Computerworld følger sagen via en liveblog.

Læs med her: Liveblog fra Atea-sagen i Retten i Glostrup
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Fremadstormende belgisk Dynamics-selskab på indtog i Danmark: Overtager Bredana Solutions i andet stor-opkøb på blot tre måneder
Blot tre måneder efter købet af danske Optimate over det belgiske Dynamics-selskab 9altitudes nu også Bredana Solutions.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.